Ο προστατευόμενος Μητσοτάκης και η πιστή Νικολάου

Ο πρωθυπουργός, προεκλογικά, στην ίδια κατηγορία με την Καρέτα -Καρέτα, ενώ η πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής δηλώνει φαν της Ν.Δ παρότι κόπηκε από τα ψηφοδέλτιά της

Προστατευόμενο είδος

Όχι απλά δεν θα δεχθεί να πάει σε debate με τον Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά όπως όλα δείχνουν την προεκλογική περίοδο θα ανακηρυχθεί … «προστατευόμενο είδος». Κάτι σαν την «Καρέτα-Καρέτα» και την «Μεσογειακή Φώκια».

Όλες οι ενδείξεις και πληροφορίες συγκλίνουν: Από τις απανωτές όσο και ανώδυνες lifestyle εμφανίσεις σε ραδιόφωνα, τις προσεγμένες συνεντεύξεις αλλά και τις (ενίοτε σκληρές) διαπραγματεύσεις με τα κανάλια για τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού.

Ο στόχος είναι τα «προστατευμένα» περιβάλλοντα και η διασφάλιση πως τίποτε δεν «θα ξεφύγει». Αυτή άλλωστε ήταν η επικοινωνιακή πρακτική που ακολουθούνταν για τον πρωθυπουργό τα τελευταία 3,5 χρόνια. Προφανώς δεν θα αλλάξει την προεκλογική περίοδο. Τουναντίον…

Ζήλος

Το ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν το εκλογικό σύστημα της αναλογικής είναι πασίγνωστο εδώ και χρόνια. Όμως δείχνουν μεγάλο ζήλο και το …παρακάνουν. Έτσι χθες ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έφθασε να δηλώσει πως «τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και τα μεγάλα διακυβεύματα της Ελλάδας δεν μπορούν να τα διαχειριστούν κυβερνήσεις συνεργασίας».

Υποθέτουμε πως λόγω της έως τώρα θέσης του ο υποψήφιος της Ν.Δ στο υπόλοιπο Αττικής αποκλείεται να μην είδε την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ιδίως στο σημείο που έλεγε πως αν τελικά οι ψηφοφόροι αποφασίσουν να μην δώσουν αυτοδυναμία στην Ν.Δ τότε θα αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο.

Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γίνει με «τα μεγάλα διακυβεύματα» και τις «διεθνείς προκλήσεις;»

Θεσσαλονίκη

Μια ακόμη υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας αυτή της δημοσιογράφου –παιδαγωγού Ράνιας Θρασκιά. Δείχνοντας με σαφήνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολλά σε αυτές τις εκλογές στην μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Θυμίζουμε ότι εκεί θα είναι υποψήφιος και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας που επίσης πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα. Πράγμα που σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει «δυνατά χαρτιά», δίχως να αποκλείονται και υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής.

Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε χάσει με 4 μονάδες από την Ν.Δ ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε κερδίσει με 10. Έτσι στις εκλογές του Μαϊου φιλοδοξεί να επανακάμψει πρώτος. Μια νίκη που θα έχει και συμβολική σημασία μια και στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 10 εντολές

Πολλές …εντολές πέσανε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες (και αυτονόητες) κινήσεις για την προστασία των ελλήνων πολιτών (αλλά και των Κυπρίων) που βρίσκονται στο φλεγόμενο Σουδάν.

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως «με εντολή Μητσοτάκη» αναχώρησαν πολεμικά αεροσκάφη και στελέχη των ειδικών δυνάμεων για την Αίγυπτο προκειμένου να επιχειρήσουν αν χρειαστεί. Φυσικά το θέμα «έπαιξε» σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με την ξεκάθαρο το σημείο της παρέμβασης του πρωθυπουργού.

Στην συνέχεια πάντως ο υπουργός Εξωτερικών μας ενημέρωσε πως έχει δώσει και ο ίδιος μια «εντολή». Όπως είπε «έχει ενεργοποιηθεί, με εντολή μου, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΜΔΚ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τι να γίνει, προεκλογική περίοδος είναι…

Με τον Μητσοτάκη

Πολλά έχουν καταλογιστεί στην Σοφία Νικολάου, την πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής που «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ αφού σε βάρος της εκκρεμεί έρευνα των φορολογικών αρχών για τις συμβάσεις που υπέγραψε. Ιδίως για το αν προκύπτει ζημιά στο δημόσιο. Όμως ουδείς μπορεί να της καταλογίσει ότι δεν στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμη και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα φρόντισε από τον λογαριασμό της στα social media να αναφερθεί στις επικείμενες εκλογές δηλώνοντας πως είναι «με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια νέα μεγάλη νίκη». Να υποθέσουμε ότι μετά την «νίκη» την οποία εύχεται ευελπιστεί να ξαναβρεθεί σε ανάλογή θέση;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα