Ο Μητσοτάκης που δεν κρατιέται και ο ΣΥΡΙΖΑ των “δύο κύκλων”

Ιδιωτικά πανεπιστήμια πριν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 θέλει ο πρωθυπουργός ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι ιδέες για το πώς θα εφεξής το κόμμα δίνουν και παίρνουν

Δεν κρατιέται

Αν καταλάβαμε καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης …δεν κρατιέται. Θέλει οπωσδήποτε ιδιωτικά πανεπιστήμια σε αυτή την 4ετία παρά το γεγονός ότι δεν προλαβαίνει να αναθεωρηθεί στα επόμενα χρόνια το άρθρο 16 που με απόλυτη σαφήνεια απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Αυτό τουλάχιστον μας είπε κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας και επικαλέστηκε το αρθρο 28 του Συντάγματος. Ένα άρθρο δηλαδή που αξιοποιήθηκε στο ελληνικό Σύνταγμα για να καλύψει τα συνταγματικού χαρακτήρα θέματα που προέκυπταν από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε αποκαλείται και «θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» από την συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι κάποιοι είχαν προβλέψει σε εκείνες τις αναθεωρητικές διαδικασίες πως το άρθρο αυτό θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις και να τελικά να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς.

Ωραία πράγματα

Ωραία πράγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών». Θα καταφέρουν να καταγραφούν ως η πρώτη στην ιστορία που … διέγραψε τον αρχηγό της αν συνεχίσουν έτσι. Καθότι μετά το κείμενο των 9 βουλευτών που τον καταδικάζουν είναι φανερό πως ο Βασίλης Στίγκας δεν χαίρει και μεγάλης εκτίμησης στην Κ.Ο που προεδρεύει.

Όσον αφορά το …επίδικο του πράγματος, ας είμαστε σαφείς: Δεν είναι το αν υποστηρίζουν η όχι τον Ηλία Κασιδιάρη, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το μόνο ζήτημα είναι αν θα το λένε δημοσίως και μάλιστα με κάθε ευκαιρία. Βεβαίως σε κάποιους από αυτούς τους βουλευτές ίσως έχει «μπει στο μυαλό» να παίξουν άλλους ρόλους. Πολύ πιο «ενταγμένους» στο πολιτικό σκηνικό. Βλέπουν ίσως ως παραδείγματα άλλους που έκαναν ανάλογη καριέρα…

Το σκάνδαλο

Το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών» επανέφερε χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Μία ημέρα μετά από την αποκάλυψη του Νίκου Ανδρουλάκη για 3 απόπειρες παρακολούθησής του με Predator που τεκμηριώνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως σχολίασε ο Μ.Κατρίνης «δεν μπορούμε να μην πούμε για τη μηδενική αντίδραση της Κυβέρνησης. Ήρθε ο Πρωθυπουργός εχθές και δεν είπε τίποτα για την καταγγελία και την πρόκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από αυτό εδώ το Βήμα καταθέτοντας το mail που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πως ήταν στόχος πολλαπλών επιθέσεων από παράνομα λογισμικά». Σημείωσε μάλιστα πως Διαβάζουμε σήμερα για κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, που είναι στόχοι και δεν έχουν την παρρησία να έρθουν εδώ, σε αυτήν την Αίθουσα και να πουν «ναι, και εμείς λάβαμε αυτό το μήνυμα. Και εμείς έχουμε υπάρξει στόχοι παράνομων λογισμικών και θέλουμε επιτέλους να πέσει φως»».

Όπως φαίνεται πάντως, μάταια θα περιμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη

Κόμμα δύο κύκλων

Κόμμα «δύο κύκλων» προτείνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του κόμματος από την τάση της Ριζοσπαστικής Ενότητας. Σε κείμενο που (όπως διαβάζουμε στην Αυγή) υπογράφουν οι Αντώνης Κοτσακάς, Χρήστος Λαμπρίδης, Γιάννης Μπουλέκος, Διονύσης Τεμπονέρας και Χάρης Τσιόκας

Όπως αναφέρουν σε κείμενό τους «Στον πρώτο κύκλο θα εντάσσονται τα μέλη με περισσότερα δικαιώματα και υποχρεώσεις (π.χ. εκλογές οργάνων του κόμματος) και στον δεύτερο κύκλο θα λειτουργούν μέλη με λιγότερες υποχρεώσεις και συνεπώς με λιγότερα δικαιώματα (π.χ. συμμετοχή σε εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για θεσμικές ιδιότητες του δημοσίου χώρου όπως Βουλή, Αυτοδιοίκηση κ.λπ.)».

Αν μη τι άλλο ενδεικτικό του πνεύματος δραστικών αλλαγών στην κομματική λειτουργία που φαίνεται να έχει «ανάψει» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως από αυτούς που είναι ήδη υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος κανείς δεν έχει εκφράσει ανάλογη θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα