Ο Μητσοτάκης στο μυαλό του πολίτη και η Πρόεδρος Αννα

Διαβάζεται σε 3'

Οι προεδρικοί θώκοι της Διαμαντοπούλου και ο πρωθυπουργός που βεβαιωθήκαμε πως καταλαβαίνει τους καημούς της κοινωνίας

 Ο παλμός του λαού

«Δεν βλέπουμε σημαντικές αυξήσεις από πέρσι»! Αυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Εμείς δεν έχουμε παρά να τον βεβαιώσουμε πως για μία ακόμη φορά … έπιασε τον παλμό του πολίτη!

Ας μην έχει αμφιβολία ο πρωθυπουργός πως όταν η μέση ελληνική οικογένεια κάνει τον προϋπολογισμό των διακοπών της αυτό λέει: «Α, πολύ ωραία. Δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά». Κανένας δε βρίζει, κανένας δεν αγκομαχα και κανείς δεν αγχώνεται αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Αυτά για το 50% των πολιτών. Το υπόλοιπο 50% – βεβαιώνουμε και πάλι τον πρωθυπουργό- δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Απλούστατα …δεν πρόκειται να πάει διακοπές, οπότε δεν πονοκεφαλιάζει.

(Φυσικά αυτό δεν θα αποτυπωθεί στα …κοσμικά ρεπορτάζ των πρωϊνάδικων που για μια φορά ακόμη θα βρουν τις παραλλίες γεμάτες, τα παραθαλάσσια μπαράκια να σφύζουν από ζωή και τις πληρότητες δωματίων στο 110%).

Η πρόεδρος

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει (και) η Άννα Διαμαντοπούλου που επισήμως έγινε η 8η υποψήφια. Όπως μαθαίνουμε πάντως η πρώην υπουργός με κάποιο τρόπο θα ήταν «υποψήφια πρόεδρος» το επόμενο διάστημα.

Είτε διεκδικώντας τον θώκο της Χαριλάου Τρικούπη, είτε το …Προεδρικό Μέγαρο. Πληροφορίες θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου να ήταν η «εκλεκτή» του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να αντικαταστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Καθότι ο πρωθυπουργός επιμένει ιδιαίτερα στην γυναικεία υποψηφιότητα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Δυστυχώς όμως οι εσωκομματικοί συσχετισμοί σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν επέτρεψαν στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στο σχέδιο. Βλέπετε ο Σαμαράς και οι Καραμανλικοί δεν θα ήταν απλά «στα κάγγελα»…

Το παιχνίδι

Αν δεν κάνει τώρα το παιχνίδι του πότε θα το κάνει; Ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη που δηλώνει ακόμη «αμετανόητος» για το ύφος των δηλώσεων του εναντίον της Μαρίας Συρέγγελα. Εμπλέκοντας τεχνηέντως το πολιτικό του ύφος (που σαφώς ξέρει ποιο ήταν) με το θέμα για το οποίο υπήρξε η διαφωνία. Δηλαδή τη  κοινωνική ασφάλιση.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, δηλαδή επί Αλέξη Τσίπρα, έκανε – όπως ίσως θυμάστε- έγγραφη δήλωση συγνώμης. Κάτι που δεν σκοπεύει βέβαια να επαναλάβει επί Κασσελάκη.

Διότι το «ποσοστό» και οι «μετοχές» του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο αυξημένες συγκριτικά με τότε. Το πρόβλημα είναι πως αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο ίδιος μεγάλωσε την επιρροή του, αλλά γιατί …ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε.

Κι επίσης γιατί το στυλ του Παύλου Πολλάκη είναι πολύ συμβατό με τους οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη. Σε σημείο που ο τελευταίος να αναγνωρίζει πως αν του φύγει ο Πολλάκης θα πάθει σημαντική ζημία.

Οι διοικήσεις

Στις «διοικήσεις» της Αυγής και του Κόκκινου (που αυτός διόρισε) μεταφέρει όπως διαβάζουμε στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την «καυτή πατάτα» του «τι θα γίνει με τους εργαζόμενους» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θέλει – όπως λέει- να του βρούνε «βιώσιμη λύση» ενώ  έχει ήδη αποφασίσει να κόψει στο μισό τα κονδύλια για τα κομματικά ΜΜΕ. Προφανώς δεν υπάρχουν και …πάρα πολλές λύσεις υπό αυτές τις συνθήκες. Οπότε μάλλον οι «διοικήσεις» θα πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους, που δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλός στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι να θυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε όλο χαμόγελα επισκέψεις στην Αυγή και στο Κόκκινο. Υποσχόμενος ότι το «μανατζεριλίκι» του θα φέρει διαφημίσεις, έσοδα και γενικώς «καθησύχαζε» τους πάντες. Προφανώς τώρα ήσυχοι μπορούν να είναι μόνον οι «ημέτεροι». Αν κι αυτό σχετικό είναι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα