Αυτό που δεν ξέρει ούτε η Τζάκρη και οι «δοκιμές» της Βουλής

Διαβάζεται σε 3'

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η άτυπη εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη και το κοινοβούλιο που ξεκινά την σεζόν αισιόδοξα

Απορία

Τελικά με την …απορία θα μείνουμε σχετικά με το γιατί ο Κασσελάκης στο εξώδικο που έστειλε σε Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία υπέγραψε ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Φανταστείτε πως απάντηση στο ερώτημα δεν μπορούσε να δώσει ούτε η Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής Πέλλας που το τελευταίο διάστημα έχει μεταβληθεί στο alter ego του «έκπτωτου».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα μάλλον «ψιλοκάρφωσε» τον δικηγόρο που συνέταξε το εξώδικο λέγοντας ότι αυτός είναι υπεύθυνος για όσα αναγράφονται.

Πάντως το δείγμα είναι σαφές: Πολύ του άρεσε η προεδρική καρέκλα του Στέφανου Κασσελάκη.

Περί διαγραφής

Αυτά βέβαια στο φόντο της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου όπου άπαντες αντιλαμβάνονται ότι θα…γίνει χαμός. Το θέμα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη θα τεθεί γιατί – μεταξύ άλλων – δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Μπορεί να φαντάζει πρωτόγνωρο ένα κόμμα να αποφασίσει να διαγράψει κάποιον που θήτευσε πρόεδρός του, όμως εξίσου πρωτοφανές – αν όχι περισσότερο- είναι ένας πρώην πρόεδρος να απειλεί με μηνύσεις το στελεχιακό δυναμικό του κόμματός του.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα επιταχύνονται. Ίσως γιατί τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερο να ξεκαθαρίζουν, έστω και θορυβωδώς, παρά να σέρνονται.

Επιμένει

Ο Πέτρος Παππάς θεωρεί πως…αποστόμωσε όσους τον επέκριναν για τις αποδοκιμαστικές δηλώσεις του σχετικά με τον φαντάρο που συμμετείχε σε εκδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης;

Γιατί η προσπάθεια που έκανε να ανασκευάσει μάλλον τα έκανε …χειρότερα. Να φανταστείτε από την επίμαχη δήλωση (που προκάλεσε την επικριτική ανακοίνωση του κόμματος με το οποίο «κατέβηκε» στις εκλογές) κράτησε το χειρότερο…

Επιμένει να ζητά να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του ένστολου πολίτη! Ότι ακριβώς δηλαδή θα απαιτούσε και οποιοσδήποτε βουλευτής της ακροδεξιάς. Αν δεν το έχει ήδη ζητήσει κάποιος μια και αρκετούς από αυτούς διαθέτει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ζούγκλα

Χάος στην …ζούγκλα του κοινοβουλίου φαίνεται πως προσπαθεί να βάλει το προεδρείο της Βουλής. Γι αυτό η ομόφωνη απόφαση να παρεμβάλλονται τουλάχιστον δύο βουλευτές ανάμεσα στις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων.

Προφανώς έχει γίνει αντιληπτό πως συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί, εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που τους δίνει ο Κανονισμός της Βουλής προκειμένου να μεταβάλλουν την αίθουσα της Ολομέλειας σε χώρο προσωπικής προβολής.

Ενίοτε και δημιουργίας φασαρίας που ως γνωστόν «τραβάει την προσοχή» των δελτίων ειδήσεων, παρέχοντας ανέξοδη (συνήθως και ανούσια) δημοσιότητα.

Μάλλον όμως και αυτοί που σκέφθηκαν το συγκεκριμένο μέτρο προκαταλαμβάνουν ότι θα αποτύχει. Μια και τέτοια «προνόμια» δεν παραδίδονται έτσι εύκολα. Γι αυτό άλλωστε ξεκαθάρισαν ότι θα υπάρξει δοκιμαστική εφαρμογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα