Ο Νίκος Μωραΐτης και οι επιχειρήσεις του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ένας αγνός υποστηρικτής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί εύλογες απορίες, κάνοντας απαισιόδοξες προβλέψεις

Περίεργα

Περίεργα πράγματα είπε ο Μητσοτάκης στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Φαίνεται πως το «σόκ» του 28% στις ευρω-εκλογές ήταν πιο σοβαρό από όσο νομίζαμε.

Από το βήμα τόνισε προς τους βουλευτές του πως πρέπει «να χαράξουμε έναν καθαρό ορίζοντα και να μείνουμε μακριά από σύννεφα τα οποία θολώνουν το τοπίο. Όπως διάφορα ψευτοδιλήμματα, περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά, προς τα αριστερά».

Ντάξει, προς «τα δεξιά» και «προς το κέντρο». Το καταλαβαίνει εύκολα κανείς. Υπάρχει όμως κάποιος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να γυρίσει το κόμμα «προς τα αριστερά»;

Είπαμε έχει κάποια στελέχη και έναν – δυο υπουργούς που στην τρυφερή τους νεότητα ήταν μέλη αριστερών οργανώσεων. Αλλά – από όσο έχουμε καταλάβει τουλάχιστον- έχουν πλήρως μετεξελιχθεί.

Περίεργα 2

Τα περίεργα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Προβληματισμό προκαλεί και η ατάκα Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους όταν τελείωσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως ήταν εξαντλητική η συζήτηση με τους βουλευτές, ενώ κατά την διάρκειά της «συζητήθηκαν όλα, και άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα».

Αυτό για μια κυβέρνηση που εγκαλείται από την αντιπολίτευση εδώ και 1,5 χρόνο πως είχε «επισυνδεμένο» το μισό και παραπάνω υπουργικό της συμβούλιο, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μοιάζει τουλάχιστον …εξωφρενικό.

Από την άλλη βέβαια ίσως είναι ακριβά αυτά τα «παιχνίδια». Τουλάχιστον για να αξιοποιηθούν στον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Μάριο Σαλμά.

Ναύαρχος

Ας πάμε όμως από την «αριστερά του Μητσοτάκη» στην «αριστερά του Κασσελάκη». Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αμφότερα ακούγονται το ίδιο … αντιφατικά.

Εκεί  ο Ναύαρχος και vice president του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης ακόμη δεν έχει πειστεί για το ότι πρέπει να το αφήσει το «σπορ» των δημόσιων δηλώσεων.

Προχθές μας είπε ότι όλα τα κόμματα παίρνουν μαύρα χρήματα και χθες πως «φαντάζεται» πως όλα τα κόμματα παίρνουν μαύρα χρήματα.

Επίσης χθες ανακάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όμως προχθές δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τον εξαιρέσει (σιγά, για το κόμμα που είναι βουλευτής πρόκειται;).

Θα περιμένουμε την επόμενη δήλωση επί του θέματος. Δεν μπορεί, θα υπάρχει και άλλη, τρίτη, προσέγγιση που δεν μας την έχει ακόμη αποκαλύψει.

Μα πως;

Προβλέψεις διαβάζουμε στον λογαριασμό των social media του στιχουργού Νίκου Μωραϊτη. Ενός αγνού και άδολου υποστηρικτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, όπως συχνά διατυμπανίζει.

Αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μαύρο χρήμα λέγοντας: «Είναι αφελής γιατί ήρθε απ’ έξω. Νομίζει ότι εδώ υπάρχουν Κανόνες. Νομίζει ότι θα μπορέσει να καθαρίσει τα σκ@τά δεκαετιών. Δεν έχει καταλάβει πού έχει μπλέξει».

Προσθέτοντας το εξής: «Δε θα τα καταφέρει, είμαι βέβαιος. Κι ενώ εκείνος έχει χρήματα, θα φύγει και θα γυρίσει πίσω στην Αμερική και στις επιχειρήσεις του».

Ως προς το πρώτο σκέλος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Άλλωστε δεν διαθέτουμε τέτοια πολιτική διορατικότητα. Όμως για το δεύτερο (την επιστροφή στις επιχειρήσεις) δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε.

Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνει πως έχει πουλήσει όλες του τις εταιρίες και είναι έτοιμος να επιστρέψει σύννομος στην πολιτική ζωή της χώρας για να της αφιερωθεί ολοκληρωτικά;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα