Η Αυγή, τα χειρότερα και το e-mail του Πρωτόπαππα

Διαβάζεται σε 4'

Ένα μήνυμα που ξάφνιασε την Χ.Τρικούπη κι όχι για το περιεχόμενο, ενώ στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν πλέον κανέναν

Η Αυγή

Τα… χειρότερα προεξοφλούν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το ημερήσιο φύλο της «Αυγής».

Μια κίνηση που φαίνεται να στερεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την αίσθηση της αξιοπιστίας. Ενδεικτικό το ότι επέλεξε να γίνουν αυτές οι κινήσεις όσο ο ίδιος λείπει στις ΗΠΑ και σε κάποιο από τα πολυτελή σπίτια του.

Άπαντες άλλωστε θυμήθηκαν τις ένθερμες δηλώσεις στήριξης του Κασσελάκη για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά που σαφώς δεν συνάδουν με όσα γίνονται. Ιδίως όταν συνοδεύονται από «πρόγραμμα εξυγίανσης» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όσο για τις διαβεβαιώσεις περί «μη απολύσεων» κάθε άλλο παρά γίνονται πιστευτές από τους εργαζόμενους. Όπως λένε το θέμα επαφίεται απλά στην ανεύρεση χρηματοδοτών προκειμένου να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Πορωμένοι με πληκτρολόγιο

Αυτά ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν πως θα γίνει… «της κακομοίρας». Τα πρώτα δείγματα άλλωστε έχουν εμφανιστεί στα social media. Αφού οι kasselakistas είναι -όπως άπαντες στον χώρο ξέρουν- «όλη μέρα στα πληκτρολόγια».

Κι όταν η θεματολογία είναι «μαύρα λεφτά», «εσωτερικός εχθρός», «υπονομευτές» και «Πρόεδρε προχώρα» μοιάζει κάπως σαν… ένεση αδρεναλίνης για τους λίγους μεν, επαρκώς «πορωμένους» δε οπαδούς.

Αλήθεια είναι επίσης πως τέτοια διαδικτυακή επίθεση είχε να δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προσωπικά, από την περίοδο του λεγόμενου «Αντι – ΣΥΡΙΖΑ Μετώπου». Όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος έχει βρεθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο στόχαστρο.

Με λίγα λόγια στην θέση της «Αυγής» Βαλχάλες και ΠενΝταλαούρες. Πρόοδος…

Ο αξιωματούχος

Αυτό το μάθαμε… μεταχρονολογημένα κάπως αλλά έχει την αξία του! Στην διεθνή διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα που έγινε πριν λίγες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε να συνομιλεί με έναν αξιωματούχο ξένης χώρας.

Θες από ευγένεια, θες από ενδιαφέρον ο αξιωματούχος ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Η απάντηση που έλαβε ήταν…διθυραμβική. Με τον Στέφανο Κασσελάκη να του περιγράφει μια εξαιρετική εκλογική επίδοση, παρά τις δυσκολίες.

Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος αξιωματούχος βρέθηκε σε ένα πηγαδάκι γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνει; Άρχιζε να μοιράζει… συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Οι συνομιλητές του άρχισαν να τον κοιτάζουν… περίεργα. Κι όταν τον ρώτησαν από πού αντλεί την αισιόδοξη αυτή διάθεση, αυτός παράθεσε την πηγή του, που δεν ήταν άλλη από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ποσοστά σου τα είπε;» ρώτησαν τον δυστυχή αλλοδαπό αξιωματούχο που έμοιαζε να έχει μπερδευτεί. Στην συνέχεια, έμαθε και τα νούμερα. Φεύγοντας μάλλον σκεπτικός κι απορημένος.

Το e-mail

Η πρόταση του Χάρη Δούκα για να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 20 Νοεμβρίου δεν αποτέλεσε κάποια… έκπληξη για την Χαριλάου Τρικούπη. Κι ας ακολούθησαν ανακοινώσεις σχετικά με το ότι έχει εκείνη την ημέρα Μαραθώνιο στην Αθήνα.

Ο τρόπος της… αποστολής της πρότασης όμως είναι μια άλλη υπόθεση. Ιδίως όταν η θέση του Χάρη Δούκα φαίνεται να έφτασε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ που είναι και αρμόδιος μέσω του προσωπικού e-mail του Χρήστου Πρωτόπαππα.  Δηλαδή του πρώην υπουργού (και προέδρου της ΓΣΕΕ στο παρελθόν) που πλέον έχει ρόλο συμβούλου στο επιτελείου Χάρη Δούκα.

Όπως σχολίασαν στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον απίθανο ο Δήμος Αθήνας ή και προσωπικά ο Χάρης Δούκας να μην έχουν έναν… δικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Εντωμεταξύ

Εντωμεταξύ ενώ στην αντιπολίτευση γίνονται όσα γίνονται ο Χρήστος Τριαντόπουλος (ναι αυτός που εμπλέκεται με την υπόθεση του «μπαζώματος» στα Τέμπη) περνάει από την Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι καταστροφών.

Δίχως φυσικά ουδείς να ασχολείται με εξαίρεση του εισηγητές των κομμάτων που μίλησαν για μια κίνηση ενίσχυσης των ιδιωτικών εταιριών ενώ το κράτος αποδεικνύεται πολλάκις ανίκανο και να προλάβει και να αποζημιώσει.

Όσοι θα ευνοηθούν πάντως ήταν κάπως άτυχοι. Οι ευρωεκλογές εμπόδισαν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί νωρίτερα τον Μάιο. Κι έτσι χάθηκαν μερικά παραπάνω συμβόλαια. Βέβαια ολόκληρο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας και από άποψη… πυρκαγιών, ξεκίνησε δυναμικά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα