Η σημαδιακή 4η Μαρτίου και η εξόντωση των καλλιτεχνών

Οι διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στις αρχές Μαρτίου φαίνεται πως είναι ενταγμένος στον κυβερνητικό προεκλογικό σχεδιασμό, ενώ πολλά ειναι τα σημάδια πως ετοιμάζεται βρώμικος πόλεμος εναντίον των καλλιτεχνών

Αυτονόητα

Το ότι αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παίζει» με την ημερομηνία των εκλογών είναι εμφανές. Όχι μόνον αυτούς τους μήνες που συνεχώς αναφέρεται σε αυτές, δίχως να ανακοινώνει την ημερομηνία αλλά γενικώς. Για όσους δεν θυμούνται τον Αύγουστο του 2022 από το Μαξίμου εκπορεύονταν σενάρια για πρόωρες κάλπες, που τελικά διαψεύστηκαν. Σίγουρα όχι δίχως να ξέρει τίποτε ο πρωθυπουργός.

Η τελευταία του ατάκα πάντως, στην ομιλία του στο Περιστέρι, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές «δεν θα αργήσουν πολύ» ήταν ο ορισμός του περιττού και του αυτονόητου. Εκτός αν πιστεύει ακόμη πως οι …ψυκτικοί των δυτικών συνοικιών χρειάζονται τέτοιες διευκρινίσεις.

Εξυπακούεται πως αν σε αυτό το χρονικό σημείο υπήρχε θέμα να αργήσουν οι εκλογές θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Όχι πολιτικό αλλά πολιτειακό. Ας μην ξεχνάμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προδιαγράψει δύο –το λιγότερο- εκλογικές αναμετρήσεις.

Συμπτώσεις

Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός πηγαίνοντας στο Περιστέρι είχε ακόμη στο μυαλό του την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με την οποία δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ίσως για αυτό θυμήθηκε και την πρώτη του πολιτική εμφάνιση σε μία ομιλία του Κ. Καραμανλή στο Αιγάλεω. Ήταν το 2003, όταν επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε ανακοινώσει πως δεν θα ήταν ξανά υποψήφιος, ανοίγοντας το δρόμο στον ίδιο. Και 20 χρόνια αργότερα ο Κώστας Καραμανλής ανακοινώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπτώσεις.

Η 4η Μαρτίου

Πάντως για όσους απορούν σχετικά με τους λόγους που αργεί η ανακοίνωσή των εκλογών, μια καλή εξήγηση έδωσε δίχως να το θέλει, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στην βουλή θύμισε το επικείμενο διαγωνισμό προσλήψεων του ΑΣΕΠ. Λέγοντας πως «θα έρθουν να διαγωνιστούν στις 4 Μαρτίου 120.000 υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές και για τη δημιουργία μιας δεξαμενής υπαλλήλων».

Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια αθρόα προσέλευση ανθρώπων για μία θέση στο δημόσιο σε περίοδο υψηλής ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας αποκλείεται να αφεθεί ανεκμετάλλευτη. Τουναντίον, είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ανακοινώσει ένα κόμμα που έχει την κυβέρνηση την ημερομηνία των εκλογών.

Επίσης ο Μάκης Βορίδης φρόντισε να τονίσει και την επικοινωνιακή σημασία του διαγωνισμού ως «κάλυψη» για πάμπολλες ρουσφετολογικές προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως δήλωσε «το επιχείρημα που ακούω καμιά φορά, ξέρεις τι έγινε με τους Γενικούς Διευθυντές του ΕΦΚΑ, είναι 10 αυτοί 15, 20, οι οποίοι είναι σε υψηλότατες θέσεις υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και μια συγκεκριμένη ανάλυση που έγινε. Και λέει τώρα, ήταν ρουσφετολογικό αυτό, ποιοι; Οι 15 και έχουμε προσλάβει 36.000!».

Περί δημοσκόπων

Το ότι το Μέρα 25 δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Όμως γι αυτές που γίνονται από τώρα για την δεύτερη Κυριακή ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν θέτει απλά θέμα εμπιστοσύνης αλλά …ασχετοσύνης. Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Μα είναι δυνατόν; Υπάρχουν δημοσκοπήσεις για τη δεύτερη Κυριακή; Όποιος δημοσκόπος κάνει δημοσκόπηση για τη δεύτερη Κυριακή πρέπει να του πάρουν το πτυχίο και να του κλείσουν την εταιρεία. Δεν υπάρχει καμία στατιστική βάση για να προβλέψεις το μεθεπόμενο αποτέλεσμα. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο και όποιος το προσπαθεί πραγματικά δηλώνει ότι δεν δικαιούται να αυτοαποκαλείται δημοσκόπος».

Υπόγεια επίθεση στους καλλιτέχνες;

Άκρως ανησυχητικά τα όσα πληροφορούμαστε σχετικά με την ετοιμασία επικοινωνιακής «εξόντωσης» των συνδικαλιστών της ΠΟΘΑ και του ΣΕΗ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους. Το αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η πρακτική θα το μάθουμε σύντομα από όσα θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο. Από την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» και άλλους τέτοιους μηχανισμούς.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση με την συνάντηση των καλλιτεχνών – πρωθυπουργού, ολοκλήρωσε την φάση της προσέγγισης. Έτσι τώρα περνάει στην «παλιά – καλή συνταγή» των δολοφονιών χαρακτήρων. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε η τελευταία.

Νέα deals σε ξενοδοχεία

Δυο νέες συμφωνίες στον κλάδο των ξενοδοχείων αναμένεται να κλείσουν εντός της εβδομάδος με βάση αρμόδιες πηγές της αγοράς. ‘Ήδη, στον κλάδο επικρατεί κινητικότητα καθώς η χώρα αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό έχοντας “κλειδώσει” 18 δισεκ. έσοδα το 2022. . Όπως έχουν αναφέρει, ήδη, πάντως, οι οι “Επισυνδέσεις” ολοκληρώθηκε η εξαγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος – resort στην Αν. Κρήτη από τη «H.I.G. Capital Advisors LLC». Επίσης στη Μύκονο ανοίγει τον Ιούλιο το 3ο ξενοδοχείο Domes Noruz στην Ελλάδα.μετά το δεύτερο στη Χαλκιδική. Με τα 3 νέα ξενοδοχειακά openings, σε Μύκονο, Μήλο και Χαλκιδική, το χαρτοφυλάκιο της Domes μεγαλώνει και περιλαμβάνει πλέον 11 ξενοδοχεία (6 adults-only και 5 family-friendly

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, της PwC Ελλάδας,για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις φέτος αναμένεται και η ολοκλήρωση της συμφωνίας στραγηγικής συνεργσσίας μεταξύ του Ομίλου της Sani/IKOS με αποτίμηση περί τα 2,5 δσιεκ. ευρώ και τo σιγκαπουριανο sovereign fund GIC.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα