Ο Σιβυλλικός Δένδιας και η Επίμονη Ντόρα

Ο πρώην ΥΠΕΞ δεν μας λέει αν θέλει να ξαναγίνει ΥΠΕΞ και η πρώην ΥΠΕΞ (πιο παλιά) συνεχίζει να μην πιστεύει ότι απείλησε κανέναν στην Ροδόπη

Επιμένει η Μπακογιάννη

Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη να θεωρεί …απολύτως φυσιολογικές δηλώσεις τα όσα είπε σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ροδόπη. Το επιβεβαίωσε και με την χθεσινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΙ (όπου ουδείς φυσικά της έφερε αντίρρηση).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι τους είπα όταν ανέβηκα: αυτό που επιθυμούμε από εσάς είναι τη δική σας ανεξάρτητη ψήφο. Και την δική σας σχέση εμπιστοσύνης με τη Νέα Δημοκρατία»!

Εμείς –απλά – ας αντιπαραβάλλουμε τα λεχθέντα: «Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω.». Προφανώς ενισχυτικό της …ανεξαρτησίας της ψήφου.

Σιβυλλικός

Σιβυλλική δήλωση από τον Νίκο Δένδια σχετικά με το αν θέλει να είναι υπουργός σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά ενώ πολλά λέγονται και ακούγονται.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Εάν σας απαντήσω με ένα «ναι» ή με ένα «όχι», στην πραγματικότητα θα προκαταλάβω κάτι το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να πράξω. Είναι συνταγματική προνομία του Πρωθυπουργού να επιλέγει την κυβέρνηση και να προτείνει σε αυτούς που κρίνει να γίνουν υπουργοί του. Ο δικός τους ρόλος υπάρχει μόνον αφού δεχτούν πρόταση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι σιωπηροί αποδέκτες, διότι έτσι προβλέπει το Σύνταγμα».

Πάντως κάποιοι λένε ότι υφίστανται και πολιτικές θέσεις που δεν είναι υπουργικές. Κάποιες από αυτές φέρονται να προτάθηκαν στον πρώην ΥΠΕΞ. Δίχως όμως να συναινέσει.

Ζόρικος καιρός

Όσοι επιστρέφουν αυτές τις μέρες από τις κεντρικές και δυτικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες περιγράφουν ασφυκτική ζέστη, αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ένα είδος καύσωνα (της τάξης των 30 -32 βαθμών Κελσίου) που ζορίζονται για να αντέξουν οι κάτοικοι των χωρών αυτών, αφού δεν είναι συνηθισμένοι στις δικές μας θερμοκρασίες.

Οι μαρτυρίες «κουμπώνουν» με τις προβλέψεις για θερμοκρασίες έως και 45 βαθμών που θα πλήξουν Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία και Κάτω Χώρες το επόμενο διάστημα. Αυτά ενώ στην Αθήνα «απολαμβάνουμε» κλίμα τροπικό, αντάξιο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η υποτονική κατάσταση της προεκλογικής περιόδου βοηθάει ώστε τα «καιρικά» θέματα να εξοβελίζουν την πολιτική από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοτόπων όπως και από τα δελτία ειδήσεων.

Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα αν στην προεκλογική ατζέντα υπήρχε και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Αλλά …που. Η Ροδοπιάδα συνεχίζεται αμείλικτη.

Παραθεριστική ακρίβεια

Εκτός από αυτούς που επιστρέφουν από την Ευρώπη όμως υπάρχουν και αυτοί που …θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά της Ελλάδας. Πράγμα που όπως όλα δείχνουν αποδεικνύεται εξίσου – αν όχι περισσότερο – δύσκολο.

Τα ποσοστά όσων δεν θα κάνουν διακοπές ξεπερνούν σε όλες τις μετρήσεις το 30%. Δίχως κανείς να συνυπολογίζει όσους θα τα καταφέρουν αλλά πολύ περιορισμένα, η θα δυσκολευθούν το Φθινόπωρο εξαιτίας την «παραθεριστικής ακρίβειας» να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε να επιχαίρουμε για την «ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος» Αναρωτώμενοι όμως σε …ποιους πάει αυτό.

Προμήθειες

Την προμήθεια 31ενος σκαφών περιπολίας και τριών ταχύπλοων για το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας έστω και υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση. Βλέπετε πρόκειται για παραγγελίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Το κόστος τους είναι 14.372.700 ευρώ και είναι ενταγμένα σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος της τάξης των 800 εκατομμυρίων. Η χρησιμότητα του Λιμενικού Σώματος είναι δεδομένη.

Όμως πραγματικά αξίζει να αναλογιστεί κανείς το ποιες είναι οι πρέπουσες προτεραιότητες όταν σε παρά πολλά νησιά και περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα διαπιστώνεται (ενίοτε με δραματικό τρόπο) ότι υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Άντε δύο…

Το πολιτικό ερώτημα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση διαβάζουμε στ social media του Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Αναφέρεται σε μία «επανάσταση στην ιατρική» εξηγώντας ότι αφορά μια «ακριβής και γρήγορη ανίχνευση των νέων αντιπηκτικών φαρμάκων στα ούρα των ασθενών με μέθοδο σαν και αυτή που χρησιμοποιούμε για την μέτρηση του σακχάρου».

Ο διεθνούς αναγνώρισης καθηγητής Αιματολογίας σημειώνει πως όσοι γνωρίζουν (προφανώς οι ειδικοί) «καταλαβαίνουν τη σημαίνει να μετράς το αντιπηκτικό στα ούρα του ασθενούς στο σπίτι του ή πριν το χειρουργείο». Στην συνέχεια όμως θέτει και το πολιτικό ερώτημα: «Πώς θα μπορέσει ο εργάτης, η άνεργη, το ανώτερο στέλεχος και ο πλούσιος επιχειρηματίας να ωφεληθούν το ίδιο από τις κατακτήσεις της ιατρικής επιστήμης?». Σχολιάζοντας πως «αν δεν απαντηθεί πειστικά αυτό το ερώτημα η καταγγελία της Δεξιάς και των δηλώσεων του κ Πνευματικού είναι περιορισμένης αξίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα