Η Νίκη, η “Νίκη” και μια ακροδεξιά νίκη

Από μια υπόθεση που έκανε την ακροδεξιά "παράγοντα" του πολιτικού σκηνικού δεν θα μπορούσε να λείπει η Ν.Κεραμέως.

Νίκη

Η υπόθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων σχετίζεται προφανώς με την ψηφοθηρία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως τελικά θα αποδειχθεί κάτι πιο μεγάλο και μάλιστα με αρνητικό τρόπο. Για αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο που έχει στο επίκεντρό του την Νίκη Κεραμέως.

Πρόκειται για την υπουργό που χθες στο twitter πανηγύρισε γιατί δημιουργήθηκε μια πλειοψηφία 220 βουλευτών. Δίχως κανέναν δισταγμό να αναφερθεί ονομαστικά στο ακροδεξιό κόμμα «Νίκη» και στους νεοναζί «Σπαρτιάτες». Τέτοιο «ξέπλυμα» ούτε στα όνειρά τους δεν είχαν δει οι επίγονοι του Κασιδιάρη.

Πλέον και με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω υπουργικής αναγνώρισης, αποτελούν πλέον «πολιτικούς εταίρους» στον ελληνικό κοινοβουλευτισμό! Εν ολίγοις η Νίκη τους έδωσε μια ακροδεξιά «Νίκη».

Είπε αλήθεια

Πάντως στην χθεσινή συζήτηση βρέθηκε κάποιος που είπε ευθέως την αλήθεια. Θες από άγνοια του πολιτικού παιχνιδιού; Θες από άγνοια κινδύνου; Θες από φιλαλήθεια; Την είπε.

Ήταν ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Νίκη» που ανέλαβε να αναπτύξει την θετική ψήφο του κόμματός του στο νομοσχέδιο. Όπως ανέφερε και καταγράφθηκε στα πρακτικά «οι απόδημοι είναι κατά βάση συντηρητικοί και πατριώτες. Φοβάται κάποιος αυτόν τον ελληνισμό;». Τονίζοντας νωρίτερα πως «η «Νίκη», από της ιδρύσεώς της, έχει δηλώσει ότι τάσσεται στο πλευρό του απόδημου ελληνισμού, μιας Ελλάδας χωρίς σύνορα, μιας δεύτερης Ελλάδας, αλλά Ελλάδας»…

Ο σίγουρος Άδωνις

Πολύ σίγουρος για τον εαυτό του ο υπουργός Εργασίας. Όπως πάντα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε όποιο υπουργείο και να είναι.

Όπως μας δήλωσε με αφορμή τον καύσωνα έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι για την προστασία των εργαζομένων. Ξεκαθάρισε πως «μέλημα του Υπουργείου Εργασίας είναι να μην κινδυνεύσει καμία ζωή εργαζόμενου και να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια στην εργασία του». Μάλιστα πρόσθεσε πως «θα γίνονται και έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεωρήσεως Εργασίας και θα μπαίνουν και τα ανάλογα πρόστιμα».

Μόνο που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε μετά από νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ η Επιθεώρηση Εργασίας είναι ανεξάρτητη αρχή. Οπότε αν δεν κάνει τους ελέγχους στους οποίους αναφέρθηκε ο υπουργός αυτό δεν αποτελεί δική του αρμοδιότητα. Ως γνωστόν οι Ανεξάρτητες Αρχές ελέγχονται μόνον (και άντε μια φορά το χρόνο) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΠΝΠ

Μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσε η κυβέρνηση και όπως φαίνεται ακολούθησε το ρητό «βρήκαμε Παπά…». Έτσι λοιπόν αντί να νομοθετήσει για το ΕΚΑΒ και τα μεικτά πληρώματα εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να κάνει άλλες δουλειές. Όπως για παράδειγμα να διευρύνει το δικαίωμα της ΕΥΠ να κάνει παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με άρθρο της ΠΝΠ πλέον υπάρχει δυνατότητα να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών και για πιθανά αδικήματα που σχετίζονται με τα άρθρα 290 και 291 του ποινικού κώδικα.

Τι είναι αυτά; Άρθρα που μιλούν για παρεμπόδιση οδικών, αεροπορικών συγκοινωνιών αλλά και …κλείσιμο δρόμων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης «πουλάει» την συγκεκριμένη διάταξη ως μέτρο που προέκυψε μετά την τραγωδία των Τεμπών. Αλλά είναι πραγματικά απορίας άξιο πως μια παρακολούθηση θα μπορούσε να αποτρέψει το πολύνεκρο δυστύχημα.

Οπότε αυτόματα το μυαλό πάει σε …άλλα «κλεισίματα δρόμων». Όπως διαδηλώσεις, πορείες, δράση συνδικάτων και όλα τα σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα