O σκοτεινός δρόμος του Ιωάννη και ο gladiator Άδωνις

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο υπουργός Υγείας μιλά για μάχες μέχρι θανάτου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτά τους δημοσιογράφους.

Μεγαλοστομίες

Ο δρόμος μοιάζει φωτεινός και ασφαλής, μα εσύ Ιωάννη, που βαδίζεις στη σιωπή των αρχαίων γνοφών, νομίζεις ότι αποφεύγεις τους κρυφούς κινδύνους που παραμονεύουν στις σκιές και την εκκωφαντική αλήθεια που οι άλλοι φοβούνται να αντικρίσουν.

Μα πρόσεχε γιατί: “Όταν κοιτάζεις για πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει επίσης μέσα σου.”

Ρητορική ερώτηση

Να το καταγράψουμε αυτό: Απαντώντας στο «μπρίφινγκ» για την κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση σχετικά την θέση της για Αιγαίο και Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε μία «ρητορική ερώτηση» – όπως είπε- στους δημοσιογράφους.

«Αν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους, που να υπονοεί, έστω, υποχωρητικότητα»! Προφανώς δεν υπάρχει τέτοια δημόσια δήλωση. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν υπουργός έλεγε τέτοια πράγματα, θα είχαμε μείζον πολιτικό θέμα.

Την ουσία της ερώτησης φυσικά μπορεί να την απαντήσει μόνον ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης. Μια και είναι δυνατόν να υπάρχουν δηλώσεις που δεν είναι δημόσιες. Σε κάθε περίπτωση πάντως μάλλον πληροφορηθήκαμε τα κριτήρια με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στελέχωσε το υπουργικό του συμβούλιο.

Μονομαχία μέχρι θανάτου

Ομολογουμένως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει ενδιαφέρουσες …φαντασιώσεις με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη! Αν κρίνουμε τουλάχιστον από αυτά που είπε στην Βουλή, έχει φανταστεί να μονομαχεί μαζί του μέχρι θανάτου και να κερδίζει.

Το είπε ο ίδιος χθες στην Βουλή όταν συζητήθηκε η άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μήνυση του νυν υπουργού Υγείας για την γνωστή ιστορία της Novartis

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης «πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια θα πλακωνόμασταν στο ξύλο, ένας από τους δύο θα επιβίωνε –πιστεύω, εγώ- και θα τον είχα στείλει εκεί που θα έπρεπε να πάει»!

Εμείς τι περισσότερο να προσθέσουμε; Η κόντρα των δυο τους είναι φανερό πως έχει πάει σε …άλλα επίπεδα.

Ενδιαφέρον

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη (που ουδείς μπορεί πλέον να κατανοήσει γιατί …έχει γραφείο αφού είναι ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) Μανώλη Καπνισάκη.

Υποστηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ πως υπήρξε σχέδιο «σαμποτάζ» του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές γι αυτό δεν πήρε – όπως λέει- ποσοστό πάνω από 20%. Ποιο είναι το ενδιαφέρον θα πείτε σε μία περίοδο που η πλευρά αυτή εκτοξεύει συνεχώς κατηγορίες.

Μα το ότι η προσέγγιση αυτή είναι αντίθετη με αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης μετεκλογικα: Δήλωνε πως το αποτέλεσμα είναι θετικό, πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκκίνησε από το 7% και διπλασίασε τα ποσοστά του ενώ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη με την υπερπροβολή των περιουσιακών του στοιχείων και την υπόθεση του Πόθεν Έσχες.

Μάλλον δεν ήθελε ο ίδιος να διαψεύσει τον εαυτό του και …έβαλε άλλον να το κάνει.

Καθόλου τυχαία

Κάθε άλλο παρά τυχαία η συνάντηση που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποτάκη στην έδρα της ανεξάρτητης αρχής.

Μάλιστα στην συνάντηση επισήμανε ότι «θα ζητήσει άμεσα την πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για ακρόαση για το έργο του».

Προφανώς η κλήση στην Διάσκεψη των Προέδρων (που δεν είναι σύνηθες) σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Ποτάκη με πρόσωπο της αρεσκείας της. Παρά το ότι βρίσκεται εν μέσω της διερεύνησης υποθέσεων όπως αυτή του θανάτου μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Η Πλεύση Ελευθερίας ίσως έχει έναν λόγο παραπάνω να «κυνηγάει» αυτή την υπόθεση. Αφού υπάρχουν φήμες ότι κομβικό ρόλο στην αντικατάσταση μπορεί να παίξει ένα πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας: Ο Μιχάλης Χουρδάκης που «προαλείφεται» για εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα