Άδωνις κατά Λεπέν και μια στάση για τον Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλό θα είναι να μην ξεχάσει μια υποχρεωσούλα, ενώ ο υπουργός Υγείας μας λέει ότι θα ψήφιζε αριστερά.

Ο Άδωνις δεν θα ψήφιζε Λεπέν

Το ακούσαμε κι αυτό (και δεν το πιστέψαμε). Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη που εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι αν ήταν ψηφοφόρος στην Γαλλία και είχε να διαλέξει ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της αριστεράς και έναν της Λεπέν, δεν θα ψήφιζε την Λεπέν.

Η αναφορά έγινε από τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε το υποθετικό ερώτημα στον υπουργό Υγείας. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «…σε κάποιο προάστιο του Παρισιού που είναι ένας υποψήφιος της Λεπέν και ένας υποψήφιος της Αριστεράς, κύριε Γεωργιάδη. Δεν ξέρω. Θα ψηφίζατε Λεπέν; Πραγματικά θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε»

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Εγώ φυσικά δεν θα ψήφιζα Λεπέν».

Επειδή όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Άδωνι να ψηφίζει αριστερά, θα εικάσουμε ότι ήθελε απλά να «την πει» στον άσπονδο φίλο του Μάκη Βορίδη. Γνωστό για τις επαφές που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα-Λεπέν και το κόμμα του.

Προβλέψεις

Αφού αναφερθήκαμε όμως στον Νίκο Παππά ας καταγράψουμε (για μία ακόμη φορά) τι προβλέψεις του για το τι θα γίνει στην κεντροαριστερά.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Γαλλίας είπε για την σύμπραξη των εκεί προοδευτικών δυνάμεων  πως «είναι κάτι που το κοιτάμε εμείς με ελπίδα» μιλώντας για εξελίξεις που «θα τις δείτε και στην Ελλάδα. Οι προοδευτικές δυνάμεις θα απαντήσουν εγκαίρως, αξιόπιστα και με τρόπο που θα συγκροτεί την εναλλακτική προοπτική της διακυβέρνησης».

Ομολογουμένως αισθάνεται πολύ σίγουρος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Έστω κι αν η εκτίμησή του μοιάζει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτά που λέει ο πρόεδρος του κόμματός του.

Εκτός αν δεν είναι έτσι τα πράγματα…

Κατευθείαν από το αεροδρόμιο

Μια και τον θυμηθήκαμε, από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο στούντιο, θα πάει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως διαβάζουμε πρόκειται να δώσει συνέντευξη στον ALPHA σήμερα το απόγευμα λίγο αφότου αφιχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκονταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τόσο την ζωτικότητά του όσο και τον ζήλο του. Σίγουρα άλλωστε θα έχει πολλά να πει και να εξηγήσει. Ιδίως για τις υπερ-ατλαντικές αναρτήσεις του (που αν έχουμε καταλάβει καλά τα σημάδια, θα ισχυριστεί ότι τις …παρεξηγήσαμε).

Πάντως καλό θα ήταν να αξιοποιήσει και λίγο πιο …θεσμικά την ενεργητικότητά του. Για παράδειγμα πριν πάει στον Σρόϊτερ, θα μπορούσε να περάσει μια βόλτα, να κάνει μια στάση, και στον εισαγγελέα να καταθέσει εκείνο το «Πόθεν Έσχες» του που τόσο μας το διαφήμισε προεκλογικά.

Δεν είναι τίποτε, ένας αριθμός πρωτοκόλλου πια…

Ξύπνησε

Έπρεπε αν υπάρξουν …εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για να «ξυπνήσει» και να επανεμφανισθεί στην πολιτική επικαιρότητα ο Κώστας Μπακογιάννης. Μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Χάρη Δούκα επειδή θέλει να είναι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ασχέτως από το αν είναι σωστή ή όχι αυτή η κριτική είναι εμφανές ότι ο …τελευταίος που μπορεί να την κάνει είναι ο πρώην Δήμαρχος! Αφού προφανώς οι δημότες της Αθήνας στις τελευταίες εκλογές κάθε άλλο παρά εκτίμησαν την  «αυτόνομη παρουσία» του στο Δήμο τα τελευταία 5 χρόνια.

Άλλωστε αν περίμενε λιγάκι ο πρώην δήμαρχος σίγουρα θα βρίσκονταν κάποιος από τους πολλούς συν-υποψηφίους του Χάρη Δούκα για να πει κάτι παρεμφερές. Ούτε καν ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τον θώκο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα