Η προειδοποίηση του Βλάχου και τα μαθηματικά της Κεραμέως
Διαβάζεται σε 4'Όταν οι ατάκες ενός “γαλάζιου” βουλευτή θα έπρεπε να ανησυχούν την κυβέρνηση ενώ η υπουργός Εργασίας θέλει …ανώτερα μαθηματικά για να αυξηθεί μερικά ευρώ ο κατώτατος
- 15 Οκτωβρίου 2024 06:42
Προειδοποίηση;
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι χθες στην Βουλή ο Γιώργος Βλάχος, της Ν.Δ, τα κατάφερε αισθητά καλύτερα από βουλευτές της αντιπολίτευσης να «στριμώξει» τον Κωστή Χατζηδάκη για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων»!
Ιδίως από την στιγμή που μετέφερε αυτούσιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν σπίτια ή μικρές βιοτεχνίες από τα «πανωτόκια». Με τα αρχικά ποσά να είναι αισθητά μικρότερα από το εύρος όσων κατασχέθηκαν.
Δεν χρειάζονταν πολύ φαντασία άλλωστε για να καταλάβει κανείς από τις περιγραφές ότι πρόκειται (πιθανότατα, στο παραβάν μέσα δεν είμαστε) για ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Στα αξιοσημείωτα της συζήτησης αυτής της ερώτησης (που ήταν η συνέχεια της περίφημης ερώτησης των 11 «γαλάζιων» βουλευτών) ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών να απαντήσει: Με …υπονοούμενα για λαϊκισμό απέναντι στον βουλευτή της Ν.Δ
Εύλογο λοιπόν ήταν να εισπράξει το εξής σχόλιο για τον ισχύοντα νόμο σχετικά με τα κόκκινα δάνεια: «Αν είναι προτροπή για περισσότερη προσοχή στο μέλλον για το τι ψηφίζουμε, προσωπικά τη δέχομαι και θα είμαι πιο προσεκτικός».
Μια ατάκα που δεν προμηνύει τίποτε καλό για το νομοθετικό μέλλον της κυβέρνηση. Κι ας είπε ο Γιώργος Βλάχος πως «ούτε την Κυβέρνηση θα ρίξω εγώ ούτε κανένας άλλος συνάδελφος. Απλώς μεταφέραμε τη φωνή των συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται».
Τι ειπώθηκε;
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύναξη έγινε χθες σε μια υπο-επιτροπή της Βουλής που αφορά θέματα σχετικά με το ΝΑΤΟ.
Αρχικά είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ατζέντα όπως διαβάσαμε από τις επίσημες ανακοινώσεις: «Η ελληνική προοπτική για την ασφάλεια και τις πολιτικές εξελίξεις στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ. Η προοπτική της Ελλάδας για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.Η ναυτική ασφάλεια.Οι εξελισσόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές προκλήσεις.Η προοπτική της Ελλάδας για την αμφισβήτηση της Κίνας στη τάξη, που βασίζεται σε κανόνες». Δεν τα λες και αδιάφορα θέματα.
Εκεί – όπως επίσης πληροφορηθήκαμε επισήμως – παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πρέσβης, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος , ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος .
Μόνο τι ειπώθηκε δεν έγινε γνωστό…
Μαθηματικά
Α, μάλιστα! Με …μαθηματικό τύπο θα υπολογίζονται οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού όπως πληροφορούμαστε από την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως που εκκινεί την σχετική διαδικασία διαλόγου.
Σε αυτόν θα περιλαμβάνεται το ύψος του πληθωρισμού (που η κυβέρνηση μετράει όπως θέλει) και η «αύξηση παραγωγικότητας της εργασίας». Αυτό το δεύτερο σκέλος, κάτι μας λέει, ότι θα περιορίζει το ποσοστό των ούτως η άλλως πενιχρών αυξήσεων που δίνονται κάθε Ιούνιο.
Όπως καταλαβαίνεται η υπόθεση θα καταλήξει να κινείται στα πρότυπα των λογαριασμών του ρεύματος. Όπου πρώτα πρέπει να κάνεις «μεταπτυχιακό» για να καταλάβεις τον τρόπο υπολογισμού και στην συνέχει απλά …μειώνεται ο μισθός σου!
Ο Άδωνις και ο Παύλος
Μια μέρα μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μοιράζεται την στενοχώρια του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως αντιληφθήκαμε ο Παύλος Μαρινάκης βρήκε αφορμή να …βγάλει τα απωθημένα του για τον καιρό που ήταν φοιτητής και, προφανώς, ταλαιπωρήθηκε από την αριστερά με την φράση «τους έχουμε μάθει από τα πανεπιστήμια». Από ότι φαίνεται πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν τέτοια «τραύματα».
Στην ανάρτηση όμως του υπουργού Υγείας (που έσπευσε πρώτος) διαπιστώσαμε πιο …βαθιά γνώση των ΣΥΡΙΖαίκων πραγμάτων. Επίσης μια επιχειρηματολογία πολύ- πολύ κοντά στους κύκλους του Στέφανου Κασσελάκη.
Λέτε να έχει κανέναν φίλο κατά κεί;