Ο συνδυαστικός Άδωνις και οι πολιτισμένες αυξήσεις

Διαβάζεται σε 3'

Όταν η κυβέρνηση δίνει στην ακρίβεια άλλες διαστάσεις και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ δείχνει πως μπορεί να συνθέσει δύο υπουργικές ιδιότητες

Τα συνδύασε

H αλήθεια είναι πως συνδύασε καλά τις δύο τελευταίες υπουργικές θητείες στο Εργασίας και στο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επιτιθέμενος στους αναισθησιολόγους του «Αγλαϊα Κυριακού» που αντιδρούν στην απουσία γιατρών από το νοσοκομείο.

Όπως δηλώνει «οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως» αναρωτώμενος «τι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;».

Υποθέτουμε ότι με την …ρητορική του ερώτηση παραπέμπει στην νομοθεσία που έφτιαξε ο ίδιος με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Αδημονώντας – προφανώς- να το εφαρμόσει ως υπουργός Υγείας.

Φυσικά τα κενά στα χειρουργεία του νοσοκομείου θα παραμείνουν ότι κι αν κάνει. Μια και γι αυτό το πρόβλημα δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος.

Εμφανίστηκε

Εμφανίστηκε τελικά η Νίκη Κεραμέως για να πει κάτι σχετικά με το πρόστιμο της ΑΔΑΕ στο υπουργείο της για το σκάνδαλο με τα e-mails των απόδημων. Όχι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής φυσικά όπου θα έπρεπε να έχει δώσει εδώ και καιρό εξηγήσεις. Προτίμησε τον ΣΚΑΙ.

Εκεί βέβαια επανέλαβε όσα λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες μετά την απόφαση της ΑΔΑΕ: «Πλέον έχει αποδειχθεί ότι η ιστορία των περιβόητων email δεν έχει καμία σχέση ούτε με την επιστολική ψήφο ούτε με τις εκλογικές διαδικασίες αυτές καθαυτές». Λες και ρωτήθηκε η ανεξάρτητη αρχή γι αυτό το θέμα.

Την …μικρολεπτομέρεια του προβλήματος εμπιστοσύνης που υφίσταται όταν σε μια περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων εμπλέκεται μια ευρωβουλευτής και δυο-τρία οργανωτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προφανώς δεν το «βλέπει» η υπουργός Εσωτερικών.

Αλλά τι να κάνει κι αυτή; Οτιδήποτε άλλο και να έλεγε θα ήταν «εκτός γραμμής». Αφού σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεφάνθη πως «δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορούσε τον πολιτικό προϊστάμενο, την κα Κεραμέως, του υπουργείου».

Υπάρχει κράτος

Η ακρίβεια «καλά κρατεί» αλλά είναι εμφανές πλέον πως … «υπάρχει κράτος». Και κράτος που ξέρει τι του γίνεται.

Απόδειξη πως τις ανατιμήσεις δεν τις μαθαίνουμε μπροστά στο ράφι του σουπερ-μάρκετ. Μας τις ανακοινώνουν από πριν. Διαρρέουν ωραιότατα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλες οι ανατιμήσεις. Έτσι και αυτά έχουν έγκυρο ρεπορτάζ και η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη.

Για παράδειγμα χθες πληροφορηθήκαμε ότι θα αυξηθούν γύρω στο 30% περίπου 250 προϊόντα. Όλα με είδη καθημερινής χρήσης όπως ο καφές, τα αναψυκτικά, τα όσπρια, τα συσκευασμένα λαχανικά και οι ζωοτροφές.

Ακρίβεια πολιτισμένη κι ευρωπαϊκού επιπέδου. (Για την ακρίβεια η μεγαλύτερη στην Γηραιά Ήπειρο).

Κάτι χάσαμε…

Αν καταλάβαμε καλά από αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ (κι από ότι φαίνεται ισχύουν) το δημόσιο έχει καταφέρει να …χάσει 5-6 χιλιάδες ακίνητα. Για την ακρίβεια δεν ξέρει πόσα ακριβώς ακίνητα έχει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Είναι 72.000 τα δημόσια ακίνητα που θεωρεί ότι έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρεία Δημοσίων Ακινήτων (ΕΤΑΔ); Είναι 78.000; Πόσα από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν; Τα μισά; Και πόσα από αυτά έχουν αξιολογηθεί; 2500; 2900; Αυτά είναι τα νούμερα που έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια τα στελέχη της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) και της ΕΤΑΔ».

Υποθέτουμε πως δεν είναι δύσκολο στους αρμόδιους να …αποστομώσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης. Αρκεί να δημοσιοποιήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό. Για να μην το κάνουν κάτι δεν πάει καλά προφανώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα