Ιδιωτικά ΑΕΙ με ΣΕΒ και το ερμηνευτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'

Ένα 5ο Συνέδριο που θα ερμηνεύσει το 4ο θα χρειαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Βουλή

Μόνοι τους

Ναι εντάξει! Το καταλάβαμε πως η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε την θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μόνο που λίγο …άγαρμπα το επιδιώκει. Έως πολύ.

Γιατί αν θεωρήσουμε «οκ» την πολιτική κριτική που ασκεί, το να καταγράφει τις ψήφους των βουλευτών του μια εβδομάδα νωρίτερα δείχνει πως ξεφεύγει το πράγμα. Το να χρησιμοποιεί μάλιστα ως μοχλό πίεσης την θέση του Ανδρέα Λοβέρδου το απογειώνει το πράγμα.

Η κυβέρνηση «σπρώχνει» τα πράγματα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που επιδιώκει. Οπότε τσάμπα κόπος.

Γενικά ας το αντιληφθούν: Μόνοι τους θα το ψηφίσουν, όπως και πολλά άλλα νομοσχέδια εφεξής.

Ο ΣΕΒ

Μια και αναφερθήκαμε στο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη σαφή μηνύματα για την φύση του. Από τις προσκλήσεις στην ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που θα το επεξεργαστεί.

Ανάμεσα στους φορείς αυτούς περιλαμβάνεται ο Συνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών όπως και άλλοι φορείς της επιχειρηματικότας. Όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Κέλλας εμφανίστηκε εξαιρετικά απρόθυμος όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί ο …. Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (κι είναι και γιατρός ο ίδιος!)

Εκεί όμως που η Νέα Δημοκρατία «έδωσε» ρέστα είναι όταν από την πλευρά του Διονύση Καλαματιανού ζητήθηκε να κληθεί η ΟΛΜΕ. Ο Χρήστος Κέλλας αναφώνησε πως «η ΟΛΜΕ δεν έχει κανένα λόγο να είναι εδώ»! Προκαλώντας – όπως ήταν λογικό- την αντίδραση του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκε: «Έχουν οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες λόγο για το πανεπιστήμιο και δεν έχουν οι δάσκαλοι;»

Πολιτικό θαύμα

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλα καλά, αφού το τελευταίο συνέδριο του ήταν ένα… μικρό πολιτικό θαύμα. Κατάφερε το αδιανότητο: Να μην έχει ενιαία άποψη το κόμμα που το οργάνωσε για το τί τελικά αποφάσισε.

Αν αθροίσουμε τις δηλώσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε τουλάχιστον… 3 εκδοχές για το πού κατέληξε: Σχετικά με τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ, την δομή των οργάνων του και την ανάδειξη του ευρω-ψηφοδελτίου του.

Όπως φαίνεται να χρειαστεί ένα 5ο κι ερμηνευτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφανθεί για το 4ο. Κατά τα άλλα ενότητα και ομοψυχία.

Το καλοκαίρι

Μέσα στον χαμό των ημερών μάλλον θα «περάσει» δίχως την πρέπουσα προσοχή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Η κυβέρνηση άλλωστε φρόντισε το νομοθετήμα του υπουργείου Οικονομικών να προωθηθεί με γρήγορες διαδικασίες και μία συνεδρίαση της Βουλής.

Χθές πάντως το περιεχόμενό του το περιέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Θανάσης Πετραλίας. Όπως δήλωσε «προσπαθούμε και να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα, όμως κρατώντας και προστατεύοντας το φυσικό πλούτο -και ειδικά θέματα NATURA. Εισάγουμε ρυθμίσεις για τις απάτητες παραλίες και τα λοιπά. Σε όλα αυτά προσπαθούμε να υπάρξει μια ισορροπία».

Τα αποτελέσματα πάντως από αυτές τις ρυθμίσεις θα τα δούμε (ίσως όταν είναι αργά) το καλοκαίρι που έρχεται

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα