Αυτό που ήξερε ο Μητσοτάκης και η αλήθεια του Άδωνι

Πόσο σοφό ήταν που ο πρωθυπουργός άλλαξε τον προγραμματισμό του για τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν και μια ακόμη έκρηξη ειλικρίνειας από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ

Κάτι ήξερε

Σε ανύποπτο χρόνο, πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση του θα αφορά την βελτίωση του επιτελικού κράτους. Κάτι που δεν θα συμβεί. Αντιθέτως θα ψηφιστεί η ψήφος των απόδημων και ένα οικονομικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη.

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός, κάτι ήξερε, όταν άλλαξε τις προτεραιότητές του. Φαντάζεστε αυτή την εβδομάδα που έχει καεί η Αττική, έρχονται εικόνες καταστροφής από την Ρόδο και πέφτουν γέφυρες στην Πάτρα, στην Βουλή ο πρωθυπουργός να μίλαγε για την επιτυχία του επιτελικού κράτους; Ακόμη και η ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία θα ντρέπονταν.

Με δεδομένο ότι αυτά και άλλα παρεμφερή φαινόμενα θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο, μάλλον αυτό το νομοσχέδιο θα απομακρυνθεί και άλλο χρονικά. Για να έρθει σε πιο κατάλληλο timing που όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί. Τουλάχιστον από τα ΜΜΕ που κάθε άλλο παρά έχουν αποσύρει την στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Στενό μαρκάρισμα

Στενό μαρκάρισμα φαίνεται πως έχει απσοφασίσει να κάνει στην κυβέρνηση και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο πως έχει αποφασίσει ο Μιχάλης Κατρίνης. Έχοντας πάρει «ζεστά» την θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Το ξεκαθάρισε από την πρώτη επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε σχετικά με το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να φέρει νέα ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος την οποία ανέλαβε να απαντήσει ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Λέγοντας πως εφόσον οι ερωτήσεις δεν απαντώνται θα «φέρνει» το θέμα στο προεδρείο της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «ο κ. Θεοχάρης σπατάλησε πεντέμισι ολόκληρα λεπτά και δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα δύο σαφή ερωτήματα που κατέθεσα. Αυτό είναι πάγια πρακτική της Κυβέρνησης και θα μεταφερθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων. Δεν μπορεί στις επίκαιρες ερωτήσεις η Κυβέρνηση να μην απαντάει στα ερωτήματα και να δίνει το δικαίωμα στον ερωτώντα να ανταπαντήσει στις αιτιάσεις που κάνει στην πρωτολογία. Άρα αυτό θα πρέπει ως πρακτική να σταματήσει, γιατί είναι προσβλητική, είναι κατά παράβαση του Κανονισμού και δεν βοηθάει τον κοινοβουλευτικό διάλογο».

Ειλικρίνεια

Για πολλοστή φορά θα αναγνωρίσουμε ειλικρίνεια και ευθύτητα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Κυνική θα λέγαμε. Το αν οφείλεται στον ενθουσιασμό του για τα ποσοστά που πέτυχε η Ν.Δ στις εκλογές ελέγχεται. Πάντως το χαρακτηριστικό αυτό ενισχύεται.

Προσφάτως στην Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη σχετικά με το αν θα ιδιωτικοποιηθούν κρατικές υπηρεσίες ο υπουργός Εργασίας είπε: «Αυτή η κασέτα ότι ό,τι κάνει η Κυβέρνηση έχει ως κρυφό στόχο να πάει να τα δώσει όλα σε ιδιώτες, την παίζατε κι εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση. Δεν πήγε και πολύ καλά στην Αριστερά. Προτείνω να αλλάξετε λίγο την κασέτα, μπας και συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι». Συνέχισε λέγοντας: «Δεν έχουμε,κρυφή ατζέντα να τα πάμε όλα σε ιδιώτες ούτε ενδιαφέρονται οι ιδιώτες για τα πάντα, όπως για παράδειγμα αυτά. Αυτά αποτελούν προϊόν κρατικής μέριμνας».

Για όσους δεν καταλάβατε κριτήριο της κυβερνητικής πολιτικής είναι το …για ποιες υπηρεσίες ενδιαφέρονται οι ιδιώτες και ποιες όχι. Αν δεν παράγουν κέρδος τις κρατάμε. Αν παράγουν, τις δίνουμε.

Αιχμηρός

Ιδιαιτέρως αιχμηρός εναντίον των πρώην συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με την απόφασή της Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξει το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων. Θύμισε μάλιστα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ουδέποτε πήρε τέτοια πρωτοβουλία παρότι είχε την κοινοβουλευτική δυνατότητα.

Μάλιστα θύμισε –σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο»- πως «το 2000 το ΠΑΣΟΚ εξελέγη με μόλις 70.000 ψήφους διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και έγινε ο Σημίτης πρωθυπουργός αντί να γίνει ο Καραμανλής. Σκεφτείτε αυτές οι 70.000 να ήταν ψήφοι ανθρώπων που ελάχιστη σχέση έχουν με την Ελλάδα και να καθόριζαν το αποτέλεσμα;». Με βάση αυτά τόνισε πως «δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη θετική ψήφο του κ. Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως και τη σύμπλευσή του με τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη, υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ψήφισε τέτοιο νόμο, τον ψηφίζει ο Ανδρουλάκης;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα