Η άνεση του Μητσοτάκη και το τερτίπι του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρωθυπουργός μετρά βουλευτές και τους …βρίσκει επαρκείς ενώ ο Στέφανος αναζητά την κατάλληλη μέρα

 Άνεση

Πολλά έχουν γραφθεί για την διαγραφή Σαλμά. Με τις περισσότερες αναλύσεις να εκτιμούν ότι πρόκειται για προειδοποιητική βολή. Μήνυμα προς όποιους θεωρούν ότι έχουν την άνεση να σχεδιάσουν «αντάρτικα» εντός της κυβερνητικής Κ.Ο.

Όσοι πάντως αναρωτιούνται αν με μόλις 157 βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την άνεση να κάνει τέτοια παιχνίδια, μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξουν την σύνθεση του κοινοβουλίου.

Εκεί θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο μετά την Ν.Δ κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μόλις 35 βουλευτές (κι αυτούς πολύ αμφίβολους λόγω των εσωτερικών εξελίξεων).

Επίσης η «δεξαμενή» των ανεξάρτητων αρκετά γεμάτη με 13 βουλευτές. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Λευτέρης Αυγενάκης που έχει δηλώσει ότι θα ψηφίζει κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Επίσης τουλάχιστον δύο  (ονόματα ας μην πούμε) που δίχως να τους το ζητήσει κανείς – δημόσια- έχουν στηρίξει δύσκολες νομοθετικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Κι έχουμε και δύο που είναι …ευεπίφοροι να ενταχθούν στο κυβερνητικο team αν του ζητηθεί επίμονα.

Το τερτίπι

Το επικοινωνιακό τερτίπι του Κασσελάκη συζητείται τις τελευταίες ώρες. Εφόσον φυσικά επιλέξει να κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Κ.Ε περί δημοσιοποίησης των Πόθεν Έσχες για τους επίδοξους.

Η φημολογία λέει πως θα κάνει τις ανακοινώσεις του αυτή την εβδομάδα. Η σημερινή φέρονταν να είναι μια πιθανή μέρα. Όμως είναι μια …απλή Δευτέρα με τίποτε «γκλαμουράτο».

Αύριο Τρίτη, πάλι, κλείνει ένας χρόνος από την εκλογή του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Έλα όμως που την ίδια μέρα γίνεται και το debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Οπότε επικοινωνιακά πρέπει κι αυτό να ληφθεί υπόψη.

Το μόνον βέβαιο από την πλευρά Κασσελάκη είναι πως δεν περιμένει κανείς καμία καινούργια πολιτική πρόταση. Αυτές έχουν εξαντληθεί…

Δεν αυτοπροτάθηκα

«Πάντα ακολούθησα τις συλλογικές διαδικασίες είτε πρόκειται για εκλογή προσώπων είτε για την υλοποίηση πολιτικών. Και ποτέ δεν αυτοπροτάθηκα».

Αυτή την «ζυγισμένη» απάντηση έδωσε η Ρένα Δούρου όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή της στην «Απογευματινή» για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση μπορεί να έχει περισσότερες από μία ερμηνείες, ενώ σε κάθε περίπτωση ούτε «ανοίγει» το θέμα, ούτε όμως και το «κλείνει».

Μια φορά πρόκειται για μία πολιτική τοποθέτηση, Κάτι που στις μέρες μας δεν είναι καθόλου δεδομένο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτήματα

Μια και αναφερόμαστε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε τον Διονύση Τεμπονέρα. Ο γνωστός εργατολόγος έχει άλλωστε την εξής μοναδική ιδιότητα: Είναι ο μόνος που αποκλείεται να «φάει λάσπη» από τον χαμό που ετοιμάζεται να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι γιατί δεν υπήρξε στόχος πολλών ή γιατί έχει «έχει φύγει από το κάδρο», αλλά επειδή έχει ξεκαθαρίσει την θέση του: Το θέμα είναι η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων. Στην αρθρογραφία του άλλωστε θέτει το ίδιο ερώτημα και στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και την Νέα Αριστερά: «Ποιος είμαι; Ποιους εκπροσωπώ;, Με ποιο πολιτικό σχέδιο και για ποιον στρατηγικό στόχο;».

Βέβαια είναι και σαφής ως προς το ότι σε περίπτωση που εκλεγεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αυτόματα το κόμμα βγαίνει «εκτός» από αυτή την συζήτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα