Ο κοινωνικός εμφύλιος που ψάχνει η Ν.Δ και η θητεία του Δένδια

Διαβάζεται σε 3'

Μάθαμε που έκανε φαντάρος ο υπουργός Άμυνας ενώ ο Στουρνάρας και Χατζηδάκης “πάγωσαν” του πάντες με τις δηλώσεις τους για την οικονομία

Χειμώνας με «εμφύλιο»

Έπεσε λίγο βαρύ χθες! Και δηλώσεις Στουρνάρα για περικοπές των (γνωστών) επιδομάτων και ο Χατζηδάκης να μας μιλά για νέο ασφαλιστικό και φορολογικό κυνήγι των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πλέον όλοι μπαίνουν στο …νόημα. Αντιλαμβάνονται δηλαδή πως από παροχές ό,τι δόθηκε – δόθηκε. Με εκείνο το περίφημο νομοσχέδιο για την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Εφεξής βαρύς χειμώνας στα οικονομικά. Έστω κι αν ακόμη έχουμε θερμοκρασίες καλοκαιρινές.

Πάντως το κολπάκι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες φταίνε για τους φόρους στους μισθωτούς» που πάει πακέτο «με το ύψος του κατώτερου μισθού θα ορίζει το πόσο φόρο θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες» ισοδυναμεί μάλλον με προσπάθεια να ξεσπάσει κοινωνικός «εμφύλιος».

Κι εμείς νομίζαμε ότι η Ν.Δ είναι κατά του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας. Γι’ αυτό δεν εγκαλεί συχνά την αντιπολίτευση;

Μπέρδεμα

Μας… μπέρδεψε λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς. Τελικά θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν; Όχι τίποτε άλλο μα οι βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί σε 1,5 μήνα βασίζoνται σε αυτό.

Πώς έγινε το μπέρδεμα; Όταν στην Βουλή συζητήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το δικαίωμα πώλησης μετοχών της αεροπορικής εταιρίας Aegean προκειμένου να «πάρει πίσω» το κράτος μέρος την ενίσχυσης 120 εκατομμυρίων που της παρείχε την περίοδο του Covid.

Ο υφυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση επιλέγει να ασκήσει το δικαίωμά της αυτή την περίοδο που η μετοχή έχει ανοδική τάση και βρίσκεται στα 11,5 ευρώ αποδίδοντας 83 εκατομμύρια στο δημόσιο.

Όταν ρωτήθηκε όμως από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο γιατί δεν περιμένει να ανέβει η μετοχή κι άλλο, μια και αναμένεται μια καλύτερη τουριστική σεζόν, ο Θάνος Πετραλιάς επικαλέστηκε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Λέγοντας πως υπάρχει ρίσκο για την τιμή της μετοχή που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση να πάρει.

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε…

Πληροφορία

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είχε η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στο Επισκοπείο Σερρών, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγου. Μάθαμε πού … «έκανε φαντάρος» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «είχα πολλά χρόνια να έρθω στις Σέρρες από τον καιρό της στρατιωτικής μου θητείας»!

Εξυπακούεται βέβαια ότι (ειδικά) ο Νίκος Δένδιας σε μία επίσκεψη στον συγκεκριμένο νομό δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Έτσι λοιπόν είπε ότι «οι Σέρρες για τη δική μας παράταξη, την Νέα Δημοκρατία, έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πατρίδα του ιδρυτή μας, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Νωπές εντολές

Οι δηλώσεις που δείχνουν πως τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στην «κόψη του ξυραφιού» δίνουν και παίρνουν. Ξεχωριστή πάντως σημασία έχουν όταν προέρχονται από βουλευτές. Καθότι τυχόν διάσπαση του κόμματος θα έχει ίσως και τις επιπτώσεις της στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.

Έτσι λοιπόν ερωτώμενη για το τι θα γίνει στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή η βουλευτής Πέτη Πέρκα, που εκλέγεται στην Φλωρινα δήλωσε: «Ας δώσουμε ένα περιθώριο στην ηγεσία για αλλαγή στάσης. Δεν μπορώ πάντως να φανταστώ τον εαυτό μου σε ένα κόμμα που μεταλλάσσεται».

Μάλιστα σχολίασε και τα περί «νωπής εντολής» του Στέφανου Κασσελάκη με την εξής ατάκα: «Ο πρόεδρος λέει ότι έχει νωπή εντολή το ίδιο έχουμε κι εμείς οι βουλευτές. Εκλεγήκαμε προσφάτως, όντας μέλη ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστερας, όχι της ανασυγκρότησης»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα