Ο Μητσοτάκης που θυμήθηκε την ΔΑΠ και οι σέλφι με παπάδες

Τις φοιτητικές εκλογές μνημόνευσε ο πρωθυπουργός ενώ οι ιερείς κάθε εκλογικής περιφέρειας ξεκίνησαν να ευλογούν προεκλογικές καμπάνιες

Χωρίς παπά δεν γίνεται…

Αν δεν δείτε φωτογραφία σαν κι αυτή δεν νοείται προεκλογική εκστρατεία βουλευτή! Ιδίως αν προέρχεται από την Νέα Δημοκρατίας. Όπως στην συγκεκριμένη όπου ο υποψήφιος της Ν.Δ (και υφυπουργός Ναυτιλίας) Κώστας Κατσαφάδος φωτογραφίζεται με τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Είναι απολύτως βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας όλοι θα περάσουν να πάρουν το … χρίσμα του τοπικού Μητροπολίτη. Φαινόμενο άκρως ελληνικό και ανάδελφο. Στην συνέχεια βεβαίως άπαντες θα μιλάνε για τον «εκσυγχρονισμό» και την «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Θυμήθηκε τις φοιτητικές εκλογές

Στις προεκλογικές αναμετρήσεις του πρόσφατου παρελθόντος πάντοτε σε περίοπτη θέση στις ομιλίες του εκάστοτε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονταν η αναφορά στις φοιτητικές εκλογές. Ιδίως σε συνθήκες όπως αυτές του 2023 που οι φοιτητικές κάλπες θα στηθούν στις 10 Μαΐου, δηλαδή 11 μέρες πριν τις εθνικές κάλπες.

Προφανώς αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφού για παράδειγμα στην χθεσινή του ομιλία στο Αιγάλεω παρεπιπτόντως αναφέρθηκε στο θέμα, με μία μόνον φράση: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη ΔΑΠ μας, που θα δώσει το δικό της αγώνα στις φοιτητικές εκλογές για να ξαναβγεί πρώτη παράταξη στις φοιτητικές εκλογές».

Υποθέτουμε ότι δεν θυμάται καλά ο πρωθυπουργός, γιατί στις φοιτητικές εκλογές του 2022 η ΔΑΠ ήταν δεύτερη με πρώτη την Πανσπουδαστική, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Νέο επιχείρημα κατά του debate

Όπως διαπιστώνουμε η επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην υπάρξει μια τηλεμαχία ανάμεσα στο Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα συνεχώς εμπλουτίζεται. Έτσι μετά το επιχείρημα του ότι «έχουν αντιπαρατεθεί στην Βουλή» και το ότι θα γίνει debate με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, ο γραμματέας της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης εμφανίστηκε με ένα ακόμη: Πως η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα είναι αντίθετη στο πνεύμα της απλής αναλογικής.

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του η κυβέρνηση προκρίνει τo debate όλων των πολιτικών αρχηγών, επειδή η απλή αναλογική προάγει τις συμμαχίες. Έτσι με την παρουσία όλων θα γίνει σαφές το ποιος επιθυμεί να συμμαχήσει μετεκλογικά με ποιόν. Αν μη τι άλλο η Ν.Δ κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την επιλογή της.

Επικρίσεις Δένδια

Επικριτικός για την Ευρώπη εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχετικά με τα αντανακλαστικά της για την κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν.

Όπως δήλωσε πριν την είσοδό του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε «έίναι κατ’ ελάχιστον αντιφατικό να ψηφίζουμε κείμενα όπως η Στρατηγική Πυξίδα και, μάλιστα, με θριαμβευτικούς τόνους και από εκεί και πέρα να μην μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά τις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου, να οργανώσουμε μία πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης. Η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις. Ως Ευρώπη θέλω να πω ότι στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό».

Προφανώς ο έλληνας ΥΠΕΞ έχει αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να «βγει άκρη» με τις (συνήθως χρονοβόρες) ευρωπαϊκές διαδικασίες. Έτσι κάθε χώρα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για τους πολίτες της που βρίσκονται στη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα