Ο μποναμάς του Μητσοτάκη και οι πολυπράγμονες του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'

Δυο-δυο οι αρμοδιότητες “σκιώδους κυβέρνησης” στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τα δώρα προς τους μη κοινοβουλευτικούς υπουργούς του.

 Τα ‘χε πεί.

Το είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ότι θα δώσει αυξήσεις στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Εμείς δεν το καταλάβαμε, καθότι δεν έχουμε – όπως φαίνεται- εντρυφήσει επαρκώς στο σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Πριν λίγες μέρες μιλώντας στην συζήτηση του προϋπολογισμού είχε δηλώσει πώς θα δώσει «στοχευμένες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν διευθυντικές θέσεις. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι σημαντικό δημόσιοι υπάλληλοι άξιοι, επιλεγμένοι αξιοκρατικά, να μπορούν να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια πρόσθετη οικονομική στήριξη όταν αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις».

Ε, και η τροπολογία με τις αυξήσεις ύψους 46% αυτό έλεγε: Πρέπει οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί να εξισωθούν με τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Έτσι λοιπόν από το νέο έτος θα έχουν αυτή την «πρόσθετη οικονομική στήριξη». Άλλωστε είναι μια σαφέστατη αναγνώριση για στελέχη όπως ο Άκης Σκέρτσος ή η Λίνα Μενδώνη. Τόσες «ειδικές αποστολές»  έχουν αναλάβει με απευθείας ανάθεση από τον πρωθυπουργό.

Καλικάντζαροι

Για … «κυβέρνηση Καλικάντζαρων» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης Τεμπονέρας. Αναφερόμενος προφανώς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα τελευταία της κατορθώματα στο κοινοβούλιο.

Αφού συναθροίζει την τροπολογία για τους μετανάστες, την τροπολογία για να παρθεί από το Δήμο Αθήνας η διοίκηση της Ανάπλασης Α.Ε αλλά και τις αυξήσεις σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών καταλήγει: «Δεν αντέχονται, να μην τους αντέξουμε!»

Πολυπραγμοσύνη

Είναι προφανές πως ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί σημαντικό πράγμα την πολυπραγμοσύνη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε αυτό από τις αναθέσεις τομέων που έκανε κατά την πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι περισσότεροι έχουν από …δύο αρμοδιότητες.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θέματα αυτοδιοίκησης αλλά και νεολαίας. Η Ρένα Δούρου την εξωτερική πολιτική αλλά και το περιβάλλον. Ο Παύλος Πολλάκης τα θέματα υγείας αλλά θα είναι και υπερτομεάρχης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τα εργασιακά και τον πολιτικό σχεδιασμό. Η Κατερίνα Νοτοπούλου και τα στεγαστικά και τον τουρισμό. Όσο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη όπως φαίνεται θα είναι ο πλέον πολυπράγμων, θα έχει τις Τράπεζες, και τον Πολιτισμό και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλατζάς»!

Αυτά τα σχήματα στα κόμματα που έχουν την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλούνται «σκιώδης κυβέρνηση». Μόνο που αν αυτή ήταν η σύνθεση ήταν ένα υπουργικό Συμβούλιο οφείλουμε να παραδεχθούμε πως θα ήταν πολύ μπερδεμένο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ικανοποίηση

Σαφής ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ και από την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φώς της δημοσιότητας. Όπως σχολίασε ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής: «Η δημοσκοπήσεις παγιώνουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως κύριου αντιπάλου της ΝΔ. Εμείς συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά πατώντας στη γη».

Άλλωστε αυτή είναι γενικώς η άποψη που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Ούτε ενθουσιασμός με τα ευρήματα όσο θετικά κι αν δείχνουν και ούτε προβληματισμός εάν δεν καταγράφονται …δημοσκοπικές εκτινάξεις. Όπως λένε στελέχη του χώρου προτιμούν τα σταθερά βήματα με ορόσημο τις επόμενες εκλογές παρά τα σκαμπανεβάσματα που δεν έχουν διάρκεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα