Ο πραγματικός φόβος του Κασσελάκη και η σημαία του Θεοδωρικάκου

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης στήνει αντεπίθεση στην αντιπολίτευση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα θεματάκι πλέον με την “βάση” του

Επίσημα και ανεπίσημα

Η επίσημη δικαιολογία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απέρριψε το αίτημα για δημοψηφίσματα σχετικά με την κεντροαριστερά και τις οργανωτικές αλλαγές ήταν πως αυτό αντιτίθεται στο καταστατικό του κόμματος.

Όμως μάλλον πιο τίμιος ήταν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, που οι φημολογία τον «πολιτογραφεί» κάπου ανάμεσα στην ομάδα του Νίκου Παππά και τους «Κασσελακικούς».

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή είπε πως ο λόγος που τάσσεται κατά των δημοψηφισμάτων είναι πως στην διαδικασία αυτή «θα μετράμε κεφάλια» όπως χαρακτηριστικά είπε κι αυτό συνιστά «εσωστρέφεια».

Παραδεχόμενος δηλαδή ουσιαστικά πως αυτό που στην πραγματικότητα φοβίζει είναι πως σε τυχόν δημοψηφισματικές διαδικασίες θα αποδοκιμάζονταν από ψηφοφόρους και μέλη οι επιλογές Κασσελάκη. (Ναι του ίδιου που …πίνει νερό στο όνομα της «βάσης του ΣΥΡΙΖΑ»).

Εχέμυθα

Μια και αναφερθήκαμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μνημονεύσουμε τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θέλει κλειστά και εχέμυθα θέλει τα όργανα του κόμματος.

Με στελέχη που «ότι λένε, το λένε μέσα». Ένα είδος …«δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» made in USA. Στην λογική αυτή «τα έβαλε» άλλωστε και με τα στελέχη που μιλάνε στους δημοσιογράφους.

Μόνο που η τελευταία Κεντρική Επιτροπή (όπως και άλλες πριν από αυτή) δεν ανταποκρίνονταν ακριβώς σε αυτή την εικόνα. Είναι ενδεικτικό πως το Σάββατο το βράδυ όταν ξεκίνησαν οι ψηφοφορίες και έπρεπε να μείνουν μέσα στην αίθουσα μόνον τα μέλη, τουλάχιστον  200 πρόσωπα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Στην πλειοψηφία τους οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη. Κάτι που καταλάβαινε κανείς εύκολα μια και δεν φημίζονται για την …διακριτικότητά του.

Υποθέτουμε ότι η παρουσία αυτών των προσώπων (που έπαιξαν τον ρόλο κλακαδόρου) είναι εντελώς άσχετη με το γεγονός ότι γνωστοί (πλην όμως ανώνυμοι) λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποίησαν διαλόγους και περιστατικά από την συνεδρίαση της Κ.Ε, που μπορούσε κανείς να γνωρίζει με τέτοια ακρίβεια μόνον αν ήταν μέσα.

Ειδήσεις

Πάντως οι «ειδήσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το βράδυ δεν έβγαιναν μόνον από όσα συνέβαιναν στην Κ.Ε. Υπήρχε και αρκετό «υλικό» στους διαδρόμους.

Εκεί καταγράφθηκε η κόντρα του επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπενίση (που κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως «λένε δημόσια της αποψάρα τους») με το Στέργιο Καλπάκη, πρώην εκπρόσωπο τύπου. Με τον τελευταίο να παρατηρεί πως «είπες για όλους εκτός από τον Κασσελάκη που λέει για μαύρα με αναρτήσεις από την Αμερική»

Εκεί και η αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για το ότι η επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση είναι την Τρίτη και πως δεν σκοπεύει να σταματήσει να λέει δημόσια τις απόψεις του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί και οι συναντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη με στελέχη των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι μόνον της Αυγής). Καθότι προφανώς οι αντιδράσεις των εργαζομένων απαιτούν αντιμετώπιση «εργοδοτικού χαρακτήρα».

Σημαία

«Σημαία» θα το κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τον ότι τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης (όπως και άλλα) δεν ψήφισαν διάταξη που έφερε σε πρόσφατο νομοσχέδιο για τον 5πλασιασμό των προστίμων για παραβάσεις στην αγορά.

Θυμίζουμε ότι στην νομοθετική ρύθμιση προβλέπονταν αύξηση από 1 σε 5 εκατομμύρια του ανώτατου ορίου προστίμου για παράβαση της νομοθεσίας περί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνονταν και ο τριπλασιασμός του προστίμου από τα 2 στα 6 εκατομμύραι στις περιπτώσεις παράβασης των απαγορεύσεων προωθητικών ενεργειών όταν έχει προηγηθεί ανατίμηση.

Ουσιαστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος καταλογίζει «τυφλή αντιπολίτευση» έχοντας δηλώσει έκπληξη που τα μέτρα αυτά δεν πέρασαν παμψηφεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα