Άγνωστο το “τέλος της Άνοιξης” κι ένα Predator εκεί που δεν το περιμένεις

Οι εκλογές που παραμένουν απροσδιόριστες για το 2023 και το λογισμικό Predator των 14 εκατομμυρίων που μπορεί να εμφανιστεί στο πιο απρόσμενο κινητό.

Πότε είναι το «τέλος της Άνοιξης»;

Δεν μας έφταναν όλες οι αβεβαιότητες που έχουμε για το 2023 (ενεργειακά, ακρίβεια, ελληνοτουρκικά) προστέθηκε ένα ακόμη. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και ποιο είναι το «Τέλος της Ανοιξης». Για όσους δεν θυμούνται τι είναι αυτό, πρόκειται για τον χρόνο των εκλογών όπως τον προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα τέλη Μαρτίου.

Έκτοτε όμως φαίνεται πως «κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι». Έτσι μας εμφανίστηκαν διαρροές που θέλουν την Άνοιξη να τελειώνει σε ένα εύρος χρόνου από τον Απρίλιο έως τον …Ιούλιο. Αφού υπάρχουν ακόμη και σενάρια που μιλούν για πλήρη εξάντληση της 4ετίας από μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε στις 7 Ιουλίου του 2019.

Η εμπειρία φυσικά λέει πως οι κυβερνητικές διαρροές γίνονται για να τις …διαψεύδει στην συνέχεια ο πρωθυπουργός. Σε ένα ατελείωτο παιχνίδι καταμέτρησης αντιδράσεων. Το μόνον βέβαιο είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τον επερχόμενο χειμώνα. Γι αυτό και όλη αυτή η εκλογολογία. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και τον ενδεχόμενο «βελτιώσεων» στον εκλογικό νόμο σας θυμίζουμε.

Ησυχία με λίγα κυματάκια στον ΣΥΡΙΖΑ

Το Σαββατοκύριακο πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν να λένε, για μία από τις πιο «ήσυχες» Κεντρικές Επιτροπές των τελευταίων χρόνων. Προφανώς οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν στο 3ο Συνέδριο του κόμματος φαίνεται να έχουν …«χωνευτεί» από όλες τις πλευρές.

Βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε. Οι διαφωνίες και οι διαγκωνισμοί των τάσεων δεν μπορούν να λείψουν ολοκληρωτικά.

  • Σε μία εξ’ αυτών αναφέρθηκε στο «κλείσιμο» του ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορούσε την αντιρρηση που εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας για το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ένταξη Φινλανδία και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον …αφοπλιστικός θέτοντας το εξής ερώτημα: «Όταν αύριο θα είμαστε κυβέρνηση, αγαπημένε μου σύντροφε Θοδωρή, και είσαι εσύ υπουργός, θ’ ασκήσεις βέτο στο Υπουργικό Συμβούλιο για να βγει η χώρα και να πει «βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», όταν το επιθυμεί αυτό το σύνολο του Κοινοβουλίου;»
  • Μία ακόμη αφορούσε το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των 12 μιλίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η «Ομπρέλλα» ζήτησε να το «ξανασκεφτεί» το κόμμα το θέμα αυτό και να το συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση. Όμως η σχετική πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.
  • Σχετική γκρίνια έπεσε και για το «Δίκτυο» των 130 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν και αρκετοί είδαν με «μισό μάτι» την πρόταση θεωρώντας ότι υποκαθιστά τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά το δίκτυο θα λειτουργήσει. Όπως φαίνεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την τακτική του να «μοιράζει την τράπουλα» αναλογικά σε όλες τις τάσεις. Έτσι θα γίνει και σε αυτό τον νέο σχηματισμό. Γεγονός που δεν δυσαρεστεί τα επιτελεία των τάσεων. Ούτε όμως τα ευχαριστεί.

Διακόσια «ιερά» εκατομμύρια

Θυμάστε που σας γράφαμε για την εκκλησιαστική περιουσία και το πώς η ιεραρχία σκοπεύει να την αξιοποιήσει; Ε στην συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έγινε πιο …συγκεκριμένος.

Αναφέρθηκε σε έκταση στην περιοχή της Βουλιαγμένης, εκεί όπου (εκτός από το Σχιστό) η Εκκλησία θέλει να κάνει αξιοποίηση. Όπως είπε υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που λέει πως αν ο τοπικός δήμος δεν ρυμοτομήσει την περιοχή αυτή τότε η Εκκλησία μπορεί να κάνει προσφυγή. Να διεκδικήσει μάλιστα 20 εκατομμύρια το χρόνο από το 2012 που εκκρεμεί αυτή η ιστορία. Δηλαδή 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν τα λες και λίγα. Καθόλου λίγα.

Στα υπόψη και η αιχμή του αρχιεπισκόπου για τον ….Δημήτρη Τζανακόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε πώς θα μπορούσε να συνεννοηθεί για τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως, όπως είπε, «βγαίνει ο Τζανακόπουλος τότε και λέει θα διώξουμε 10.000 παπάδες για να πάρουμε νοσοκόμες, γιατρούς»….

Σε «Υψηλό» κινητό

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η υπόθεση του λογισμικού Predator να πάψει να απασχολεί. Όσο κι αν το επιθυμεί αυτό η κυβέρνηση. Έρχεται η επιτροπή PEGA στις αρχές Νοέμβρη, ενώ και κοινοβουλευτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιμείνουν στην εξέταση του θέματος.

Το κακό όμως με αυτό το λογισμικό είναι πώς δεν ξέρεις …πού θα εμφανιστεί. Σε ποιο κινητό θα εντοπιστεί ώστε να ανοίξει και πάλι νέος γύρος συζητήσεων. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιες ασφαλείς φήμες που λένε πως έχει ήδη εντοπιστεί. Μάλιστα σε ένα κινητό που κανείς δεν θα περίμενε να το βρει. Το αν θα ανακοινωθεί αυτό είναι άλλο ζήτημα.

«Υψηλό» κινητό…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα