Η αγροτική… μόδα και ο “κλέφτης της παράστασης”

Διαβάζεται σε 3'

Οι φανατικοί του Κασσελάκη χειροκροτούν τώρα την εκδήλωση που μετείχαν ο Τεμπονέρας και η Αχτσιόγλου ενώ η κυβέρνηση βρήκε νέο επιχείρημα απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μόδα

H αλήθεια είναι πως το «ξύσιμο του βαρελιού» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα. Οι αγρότες θα συνεχίσουν να κινητοποιούνται όπως δείχνουν οι οιωνοί.

Οπότε ήδη από χθες βράδυ φάνηκε να πήραν το μήνυμα τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μετείχαν στα τηλεοπτικά πάνελς.

Όπως διακρίναμε- μπήκε στη φαρέτρα τους ένα ακόμη επιχείρημα: Οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους βλέπουν και άλλους να το κάνουν στην Ευρώπη.

Δηλαδή στην αρχή ήταν ανενημέρωτοι, μετά υποκινούμενοι και τώρα …θύματα της μόδας. Όσο ζορίζει το πράγμα, φτηναίνουν τα επιχειρήματα.

Πλεονέκτημα

Πάντως για τις διαφορές των Ελλήνων και των ευρωπαίων αγροτών έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Βουλή.

Όπως δήλωσε «εκεί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, έχουν πολύ μεγάλους κλήρους, με αποτέλεσμα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους πλήττει πραγματικά. Αυτό το πρόβλημα τους οδήγησε να πάνε στις Βρυξέλλες. Τι σχέση έχει αυτό το πρόβλημα με την ελληνική αγροτική οικονομία;»

Τόνισε μάλιστα πως «αυτό που κάποτε ήταν το μειονέκτημά μας, στην πράσινη αυτή μετάβαση μπορεί να γίνει το πλεονέκτημά μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ούτε αυτό μπορούμε να εντοπίσουμε και να σχεδιάσουμε;».

Ελαφρυντικά

Εντάξει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το ελαφρυντικό πως πέφτει σε ποσοστά, οπότε κάτι πρέπει να κάνει γι αυτό.

Οπότε δικαιολογείται σε έναν βαθμό όταν επιστρατεύει επικοινωνιακά κόλπα. Όπως η χθεσινή παρουσία του στην εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ο «σκληρός πυρήνας» των φανατικών οπαδών του στο διαδίκτυο ποια ακριβώς δικαιολογία έχει;

Μιλάμε για τους δραστήριους εκείνους πληκτρογράφους που μέχρι χθες μιλούσαν για «εκδήλωση των αποστατών» όπου μετέχει ο «προδότης Τεμπονέρας». Και ξαφνικά άρχισαν να λένε για «εκδήλωση για την Κεντροαριστερά» όπου μιλούσε ο «εκπρόσωπος του προέδρου».

Όλα αυτά σε μερικές ώρες…

Έκλεψε

Πάντως το βασικό επιχείρημα στο διαδίκτυο (που όπως μαθαίνουμε απηχεί και τις θέσεις του ηγετικού πυρήνα της Κουμουνδούρου) είναι πως η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη …«έκλεψε την παράσταση».

Μόνο που όσοι το λένε, μάλλον δεν έχουν σκεφθεί τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Γιατί αν αναλογιστούν ποιοι και πώς συνήθως «κλέβουν τις παραστάσεις» θα ανακαλύψουν πως δεν είναι και τόσο τιμητικό να το λες για έναν πρόεδρο κόμματος.

Οι δικοί μας

Περίεργα πράγματα μαθαίνουμε για την διάθεση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μια πηγή χρηματοδότησης που μέχρι σήμερα ήταν δύσκολο να «ελεγχθεί». Συγκριτικά τουλάχιστον  με άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως τα κονδύλια του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν η λεγόμενοι «οδηγοί» για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, δηλαδή τα έγγραφα των δικαιολογητικών και των επενδυτικών σχεδίων, έχουν πολλά …κενά.

Μιλάμε πεδία που είναι άγνωστο πώς ακριβώς πρέπει να συμπληρωθούν ώστε αυτός που κάνει την αίτηση να έχει και την ανάλογη «βαθμολογία». Πράγμα που σημαίνει πως όσοι ξέρουν τις «απαντήσεις» μπορούν πολύ πιο εύκολα από άλλους να βρεθούν χρηματοδοτούμενοι.

Κι αυτοί που ξέρουν είναι – όλως τυχαίως- οι «δικοί μας άνθρωποι»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα