Ο Λεβέντης του ΣΥΡΙΖΑ και οι απάτες χωρίς στατιστικά

Διαβάζεται σε 3'

Δεν έχει νόημα ούτε να μετράμε πια τις κομπίνες του διαδικτύου λέει η αρμόδια αρχή, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης μιμείται έναν πρωτοπόρο πολιτικό αρχηγό

Δεν πρωτοτύπησε

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε (για μία ακόμη φορά) να δημιουργήσει «ντόρο» με την πρόσκλησή του για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολίτες σε ωράριο … οδοντίατρου (5 με 8 στην Κουμουνδούρου) σχετικά τα κατάφερε.

Αν και πλέον είναι εμφανές ότι αυτού του είδους τα «happenings» έχουν κάπως κουράσει ακόμη και τα πλέον «κουτσομπολίστικα» τμήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Οπότε δεν «πουλάνε» όπως τους πρώτους μήνες της εμφάνισής του στα δημόσια πράγματα.

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν … πρωτοτύπησε όπως ίσως νομίζουν κάποιοι στην Κουμουνδούρου. Ο πρώτος αρχηγός κόμματος που έκανε πράξη αυτού τους είδους τις επαφές με τους πολίτες ήταν ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων.

Πολλοί θυμούνται τις ουρές δεκάδων που σχηματίζονταν έξω από το γραφείο του Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή, από πολίτες. Δημιουργώντας άπαξ την εβδομάδα μία «ιδιόμορφη», ας το πούμε ευγενικά, συγκεντρωσούλα.

Ούτε δεδομένα

Ούτε καν στον κόπο να …τηρούν στατιστικά στοιχεία δεν μπαίνουν πια στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για τις ηλεκτρονικές απάτες.

Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης αρχής Γιώργος Βουρλιώτης του οποίου η θητεία παρατάθηκε για τρία ακόμη χρόνια.

Όπως σημείωσε είναι τόσες χιλιάδες καθημερινά οι καταγγελίες από πολίτες που πέφτουν θύματα διαδικτυακής απάτης που ούτε είναι δυνατόν, ούτε και έχει νόημα να τηρηθούν στατιστικά δεδομένα.

Μάλλον το πρόβλημα αυτό δεν είναι θέμα της ανεξάρτητης αρχής αλλά της πολιτείας. Αυτής που – όπως φαίνεται – ξέρει να αστυνομεύει τους πάντες στο διαδίκτυο. Εκτός όμως από αυτούς που πρέπει. Κάτι άλλωστε που απαντάται σε ανάλογο βαθμό και …εκτός διαδικτύου.

Τα καλύτερα

Τα …καλύτερα είχε να πει για το ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Public Forum της συμμαχίας. Όπως επίσης και το να «τάξει» ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας για εξοπλισμούς.

Ως προς αυτό ήταν σαφής λέγοντας ότι «θα δαπανήσουμε το 3% του ΑΕΠ μας για την άμυνα, εκσυγχρονίζοντας σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας» παρότι το υποχρεωτικό όριο για τα μέλη είναι το 2%.

Όμως το πήγε ακόμη παραπέρα λέγοντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία πως «η Συμμαχία έχει προσαρμοστεί και έχει αντιμετωπίσει αυτή τη μνημειώδη πρόκληση με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

Προφανώς η μεγάλη αυτή επιτυχία συνδέεται με την συνέχιση του πολέμου, τις όλο μεγαλύτερες δαπάνες εξοπλισμών και βέβαια με μια κατάσταση που συντηρεί μια εικόνα κρίσης για την Ευρωπαϊκή Οικονομία. Πάρα πολύ καλά…

Ψηφιακά

Ψηφιακά θα γίνονται πλέον οι αυτοψίες για τις καταστροφές από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές. Αυτό μας ανακοίνωσαν ο Δημήτρης Παπαστεργίου (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και ο Χρήστος Τριαντόπουλος (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης).

Από ότι φαίνεται τις καταστροφές τις θεωρούμε …δεδομένες για τα υπόλοιπα χρόνια, όποτε το ζητούμενο είναι να τις καταμετρούμε με σύγχρονα μέσα. Υποθέτουμε γιατί δεν υπάρχουν σύγχρονα μέσα ώστε να τις αποτρέψουμε.

Πάντως να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει προλάβει να «περάσει» ένα νομοσχέδιο πριν κάνει τέτοιες ανακοινώσεις. Αυτό που προβλέπει υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση, για περιουσίες, αλλιώς δεν θα δίνονται αποζημιώσεις. Για την ώρα αφορά επιχειρήσεις όμως σύντομα αναμένεται να επεκταθεί και στις κατοικίες των πολιτών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα