Ο κατασκευαστής Κασσελάκης και οι καυγάδες Νίκης – Καιρίδη

Διαβάζεται σε 4'

Κόντρα φιλελευθέρων – πατριωτών στο πλάι της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί την Πολιτική Γραμματεία για να την… αντικαταστήσει

Κατασκευή οργάνων

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο την συγκρότηση ενός «άτυπου πολιτικού κέντρου» συγκαλεί για σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης. Κι αυτό ακούγεται κάπως περίεργο. Για πολλούς λόγους.

Ένας – βασικός- είναι πως φαίνεται παράξενο ένα εκλεγμένο όργανο να μαζεύεται για να φτιάξει ένα …μη εκλεγμένο όργανο, που πιθανότατα το υποκαθιστά. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάποια νέα ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Πολιτικό κέντρο» είχε φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας (άλλωστε μετά την συνάντησή τους φαίνεται ο νυν πρόεδρος να απέκτησε την ιδέα). Όμως τότε υπήρχε η δικαιολογία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποτυπώνονταν στα ήδη εκλεγμένα όργανα. Τώρα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Ως εκ τούτου μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε εύλογα να πει κανείς ότι κατασκευάζει όργανα λίγους μήνες πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ενώ είναι γνωστό πως στην Πολιτική Γραμματεία δεν είχε πλειοψηφία όπως θα επιθυμούσε.

Φυσικά έτσι όπως είναι τα πράγματα στον διαλυόμενο ΣΥΡΙΖΑ μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Απλά καταγράφονται…

Καθόλου αθώα

Κάθε άλλο παρά …αθώα θεώρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκης να επιλέξει την χθεσινή μέρα για να ενημερώσει την Βουλή για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Όπως είπε ξεκινώντας την ομιλία του «δεν μας βγάζετε όμως από το μυαλό ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή αυτής της μέρας των κινητοποιήσεων των μικρών επαγγελματιών, των επιστημόνων, αυτήν που επέλεξε ο κύριος Πρωθυπουργός για να ενημερώσει τη Βουλή για τη Θεσσαλία και τον Έβρο».

Στην συνέχεια, αφού μίλησε, έφυγε από την Βουλή και δεν παρέμεινε για τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών. Στο ΚΚΕ άλλωστε εκτιμούν ότι αυτή η διαδικασία από ένα σημείο και μετά γίνεται για τις τηλεοπτικές ατάκες.

Όπως άλλωστε αποδείχθηκε με το «κόμμα Black Friday» του Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και το «Βασιλη ρίχτο» του Ανδρουλάκη για τον Μητσοτάκη.

Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς ο Κουτσούμπας έχει αποδειχθεί καλύτερος στις ατάκες και από τους δύο.

Τον εκνευρίζει

Προφανώς εκνευρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όχι τόσο για αυτά που λέει ή τα ποσοστά που συγκεντρώνει αλλά μάλλον για την …χαρτούρα που παράγει.

Χθες στην Βουλή την χαρακτήρισε «μηχανή παραγωγής κοινοβουλευτικών ερωτήσεων» ενώ την κατηγόρησε για «δικαστική αντιμετώπιση πολιτικών ζητημάτων». Τονίζοντας πως κινείται «ως «εθνικός εισαγγελέας», κουνώντας πάντα το δάχτυλο σε όλους, χωρίς να καταθέτετε καμία απολύτως πρόταση».

Κάτι μας λέει πως αυτά δεν έχουν αποκλειστικό κίνητρο την πολιτική αντιπαράθεση αλλά ίσως τους τόνους εγγράφων που καταθέτει κάθε μέρα η Πλεύση Ελευθερίας. Κάποια από τα οποία πιθανότατα …πιάνουν χώρο και στο πρωθυπουργικό γραφείο, απαιτώντας ανθρωπο-ώρες.

Εντός, εκτός

Με τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη τα έχει το κόμμα «Νίκη». Αιτία μια δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «δεν μπορείτε να το παίζετε πιο πατριώτες από τους πατριώτες και θα έχετε το τέλος του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη».

Η φράση φαίνεται πως εξόργισε τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος είπε στην Βουλή πως «αποκρούσουμε αυτές τις αήθεις επιθέσεις και τις καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό». Λέγοντας πως ενοχλήθηκε ο υπουργός «όταν δηλώσαμε ότι, για μας, δεν πρόκειται ποτέ τα Σκόπια να γίνουν Βόρεια, Νότια -δεν ξέρω τι- Μακεδονία, αλλά θα συνεχίσουμε και ως Μακεδόνες και ως Έλληνες, να τα αποκαλούμε «Σκόπια». Μας ταύτισε ο Υπουργός κ. Καιρίδης άδικα, αδικαιολόγητα, αψυχολόγητα και επιπόλαια με την έγκλειστη ηγεσία της Χρυσής Αυγής».

Σε περίπτωση που δεν τον αντιληφθήκατε αυτή είναι μια κλασσική κόντρα νεοφιλελεύθερων και «πατριωτών». Το ερώτημα είναι αν υφίσταται μόνο …εκτός Ν.Δ ή και εντός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα