Ο χαμένος ναύαρχος και το ξεσάλωμα της ακροδεξιάς

Διαβάζεται σε 3'

Όταν στην Βουλή στήνεται αντιδραστική ατζέντα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης κάνει αισθητή την απουσία του από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο χαμένος Ναύαρχος

Πολλά και διάφορα – «τα πάντα όλα» για την ακρίβεια- γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκετε όμως ότι …κάποιος λείπει;

Για να σας βοηθήσουμε λείπει από το πλευρό του Κασσελάκη: Μιλάμε για τον βαρκάρη που τον πήγε στην Μακρόνησο. Το πρόσωπο που πρωτομίλησε για «μαύρα ταμεία» στην Κουμουνδούρου. Και τομεάρχη Άμυνας για να μην ξεχνιόμαστε.

Που είναι λοιπόν όλον αυτόν τον καιρό ο Ευάγγελος Αποστολάκης; Ούτε μία δήλωσή του δεν έχει καταγραφεί παρά τα τεκταινόμενα που οδήγησαν στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου. Που χάθηκε ο Ναύαρχος;

Νέα

Όσον αφορά τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, οι φήμες θέλουν να περιμένουμε …νέα του κατά το τέλος της εβδομάδας.

Η μόνη απορία φυσικά είναι το αν θα θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. (Την προσοχή σας στο «αν θα θελήσει». Γιατί το «αν θα είναι» δεν ξέρουμε αν αποτελεί μόνον δική του απόφαση).

Πάντως όπως πληροφορούμαστε σκοπεύει να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσα σήμερα και μόνος του. Για την ακρίβεια χωριστά από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά που ήδη το έχουν κάνει. Δείγμα του ότι απλά θέλει να τραβήξει τη προσοχή ή ότι θέλει να τραβήξει χωριστό δρόμο; Θα μάθουμε.

Παντού

Το επόμενο διάστημα σε όποιο κανάλι κι αν σας οδηγήσει το τηλεκοντρόλ, σε όποιο ραδιόφωνο σταματήσει η βελόνα και σε όποιο site σας πάει το mouse ή η οθόνη του κινητού σας, ένα πράγμα θα βλέπετε: Κάποιον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ!

Έξι μνηστήρες της προεδρίας δεν είναι λίγοι. Για το διάστημα που απομένει μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου είναι αμφίβολο αν τα ΜΜΕ της χώρας θα αποδειχθούν …αρκετά για την υπερ-δραστηριότητά τους.

Όχι πως έχουν όλοι και όλες την ίδια αντιμετώπιση. Αν προσέξετε μάλιστα τα μέσα που έχουν φιλοκυβερνητική γραμμή είναι σαφές ότι ήδη έχουν εκφράσει τις …προτιμήσεις τους.

Ατζέντα

Μια φορά όσο τα κόμματα της κεντροαριστεράς ψάχνουν την ηγεσία τους καλό είναι να θυμόμαστε ότι η ακροδεξιά …κάνει τα δικά της. Εστιάζοντας στο να «φτιάξει την ατζέντα» της επικαιρότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στην Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της «Νίκης» σχετικά με το γιατί τηρήθηκε η εθιμοτυπία και η κυβέρνηση έστειλε εκπρόσωπο της σε εκδήλωση της Τουρκικής Πρεσβείας για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ο Υφυπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως «αποτελεί πάγια πρακτική, σύμφωνα με τη σαφή και ρητή οδηγία της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η χώρα μας δεν εκπροσωπείται σε εορτασμούς της Τουρκίας την 30η Αυγούστου εφόσον η πρόσκληση αναφέρεται σε Ημέρα Νίκης».

Αντίστοιχα ο υφυπουργός Οικονομίας Χρίστος Δήμας κλήθηκε να απαντήσει στην Ελληνική Λύση στο γιατί προσμετρούνται στον πληθυσμό του Έβρου οι  μετανάστες που διαβιούν στις δομές που υπάρχουν στους ακριτικούς νομούς της χώρας.

Όσο για τον βουλευτή Παράσχο Παπαδάκη, που κατέθεσε την σχετική ερώτηση, φρόντισε να χρησιμοποιήσει κατά κόρον τον όρο «λαθρομετανάστες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα