Η απολογία Μαρινάκη και οι χρησμοί του Τσώρτσιλ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν δεν ξέρεις αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προβοκάρει η απολογείται ενώ μία φράση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προβληματίζει

Δύο αναγνώσεις

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή το σχόλιο που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την εκλογή Κασσελάκη. Πιο συγκεκριμένα για το ότι δεν θα είναι στην Βουλή που το χαρακτήρισε «θεσμικό μειονέκτημα».

Μάλιστα στην συνέχεια σχολίασε: «Γι’ αυτό και εμείς στη Νέα Δημοκρατία – στο συνέδριο του 2016 – ψηφίσαμε παμψηφεί, ως προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρεία του κόμματος να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να έχει, δηλαδή, την κοινοβουλευτική ιδιότητα»

Αυτή η τοποθέτηση έχει δύο αναγνώσεις: Η μία λέει πως (έξυπνα) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε πλαγίως πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τολμά να αντιμετωπίσει στην Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η άλλη όμως ίσως συνιστά ένα είδος απολογίας. Αφού αιτιολογήθηκε το γιατί η Ν.Δ έχει επιλέξει (παμψηφεί μάλιστα) να μην προβλέπει το καταστατικό της τέτοια διαδικασίας.

Λέτε να «ξύπνησαν» κάποιοι στο κυβερνητικό κόμμα και να τους έχουν μπει περίεργες ιδέες τις οποίες και ζυμώνουν βλέποντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Τσωρτσιλ

Πολύ …κουβεντούλα γίνεται για την φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ («Events my dear») που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην στιχομυθία του με δημοσιογράφους στην Βουλή. Παρεμπιπτόντως το events αποδίδεται ως «συμβάντα» και όχι ως «πράξεις» (deeds) όπως κάποιοι το παρουσίασαν.

Για κάποιους αυτό αποτέλεσε φράση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δημιούργησε ένα πολιτικό γεγονός με την εκλογή του και την απόφασή του να μετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κάποιους άλλου πάλι ήταν ανησυχητικός οιωνός. Ιδίως επειδή ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είναι το πρόσωπο που «σκότωσε» (στην κυριολεξία όμως) την αριστερά στην Ελλάδα στα χρόνια της απελευθέρωσης και του εμφυλίου.

Πάλι καλά που είναι πιθανό την φράση τελικά να την έχει πεί ένας άλλος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Χ. Μακ Μίλαν.

Κρητικοί

Γράφεται και ξαναγράφεται το ότι τρεις Κρητικοί βρίσκονται αυτή την στιγμή στην θέση του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Πάντως αν ρωτήσετε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη πιθανότατα θα σας απαντήσεις πως «μόνο εγώ είμαι original». Κι εδώ που τα λέμε μάλλον δίκιο θα έχει (αν και τώρα τελευταία έχει απολέσει κάπως την προφορά του. Ίσως έχει καιρό να πάει στα πάτρια…)

Ο Στέργιος Καλπάκης

Απέρχεται λόγω πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την θέση του εκπροσώπου τύπου ο Στέργιος Καλπάκης, για να αντικατασταθεί από την δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να καταγραφεί πάντως είναι πως ο Στέργιος Καλπάκης βρέθηκε για μερικούς μήνες στην πολύ ζόρική θέση του εκπροσώπου τύπου σε μία εξίσου ζόρικη περίοδο.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί σε καθεστώς σκληρών εσωτερικών διαδικασιών και την ίδια στιγμή στην χώρα να γίνεται χαμός με φωτιές, πλημμύρες και καταστροφές. Ομολογουμένως ανταποκρίθηκε υποδειγματικά στον δύσκολο ρόλο του και ήταν μια παρουσία νεανική αλλά ταυτόχρονα πολιτικά στοιχειοθετημένη στις οθόνες μας.  Στοιχεία καθόλου εύκολα να βρεθούν στους καιρούς μας.

Δήμαρχος υποθήκευσε τον επόμενο προϋπολογισμό ένα μήνα πριν την κάλπη

Σκούρα θα τα βρει η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτώβρη στην Καλαμαριά, καθώς η νυν διοίκηση Δαρδαμανέλη ένα μήνα πριν τις κάλπες ζήτησε από το κράτος και πήρε προκαταβολή 850.000 ευρώ από τις ΚΑΠ, κιόλας και όχι ως έκτακτη επιχορήγηση, αφού το ταμείο είναι… μείον.

Μάλιστα, ενώ ζήτησε την αποπληρωμή τους σε περισσότερες δόσεις, το αρμόδιο υπουργείο δεν του έκανε τη χάρη, παρότι κυβερνητικός υποψήφιος και έτσι η επόμενη διοίκηση (ακόμα και εάν είναι η δική του) θα έχει μεγάλο πρόβλημα για τουλάχιστον 12 μήνες, αφού θα πρέπει να αποπληρώνει τα… σπασμένα. Σε κάθε περίπτωση, ο λογαριασμός περνά στους δημότες που αναγκαστικά θα στερηθούν έργα ή απαραίτητες παροχές, αφού τα οικονομικά θα είναι ασφυκτικά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα