Η “τραμπική” προσαρμογή της Ν.Δ και οι αφελείς ερμηνείες
Διαβάζεται σε 3'Όταν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι λέει ο Κώστας Καραμανλής ενώ η κυβέρνηση περνά κι αυτή στην “Χρυσή Εποχή”
- 21 Ιανουαρίου 2025 07:14
Ταύτιση
Δεν ήταν κι ακριβώς… ενιαίος ο τρόπος με τον οποίο σχολίασαν την ομιλία Τράμπ στην ορκωμοσία του τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Με πολλά από αυτά να εκφράζουν ανησυχία. Ιδίως με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Έλον Μάσκ.
Πάντως ένας από τους εκφραστές των θέσεων του Μεγάρου Μαξίμου στα τηλεοπτικά πάνελ, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Ρωμανός αρκέστηκε στις εξής διαπιστώσεις: Ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για κατώτερο πλαφόν στις εξοπλιστικές δαπάνες, «κάτι που μας συμφέρει» όπως εκτίμησε.
Επίσης επισήμανε πως ο νέος κάτοικος του Λευκού Οίκου τάχθηκε υπέρ της επιχειρηματικότητας. Κάτι που «η κυβέρνηση μας υπηρετεί».
Την «προσαρμογή» της Ν.Δ στα νέα δεδομένα την έχουμε διαπιστώσει από τον καιρό της εκλογής του Ντόναλντ Τράμπ. Όπως φαίνεται όμως έχουν να γίνουν κι άλλα βήματα. Μέχρι ταύτισης…
Μικρό κι ευέλικτο
Μια και το έφερε η κουβέντα ας δούμε τον τρόπο που απάντησε σε ερώτηση στην Βουλή ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης σχετικά με το γιατί έγιναν έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως ανέφερε «σκοπός τους ήταν ο εξορθολογισμός του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών». Περιγράφοντας ένα πιο μικρό και ευέλικτο σχήμα στην ηγεσία του στρατεύματος.
Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά: «Η χώρα μας είχε πριν από τις κρίσεις εξαπλάσιους σε αναλογία υποστρατήγους σε σχέση με τις ΗΠΑ και εντεκαπλάσιους ταξιάρχους, ενώ για κάθε έναν Ανώτατο Αξιωματικό στην Ελλάδα αντιστοιχούν 2,35 Ανώτατοι Αξιωματικοί στις ΗΠΑ, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 32 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό»
Συνεννόηση
Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάγνωση κάποιων στην Ν.Δ για τις δηλώσεις (και γενικότερα την στάση) του Κώστα Καραμανλή.
Άλλωστε επανήλθε χθες λέγοντας για τα ελληνοτουρκικά πως «τα λεγόμενα «ήρεμα νερά» δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, καθώς δεν πρόκειται να έχουν διάρκεια, εφόσον δεν συνοδευτούν από την κατάλληλη δική μας στρατηγική για την αντιμετώπιση των τουρκικών βλέψεων».
Υπάρχουν εκείνοι που εκτιμούν πως η κυβερνητική πολιτική σε συνάρτηση με τις επισημάνσεις του πρώην πρωθυπουργού συνιστούν ένα πολύ καλό συνδυασμό. Γιατί αποδίδει ισορροπία και προφυλάσσει από κακοτοπιές.
Μόνο ότι όλα γίνονταν κατόπιν… συνεννόησης δεν είπαν. Στην καλύτερη περίπτωση αφελές.
Συνταγή
Αν μη τι άλλο καυστικός ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας λέγοντας χθες πως η κυβέρνηση, όποτε θέλει να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό ζήτημα …αυξάνει τις ποινές που προβλέπονται. Ασχέτως αποτελέσματος.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στην Βουλή και στην επιτροπή που συζητείται νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία «για οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία θεωρούμε ως πανάκεια και ως μοναδική αντίληψη αντιμετώπισης του προβλήματος την αυστηροποίηση του πυρηνικού οπλοστασίου».
Μάλιστα έγινε πιο συγκεκριμένος λέγοντας πως «πρέπει να είναι η 18η, έχω χάσει το μέτρημα και εγώ, τροποποίηση του ποινικού νόμου από το 2019 και μετά από την ίδια κυβέρνηση. Δεν αναφέρομαι στο 2019 το νόμο τον προηγούμενο. Δεν μπορεί σε 6 χρόνια μέσα, που δεν έχουν κλείσει ακόμα, να έχουμε αλλάξει 18 φορές τον ποινικό νόμο»!