Η συζήτηση για τις εκλογές και η ατυχής έμπνευση της Νικολάου

Η συζήτηση για τις εκλογές συνεχίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπως δείχνουν οι διαρροές πληροφοριών, ενώ η ελεγχόμενη για τις απευθείας αναθέσεις πρώην γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής θεώρησε σημαντικό να μας πληροφορήσει για τις αλλαγές στην προεκλογική της καμπάνια.

Εκλογολογία

Ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα αλλάξει ο φερόμενος ως αρχικός σχεδιασμός για την διενέργεια των εκλογών στις 9 Απριλίου λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη. Οι απόψεις φαίνεται να διίστανται τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και στις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αν και δύσκολα μπορεί κανείς να εκτιμήσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει να στήσει κάλπες εν μέσω των κηδειών και μνημοσύνων που θα συγκλονίζουν την χώρα.

Αυτό που – αντικειμενικά – γνωρίζουμε είναι πως το θέμα έχει συζητηθεί και μάλιστα εκτενώς. Για τον λόγο αυτό έχουν τροφοδοτηθεί τα δημοσιογραφικά γραφεία με ένα, δύο ή και τρία σενάρια. Δείγμα του ότι η κυβέρνηση δεν είναι –όπως αφήνει να εννοηθεί- σοκαρισμένη από τις εξελίξεις.

Η Βουλή;

Έξω από κάθε σχεδιασμό – μέχρι στιγμής τουλάχιστον- για την αποτίμηση της τραγωδίας βρίσκεται η Βουλή. Ούτε για συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών ακούμε, ούτε για την – αυτονόητη σε τέτοιες περιπτώσεις – ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας ώστε να συζητηθεί το θέμα και η κυβέρνηση να απολογηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.

Ας ελπίσουμε ότι ειναι απλά θέμα χρόνου. Γιατί όσο και να φοβάται την κριτική η κυβέρνηση θα είναι αδικαιολόγητο – θεσμικά και ηθικά – να μήν εκκινήσει τέτοιες διαδικασίες. Εννοούμε φυσικά από μόνη της δίχως να το ζητήσει αντιπολίτευση, κάτι που προφανώς θα γίνει.

Ο ντελιβεράς

Το έχουμε ακούσει αυτό το παράδειγμα δεκάδες φορές τις τελευταίες δύο ημέρες στα τηλεοπτικά πάνελ, για την τραγωδία στα Τέμπη: «Σήμερα που αν παραγγείλεις ένα σουβλάκι βλέπεις στο κινητό σου τον ντελιβερά…».

Αντιληπτό και κατανοητό το γιατί γίνεται συνεχώς επίκληση στην συγκεκριμένη δυνατότητα της τεχνολογίας και στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Ας μην ξεχνάμε όμως και τα υψηλότατα ποσοστά ατυχημάτων και δυστυχημάτων στον συγκεκριμένο κλάδο, όπου κατά βάση απασχολούνται νέοι άνθρωποι.

Με πιο απλά λόγια δυστυχώς και ο ντελιβεράς μπορεί να μην φθάσει στον προορισμό του. Κι εκεί υπάρχουν «καθημερινά» θύματα.

Τα ΜΑΤ δεν “δούλεψαν”

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει προχθές τα ΜΑΤ για να «φυλάξουν» τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ηellenic Train όταν μπροστά στην πόρτα της διαδήλωναν αυθόρμητα οι φοιτητές σίγουρα δεν της βγήκε.

Παρά την βροχή που υπήρξε οι χθεσινές πορείες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν και είχαν και κόσμο. Είναι γνωστό ότι το επίπεδο κατανόησης των αισθημάτων της νεολαίας δεν είναι το «δυνατό σημείο» του Μεγάρου Μαξίμου (κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι διατήρησε την Ν.Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας). Όμως σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει βρίσκονται μπροστά σε πιθανές συνθήκες ξεσπάσματος. Και μάλιστα απολύτως δικαιολογημένο.

Οι νέοι βρίσκονται στο προσκήνιο. Κι αυτή είναι μια κατάσταση άβολη για κάθε πολιτικό φορέα. Πόσο μάλλον όταν βαρύνεται με ευθύνες όπως αυτές που απορρέουν από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράπλευρη αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μέρα 25 και ΚΚΕ, παράλληλα με την έντονη κριτική που ασκούν αμφότερα τα κόμματα στην κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Αφορμή αποτέλεσε ένα δημοσίευμα στον «Οδηγητή» την εφημερίδα της ΚΝΕ το οποίο το Μέρα 25 θεωρεί αντιγραφή από το «Πρώτο Θέμα». Όπως υποστηρίζει πρόκειται για δημοσίευμα με τίτλο «Βαρουφάκης: Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμα και για ένα ευρώ…» το οποίο – όπως αναφέρουν- διαστρεβλώνει την θέση του γραμματέα του. Σχολιάζει μάλιστα ότι δεν είναι «η πρώτη φορά που μέσο ενημέρωσης του ΚΚΕ αντιγράφει ακροδεξιές διαστρεβλώσεις εναντίον του Γραμματέα του ΜεΡΑ25».

Η Νικολάου έλειπε

Μάλλον ατυχής (για την ίδια) η έμπνευση που είχε η Σοφία Νικολάου. Η υποψήφια της Ν.Δ στην Εύβοια που η παραμονή της στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται «στον αέρα» λόγω του ότι ερευνάται για απευθείας αναθέσεις που ζημίωσαν το δημόσιο σχεδόν με 2 εκατομμύρια.

Σε ανάρτησή της στο twitter ειδοποιεί ότι εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη «οφείλω να αναβάλω την εκδήλωση για το ρόλο της γυναίκας που είχα προγραμματίσει για τις 8 Μαρτίου στη Χαλκίδα». Σε μια προφανή και απέλπιδα προσπάθεια προβολής της …παρουσίας της.

Δεν είναι να απορεί για τις απαντήσεις που έλαβε…

Ο Ψαριανός

Παραμένει διορισμένος, μετακλητός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ο Γρηγόρης Ψαριανός. Δύο 24ωρα αφότου αποκάλεσε “ζώα”, “κρατικοδίαιτους” και “πουτινόσκυλα” τους νέους που διαδηλώνουν στην Αθήνα.

Απλά το σημειώνουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα