Τυχερός; Γεννιέσαι. Αλλά γίνεσαι κιόλας
Διαβάστε μερικές συμβουλές με τις οποίες μπορεί κάποιος να αυξήσει την τύχη του ή τέλος πάντων να μειώσει την καντεμιά του
- 17 Νοεμβρίου 2013 09:50
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η τύχη έχει ένα μαγικό ραβδί που αγγίζει μόνο ορισμένους από εμάς, για να μας χαρίσει τις ευεργετικές της ιδιότητες. Όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να την προκαλέσει και από μόνος του, αρκεί να ακολουθήσει ορισμένες συμβουλές.
Και ποιός τις δίνει; Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Γουάϊζμαν που διδάσκει στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χερτφορσαϊρ που έγραψε ολόκληρο πόνημα, με τίτλο «Ο παράγοντας τύχη».
Ο Γουαϊζμαν έκανε κάτι απλό. Έβαλε μια αγγελία στην εφημερίδα, προσκαλώντας σε συνέντευξη ανθρώπους που χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους τυχερούς ή άτυχους, με βάση ορισμένα γεγονότα της ζωής του. Έκπληκτος ο καθηγητής διαπίστωσε ότι υπήρχαν ορισμένες κοινές πεποιθήσεις ανάμεσα στους αγαπημένους της θεάς τύχης, κάτι σαν κανόνες ζωής, οι οποίοι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στις ζωές των υπολοίπων αλλάζοντας ενδεχομένως.
Ιδού μερικές συμβουλές με τις οποίες μπορεί κάποιος να αυξήσει την τύχη του ή τέλοσπάντων να μειώσει την καντεμιά του.
1) Βελτίωση της σχέσης μας με τον χρόνο που προκαθορίζει τα πάντα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Κατά γενική ομολογία, οι τυχεροί άνθρωποι έκαναν πολύ καλή χρήση του χρόνου τους. Δεν άφηναν τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες, δεν βαριόντουσαν να κάνουν περισσότερα πράγματα, δεν έχαναν το κουράγιο τους και την ενεργητικότητά τους.
2) Αυτοί που πιστεύουν ότι είναι τυχεροί έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να τους …κάτσει η τύχη. Αυτό συμβαίνει διότι είναι ανοιχτοί και αισιόδοξοι, σαγηνεύοντας τους άλλους και σκορπίζοντας γύρω τους θετική ενέργεια. Ενας εργοδότης, θα προτιμήσει έναν τέτοιο άνθρωπο από κάποιον που θεωρεί ότι δεν θα τον προσλάβουν ποτέ.
3) Η παρατηρητικότητα είναι το παν. Οι τυχεροί άνθρωποι εκμεταλλεύονται καλύτερα τις ευκαιρίες διότι είναι πιο παρατηρητικοί και έχουν καλύτερη αφομοίωση των γεγονότων αλλά και των δεδομένων. Οι άτυχοι αντιθέτως, επειδή ανησυχούν διαρκώς ότι κάτι κακό θα συμβεί – γυρίζουν την πλάτη στην πληροφορία και δεν δίνουν τόση σημασία….
4) Ο Γουάϊζμαν πάντως λέει ότι κατάφερε να εκπαιδεύσει μια σειρά από ατύχους να αλλάξουν μυαλά και αύρα.