Η ΝΔ που “πληρώνει αμέσως” και η επιλεκτική “αψάδα” του Πολάκη

Όταν ο "εκρηκτικός χαρακτήρας" του βουλευτή Χανίων αποδεικνύεται κατευθυνόμενος και το 50% των εξαγγελιών της Ν.Δ που πάει για το τέλος της 4ετίας

Διαφημιστικό

Με διαφημιστικό μήνυμα …ασφαλιστικής εταιρίας έμοιαζε η χθεσινή επιχειρηματολογία της Ν.Δ στην Βουλή και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ούτε λίγο – ούτε πολύ τόσο ο Κ.Μητσοτάκης όσο και ο Κ.Χατζηδάκης μας είπαν πως η Ν.Δ «πληρώνει αμέσως» μετά τις εκλογές.

Αμφότεροι δήλωσαν πως το νομοσχέδιο υλοποιεί το 50% των προεκλογικών εξαγγελιών της Ν.Δ και το υπόλοιπο έπεται. «Μπροστάντζα» πήραν με λίγα λόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι με τα 45 ευρώ το μήνα και οι νέοι με την επιταγή των 150 ευρώ. (Μέτρα που προφανώς με κανέναν τρόπο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας).

Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι εδώ: Το υπόλοιπο 50% των εξαγγελιών της κυβέρνηση (όπως π.χ ο βασικός στα 950 ευρώ και ο μέσος στα 1500 ευρώ) έχουν deadline για το …τέλος της 4ετίας. Δηλαδή «ότι πήρατε, πήρατε»…

Ούτε κουβέντα

Ούτε μισή κουβέντα δεν θέλησε να πει ο πρωθυπουργός στην χθεσινή ομιλία του στην Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κι ας είχε προηγηθεί μια συγκεκριμένη αποκάλυψη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το πόσες φορές έγινε απόπειρα για την παρακολούθησή του.

Υποθέτουμε πως τον πρωθυπουργό δεν τον συγκίνησε ούτε το γεγονός ότι κλείνει αυτή την περίοδο ένας χρόνος από τότε που αναγκάστηκε να ξηλώσει τους στενούς συνεργάτες του γι αυτή την υπόθεση. Ίσως γιατί τις κακές εμπειρίες το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να τις απωθεί.

Επιλεκτικά

«Ξεσπάθωσε» αλλά ετεροχρονισμένα και …επιλεκτικά ο Παύλος Πολάκης όπως διαβάζουμε στο facebook. Άσκησε κριτική στην υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με μία φράση για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοσιογράφους. Αυτή στην οποία επισήμανε ότι πρέπει «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους» αλλά και αυτοί «δεν πρέπει να μας αδικούν».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετέφρασε την θέση αυτή της Έφης Αχτσιόγλου ως …ανοχή στην λασπολογία. Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα από το παρελθόν. Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως ενώ η φράση της Έφης Αχτσιόγλου τον ενόχλησε δεν τον πείραξε αντίστοιχα η ίδια φράση όταν αυτή υποστηρίχτηκε από τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία Νίκο Παππά.

Πράγμα που μάλλον δείχνει ότι η «έκρηξη» του Παύλου Πολάκη δεν είναι και τόσο …αυθόρμητη και σύμφωνη με την εικόνα του «αψύ Κρητικού» που έχει φιλοτεχνήσει. Περισσότερο υπολογισμένη, κατευθυνόμενη και στοχευμένη μοιάζει.

Οι δηλώσεις

Έτσι για να έχουμε καλύτερη εικόνα ας δούμε και τις δυο δηλώσεις, που έγιναν άλλωστε στο ίδιο κανάλι, το Kontra, και στην ίδια εκπομπή, αυτή της Νατάσσας Γιάμαλη.

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε για την σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσιογράφων: «Νομίζω ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Να μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους, κάνουν την δουλειά τους και θεωρώ ότι και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να μας αδικούν στον βαθμό που μπορούν» «ο καθένας να επιτελεί τον ρόλο του και την λειτουργία του γιατί η δημοσιογραφία είναι ένας ελεγκτικός θεσμός που έχει ειδικό βάρος σε μία δημοκρατία ιδίως στους πολιτικούς».

Δείτε και τι απάντησε στην αντίστοιχη ερώτηση για τις σχέσεις αυτές ο Νίκος Παππάς: «Θα τις βελτιώσουμε και πρέπει να τις βελτιώσουμε. Θα πρέπει να μην καταφεύγουμε σε εύκολα σχήματα ερμηνευτικά ότι δεχόμεθα πανταχόθεν έναν πόλεμο που έχει τα αποτελέσματα που έχει. Χωρίς να πάμε βέβαια και στο άλλο άκρο. Διότι οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν ιδιοκτήτες και οι ιδιοκτήτες έχουν συμφέροντα. Υπάρχουν βεβαίως σχετικοί βαθμοί αυτονομίας αλλά την κριτική πρέπει να την καλωσορίζουμε. Γιατί δοκιμάζει και την ανθεκτικότητά των δικών σου επιχειρηματων. Πρέπει και την πιο ακραία κριτική να είσαι έτοιμος να την δεχτείς και να την υποδεχτείς, να την σκεφτείς να την απορρίψεις και να προχωρήσεις ή να διορθώσεις κάτι που κατάλαβες ότι κάνεις λάθος»

Προφανώς λοιπόν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ «διϋλίζει» την Αχτσιόγλου και «καταπίνει» τον Παππά…

Τι θα δούμε ακόμη…

Το ότι στην Βουλή που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές θα ακούσουμε πολλά περίεργα πράγματα φαίνονταν από την αρχή. Ο ισχυρισμός άρχισε ήδη να επιβεβαιώνεται. Αφού στην χθεσινή συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ οι νεοναζί Σπαρτιάτες κατηγόρησαν τον Μάκη Βορίδη για … «ακροδεξιό»

Ο επικεφαλής τους Β.Στίγκας κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι «βαζετε τον ακροδεξιό Βορίδη να μας βρίζει…». Προκαλώντας έτσι την παρέμβαση του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση που αντέτεινε πως «ο Βορίδης υπηρετεί την δημοκρατία» στο πλαίσιο της υπουργικής τους ιδιότητας.

Στην συνέχεια ο Β.Στίγκας επικαλέστηκε τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την φράση του σύμφωνα με την οποία «πήρα τον Βορίδη και τον έβαλα στον πλυντήριο». Θυμίζοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας προέρχεται από την ΕΠΕΝ. Δηλαδή από εκεί όπου αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην θέση του γραμματέα. Πρόκειται ως γνωστόν για το πρόσπωπο που στην συνέχεια έγινε αρχηγός της Χρυσής Αυγής, από όπου προήλθε ο Ηλίας Κασιδιάρης που με την σειρά του είναι ο «αφανής υποστηρικτής» των Σπαρτιατών!

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα