Η γαλάζια αντιπολίτευση και τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάζεται σε 3'Όταν στην αξιωματική αντιπολίτευση οι καταστάσεις ξεπερνούν το φαιδρό και οι κυβερνητικοί βουλευτές “μπαλώνουν” το πολιτικό έλλειμα.
- 18 Σεπτεμβρίου 2024 06:41
Συμβολικός νομός
Τελικά μάλλον της λείπει, πράγματι, της Νέας Δημοκρατίας η αντιπολίτευση. Γι αυτό και αποφάσισε να την κάνει …μόνη της. Κι όπως φαίνεται την κάνει ….αρκετά καλά.
Γιατί αν δει κανείς το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια» είναι ιδιαίτερα τεκμηριωμένο. Ιδιαίτερα για τις πρακτικές που ακολουθούν τα τραπεζικά ιδρύματα για να κάνουν πλειστηριασμούς.
Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν θα την απαντήσει στην Βουλή την ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών (μάλλον δεν μπορεί να κάνει αλλιώς). Επίσης το ποιος από τους «γαλάζιους» βουλευτές θα την υποστηρίξει. Η κοινοβουλευτική παράδοση λέει πως τον ρόλο αυτό παίζει ο βουλευτής που υπογράφει πρώτος. Άρα ο κλήρος πέφτει στην Φωτεινή Αραμπατζή από τις Σέρρες.
Συμβολικός ο νομός προφανώς…
Στα όρια
Σε καταστάσεις που φλερτάρουν ανοιχτά πλέον με το γελοίο οδηγούνται κάποιες Νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ που μετά το συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου προέκυψαν με πλειοψηφίες οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη.
Έτσι λοιπόν μία εξ αυτών, η Νομαρχιακή των Κυκλάδων, ζητά (ούτε λίγο, ούτε πολύ) από το «πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ να …διαγράψει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Χαρακτηριστικά ζητείται σε ψήφισμα εναντίον της έκπτωσης Κασσελάκη «η Επιτροπή Δεοντολογίας ως το μόνο συλλογικό όργανο που καταστατικά μπορεί να ερμηνεύσει σημεία του καταστατικού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβει».
Προφανώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται κυρίως στην νομαρχιακή (αφού είναι ερώτημα αν πλέον αυτά τα όργανα εκφράζουν κάτι) αλλά στους …εμπνευστές αυτών των προτάσεων. Οι οποίοι δεν μπορεί παρά να αναζητηθούν στον κύκλο του πρώην προέδρου.
Πόθεν Έσχες
Το μόνο κατά κάποιο τρόπο … θετικό που φαίνεται να προκύπτει από τον χαμό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως επανέρχεται το ζήτημα του «Πόθεν Έσχες» όσων σκέπτονται να θέσουν υποψηφιότητα.
Και το μυαλό όλων φυσικά πηγαίνει σε αυτό του Στέφανου Κασσελάκη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο μα πρόκειται για ένα έγγραφο που πάρα πολύ (συμπεριλαμβανομένου του ιδίου) έχουν μιλήσει, μα κανείς δεν έχει δει!
Αυτό για ένα πρόσωπο που έχει κάνει σημαία την διαφάνεια, δεν είναι και πολύ κολακευτικό. Δεν βρίσκετε;
Οι 17 μετατάξεις
Με μόλις …17 μετατάξεις έχει ενισχυθεί η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας ( την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ έκανε ανεξάρτητη αρχή από κρατική υπηρεσία)!
Δεν τα λέμε εμείς τα λέει ο νεοδιορισμένος σχετικά επικεφαλής της Γιώργος Τζιλιβάκης. Με βάση μάλιστα τα στοιχεία που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πράγμα που σημαίνει πως τα τμήματα της εν λόγω αρχής έχουν από 1 έως και 3 το πού επιθεωρητές.
Αυτοί λοιπόν πρέπει να ελέγξουν το χάος που έχει δημιουργηθεί από την νομοθεσία των Χατζηδάκη – Γεωργιάδη – Κεραμέως (όλοι αυτοί έχουν βάλει το …χεράκι τους στις αλλαγές της εργατικής νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια).
Να δούν αν τηρούνται τα ωράρια μετά την κατάργηση του 8ωρου, αν δίνονται υπερωρίες μετά την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» και πώς εφαρμόζεται το 6ήμερο, μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε τον Ιούλιο το υπουργείο Εργασίας.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία…