Η ρωσική σταυροβελονιά και η επίδειξη των ΜΑΤ

Ρωσίδες υπερ-κατασκόπους ανακαλύπτει η ΕΥΠ στο Παγκράτι, ενώ λίγο πιο πέρα στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές ανακάλυψαν (ξανά) την αστυνομική βία της κυβέρνησης

Η κατάσκοπος-κορδελιάστρα

Αν η αποκάλυψη της ρωσίδας υπερ-κατασκόπου που εμπορεύονταν …πλεκτά από βελονάκι στο Παγκράτι αποτελεί τον τρόπο να αποκατασταθεί η εικόνα της ΕΥΠ μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, μπορούμε πλέον να το πούμε ξεκάθαρα: Γίναμε διεθνώς ρεζίλι!

Υποθέτουμε ότι η ιστορία αυτή δεν είναι άσχετη με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβρη. Σας θυμίζουμε ότι προέβλεπε την δημιουργία «Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, με αρμοδιότητα για την προβολή του έργου της υπηρεσίας και για την ενημέρωση της κοινωνίας για τις δράσεις της και για τυχόν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια».

Μόνο που τους συνιστούμε να διαβάζουν λιγότερα κατασκοπικά μυθιστορήματα της περιόδου του ψυχρού πολέμου. Καλοί ο Ρόμπερτ Λάντλαμ και ο Τζον Λε Καρέ, αλλά ότι ο Πούτιν ξόδεψε 5 εκατομμύρια για να δημιουργήσει μια μεταμοντέρνα κορδελιάστρα-κατάσκοπο θα δυσκολευτούμε να το πιστέψουμε. Πόσο μάλλον το ότι η ΕΥΠ έκανε «διεθνή επιτυχία» γιατί κινδύνευε όχι μόνον η εθνική αλλά και η ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Τώρα πώς το πίστεψαν ακόμη και σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης, αναρωτηθείτε…

Με όλα τα μέσα

Για να μην την αδικήσουμε την κυβέρνηση όμως να παραδεχθούμε ότι εκτός από φανταστικές ιστορίες έχει και πραγματικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Τους είδαμε στην χθεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ, τόνοι χημικών, ασφαλίτες παντού έως και γερανοφόρο όχημα εναντίον των διαδηλωτών. Τα σχετικά βίντεο έδωσαν και πήραν στα social media μια και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν ήθελε καθόλου να κρύψει την πρόθεσή της να χτυπήσει την διαδήλωση με ότι μέσα διαθέτει.

Προφανώς έχει παραιτηθεί από τον στόχο να πείσει για την τραγωδία των Τεμπών. Πλέον θέλει απλά να τρομοκρατήσει μήπως και σταματήσει την οργή του κόσμου. Παρότι η συνταγή έχει αποδειχθεί άκρως αναποτελεσματική κατά την διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων.

Γιατί μίλησε ο Σταϊκούρας

Επειδή πρέπει να τα αποδίδουμε τα εύσημα η χθεσινή ενημέρωση που έκανε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την Silicon Valley Bank και την Credit Suisse ζητήθηκε από την Τόνια Αντωνίου του ΠΑΣΟΚ. Αν και πιστεύουμε ότι ο υπουργός σίγουρα θα είχε ετοιμάσει κάτι.

Ήταν πάντως η Τόνια Αντωνίου που έθεσε το θέμα μιλώντας για « το «ηφαίστειο» της Credit Suisse έσκασε στην «καρδιά» της ευρωπαϊκής ηπείρου» και τα «δύο «παλιρροιακά κύματα» που έρχονται» αν συνυπολογίσει κανείς και την κατάρρευση της αμερικανικής Τράπεζας. Ενδιαφέρον είχε και το αίτημα που έθεσε ζητώντας από τον Χρήστο Σταϊκούρα «τακτική ενημέρωση μαζί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιατί η πληροφορία και όχι η απόκρυψή της είναι η βασική οδός που θα κρατήσει ψηλά τα επίπεδα εμπιστοσύνης για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος».

Για να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση το επόμενο διάστημα.

Ποιος θα πληρώσει τα αυξημένα επιτόκια;

Οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εντωμεταξύ που αντιδρά με αυξήσεις επιτοκίων στην τραπεζική αβεβαιότητα μπορεί να μοιάζουν αισιόδοξες και να αποπνέουν σιγουριά, θα έχουν όμως επιπτώσεις και μάλιστα πολύ- πολύ συγκεκριμένες.

Όπως σημείωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης «δυστυχώς, γι’ αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα για τους πολίτες, αφού μόλις 840-μέχρι στιγμής- θα επιδοτηθούν για την αυξημένη δόση ούτε από την κυβέρνηση, και εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα προσπαθούν αβοήθητοι να πληρώσουν την αυξημένη-κατά 30%- μηνιαία δόση του δανείου τους».

Πράγμα που σημαίνει με απλά λόγια είναι πώς ότι είναι καλό για τις τράπεζες δεν είναι αντιστοίχως καλό για την κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα