Ο Δούκας που… ανάβει φωτιές και ο καημός του Αποστολάκη

Διαβάζεται σε 3'

Ο ναύαρχος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μάλλον να θέλει να επιστρέψει στο Στρατό ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα έχει διχάσει περισσότερους από έναν πολιτικούς χώρους

 Ανάβει φωτιές

Ανεξάρτητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής για τον Δήμο της Αθήνας, οφείλουμε να καταγράψουμε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, έχει κάνει… μεγάλη ζημιά.

Παρότι άνθρωπος ήπιων τόνων (όπως διαπιστώσαμε και στο debate με τον Κώστα Μπακογιάννη) έχει καταφέρει να διχάσει περισσότερους από έναν χώρους. «Ανάβει φωτιές» που έλεγε κι ένα παλιό σχετικά λαϊκό τραγούδι.

Ήδη η υποψηφιότητα του έχει καταφέρει να εμφανίσει διχασμένο το αριστερό δημοτικό σχήμα Ανατρεπτική Συμμαχία στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Κώστας Παπαδάκης. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τηρεί γραμμή αντίστοιχη με το ΚΚΕ (λευκό-άκυρο) και την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» να ζητά «μαύρισμα» του Κώστα Μπακογιάννη, άρα ψήφο στον Χάρη Δούκα.

Όπως φαίνεται όμως, ο μειλίχιος καθηγητής του ΕΜΠ έχει κάνει… άνω κάτω και τον χώρο της ευρύτερης δεξιάς. Έτσι λοιπόν με δήλωσή του στο twitter ο πρώην υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων του Κ.Μητσοτάκη, Στέφανος Μάνος, είπε πως «Την Κυριακή οι Αθηναίοι ελπίζω να μη κάνουν Μεγάλο Περίπατο και να πάνε να διαλέξουν Δήμαρχο. Έχει σημασία!».

Αντίθετα ο παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και μετέπειτα «φύλαρχος» της ακροδεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, διεμήνυσε ότι «την 2η Κυριακή στην Αθήνα ψηφίζουμε Κώστα Μπακογιάνη». Διότι δεν του άρεσε η πρόταση του Χ.Δούκα για γκράφιτι στις γειτονιές και κάμερες στους δρόμους.

Θετικό μήνυμα

Ένα θετικό μήνυμα (μέσα στις ευρύτερες αρνητικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή) μαθαίνουμε ότι μετέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ότι στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο πολλοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι άμαχοι. Στοιχείο σημαντικό μια και η βοήθεια και η παροχή διεξόδου στον άμαχο πληθυσμό είναι το πρώτο ζητούμενο σε αυτή την συγκυρία κλιμάκωσης της έντασης.

Αρχηγός

Είναι αλήθεια και πολλοί το επισημαίνουν πώς για ένα πρόσωπο που… ουδέποτε έχει βρεθεί σε εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ναύαρχος Αποστολάκης κάνει πολύ συχνά δημόσιες παρεμβάσεις για τέτοιου είδους ζητήματα.

Μάλλον γι αυτό βρέθηκε (και) χθες στην κρατική τηλεόραση εκτεθειμένος όταν ρωτήθηκε για το αν θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος. Δίνοντας αντιφατικές απαντήσεις και καθόλου ξεκάθαρες.

Μόνο σε ένα σημείο ήταν ξεκάθαρος: Όταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ του ζήτησε να συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στρατό. Εκεί ο ναύαρχος ήταν σαφέστατος: «Στον στρατό δεν έχει τέτοια. Εκεί υπάρχει αρχηγός».

Έβγαλε τον καημό του μάλλον…

Εγρήγορση

Ένα κλίμα στρατιωτικής ετοιμότητας βγαίνει με σαφήνεια από τις κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή. Λογικό φαίνεται μια και οι συνθήκες μπορεί να γίνουν πολύ πιο περίπλοκες για την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως και γενικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ανοιχτό το μέτωπο με την Ουκρανία. Αυτοί που ξέρουν πάντως λένε πως όποιος θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του πράγματος πρέπει να ρίξει μια ματιά στις στρατιωτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Τόσο από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα