Ο θεωρητικός μισθός των 1500 ευρώ και ο “κεντροδεξιός” Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 3'

Όταν στην Κουμουνδούρου χαίρονται που κανένας δεν θεωρεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αριστερό, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μοιράζει …χρήμα

Προκαταβολή

Από αισιοδοξία στην κυβέρνηση πάμε πολύ καλά! Μιλώντας για τα ζητήματα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  μας πληροφόρησε ότι «ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 9,4% – 9,5%, 1% κάτω από την Ισπανία».

Επίσης μας θύμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να φτάσουμε στον κατώτατο μισθό, -όπως έχουμε πει, τον Απρίλιο θα έχουμε την επόμενη αύξηση- εκεί που έχουμε πει προεκλογικά, στα 950 ευρώ και στα 1.500 ευρώ μέσο μισθό».

Το μόνο που δεν διευκρινίστηκε είναι το αν οι πολίτες μπορούν σήμερα, εν έτει 2023, να πληρώνουν τους λογαριασμούς και του Σούπερ – Μάρκετ με το εισόδημα που έχει τάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το τέλος της 4ετίας.

Μια που ο πρωθυπουργός τηρεί τον λόγο του, όπως μας λένε συχνά οι κυβερνώντες, ίσως θα μπορούσαν να δώσουν μια προκαταβολή…

Χαμόγελα

Και όμως φαίνεται να ισχύει: Το εύρημα της δημοσκόπησης της GPO σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες πιστεύουν κατά 96% ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι αριστερός γίνεται αποδεκτό με …χαμόγελα στο προεδρικό περιβάλλον.

Όπως ψιθυρίζεται στους κύκλους αυτούς το εύρημα αυτό δείχνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «απευθύνεται» σε ένα ευρύ ακροατήριο!

Η μικρο-λεπτομέρεια που λέει πως είναι αρχηγός ενός κόμματος που αναφέρεται στην αριστερά και στο 17% π.χ φαντάζει ως «κεντροδεξιός» και στο 14% «δεξιός» προφανώς προσπερνάται. Όπως και το ότι η δημοσκόπηση αναφέρεται στην γνώμη των πολιτών που παρατηρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε πολίτες που πείθονται από αυτόν και σκοπεύουν να τον ψηφίσουν.

Άλλωστε αυτό τελευταίο αναδεικνύεται σαφώς μειούμενο. Μια και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται να έχει νέα πτώση και να βρίσκεται στο 12,9%. Επιβεβαιώνοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρω-εκλογών.

Ευχαριστημένοι;

Ας μείνουμε στην Κουμουνδούρου όμως για να αναρωτηθούμε αν είναι ευχαριστημένοι ανάμεσα στον διάλογο που διεξήχθη χθες στην Βουλή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για τις υποκλοπές. Με ευθύνη μάλιστα του προέδρου της Κ.Ο, Σωκράτη Φάμελλου.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «προτείνω προς τα υπόλοιπα κόμματα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και για κοινοβουλευτικό έλεγχο» σχετικά με τις υποκλοπές και τις συνεχείς καθυστερήσεις στην έρευνά του από την δικαιοσύνη. Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος τονίζοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συμπράξει και ότι o ΣΥΡΙΖΑ «κρούει ανοιχτές θύρες».

Έλα όμως που στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «κάνει πλάτες» στην κυβέρνηση προκειμένου να μην ερευνηθεί περεταίρω η υπόθεση των υποκλοπών (έστω και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν θύμα αυτής της ιστορίας).

Οπότε ίσως να μην είναι και πολύ ευχαριστημένος ο Υπερσυντονιστής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολλάκης με όσα έγιναν…

Δίχως ΠΑΣΟΚ στην Ν.Δ δεν γίνεται

Με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως περνάνε σε δεύτερο πλάνο κάποια ανάλογα ζητηματάκια που διαφαίνονται στην Νέα Δημοκρατία.

Με τον Νικήτα Κακλαμάνη (κάθε άλλο παρά αστειευόμενο) να δηλώνει πώς για να ανελιχθείς στο κυβερνών κόμμα καλό είναι στο βιογραφικό σου να αναφέρεται πως έχεις …θητεύσει στο ΠΑΣΟΚ. Επαναφέροντας αυτά που κατά καιρούς λέει σχετικά με την λαϊκή δεξιά που έχει περιθωριοποιηθεί στην Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια τον Νικήτα Κακλαμάνη δεν σκέφθηκε κανείς στην Νέα Δημοκρατία να τον …διαγράψει. Ούτε να τον εγκαλέσει ως υπονομευτή.

Ίσως γιατί στα κόμματα που έχουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα δεν είναι δα και τόσο ασύνηθες να καταγράφονται διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Ιδίως όταν έχουν σαφή κοινωνική αναφορά όπως οι θέσεις του εν λόγω στελέχους της Ν.Δ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα