Οι 3 επιτυχίες του Αυγενάκη και οι Καλικάντζαροι της Κουμουνδούρου

Διαβάζεται σε 4'

Όταν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν μυστηριωδώς …διαρροές και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ πετυχαίνει απίστευτα πράγματα με τους χειρισμούς του

Τι κατάφερε ο Αυγενάκης

Η αλήθεια είναι ότι «κατάφερε» πολλά ο Λευτέρης Αυγενάκης με την συμπεριφορά του το τελευταίο 24ωρο. Εννοούμε μετά την αποκάλυψη του «βίντεο» με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του στο υπάλληλο του αεροδρομίου:

  •  Ανακοίνωσε την …αποπομπή από την Κ.Ο της Ν.Δ μέσω social media, πριν προλάβει να ληφθεί επισήμως η σχετική απόφαση διαγραφής και να δημοσιοποιηθεί.
  •  Έκανε ανάρτηση με την οποία ζητούσε συγνώμη και την ίδια στιγμή με όσα έλεγε την αναιρούσες (αφού σχεδόν έριχνε την ευθύνη για την δική του συμπεριφορά στον υπάλληλο)
  • Υποχρέωσε τον Κώστα Τασούλα να παραδεχθεί ότι οι ποινές που προβλέπει ο κώδικας της Βουλής για συμπεριφορές όπως η δική του είναι μάλλον αστείες.

Να διευκρινίσουμε τέλος ότι παρότι του επιβλήθηκε η ποινή της μομφής που σημαίνει ότι απαγορεύεται να πηγαίνει στην Ολομέλεια (όχι πως ήταν και …πολύ τακτικός) αυτό δεν συνεπάγεται ότι η Ν.Δ χάνει την ψήφο του.

Αντιθέτως στις ονομαστικές ψηφοφορίες θα παραβρίσκεται και θα ψηφίζει ότι ζητά η Ν.Δ όπως λέει και στην δήλωσή του. Αυτή άλλωστε θα είναι η αφορμή για να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Άργησε

Και πολύ …άργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Το λέμε γιατί είναι φανερό ότι «ποντάρει» πολλά στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Εξ’ ου και διόρισε υπουργό την Νίκη Κεραμέως γνωστή για την «πίστη» της στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο που ίσως και ξεπερνάει την πίστη της γενικώς, μια και είναι «της Εκκλησίας»

Μάλιστα αυτό είναι το πρώτο υπουργείο μετά το ανασχηματισμό που ο πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί για να …ενθαρρύνει τον νέο υπουργό, αλλά για να επιθεωρήσει συγκεκριμένο έργο.

Ήδη βλέπετε η Νίκη Κεραμέως έχει φροντίσει να εκδώσει εγκύκλιο για την 6ήμερη εργασία που έκανε το μέτρο που ψήφισε πριν 10 μήνες ο προκάτοχός της Άδωνις Γεωργιάδης 5 φορές χειρότερο. Η καλύτερη μαθήτρια του Μαξίμου

Καλικάντζαροι

Τελικά στην Κουμουνδούρου πρέπει να υπάρχουν …καλικάντζαροί. Αλλιώς δεν εξηγείται. Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ (δια της εκπροσώπου τύπου Βούλας Κεχαγιά) δηλώνει για την περίφημη διαρροή που εγκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν συνέβαλε στην ενίσχυση της «Αυγής» πως «σε καμία περίπτωση δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Στέφανο Κασσελάκη αυτή η διαρροή».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι – που όλο και …κάτι θα ξέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ – εκτίμησε ότι προέρχεται από την Κουμουνδούρου και έδωσε σκληρή απάντηση (μίλησε για χυδαιότητα) μέσω κύκλων του.

Επίσης ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει με κάτι δημοσιεύματα – γνωστών για τους διαύλους τους με την Κουμουνδούρου- ιστότοπων που ήθελαν τον Θ.Θεοχαρόπουλο και τον Γιάννη Ραγκούση να δειπνούν με τον Χάρη Δούκα την ώρα που οι ίδιοι …έβλεπαν μπάλα σπίτι του.

Η εκδοχή των καλικάντζαρων – έστω και καλοκαιριάτικα – είναι η μόνη ερμηνεία των πραγμάτων.

(Υ.Γ Παρεπιπτόντως: Αν ο Ραγκούσης κι ο Θεοχαρόπουλος ήθελαν να «συνωμοτήσουν» με τον Χάρη Δούκα, πόσο λογικό ήταν να το κάνουν σε κεντρικό εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας, όπου ένα στα δύο τραπέζια καταλαμβάνεται από παρέες πολιτικών ή τέλος πάντων ανθρώπων που έχουν σχέση με την πολιτική;)

Η σακούλα

Τι εντύπωση άραγε να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για την έννοια του «μαύρου χρήματος»; Κι από πού την αποκόμισε; Από την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη η Εύα Καϊλή;

Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA ερωτήθηκε για το αν και ποιος του πρότεινε να πάρει «μαύρο χρήμα» ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όταν κάποιος προτείνει την ιδέα ότι βρες άλλους πόρους, είναι μια ιδέα που δεν με εκφράζει. Δεν έχει έρθει κάποιος να μου δώσει σακούλα, όχι βέβαια».

Για άνθρωπος που έχει δουλέψει στην ναυτιλία στο εξωτερικό, υποθέτουμε ότι αποκλείεται να μην έχει έστω ακούσει για τον τρόπο που διακινείται το «μαύρο χρήμα» παγκοσμίως. Για εταιρίες-φαντάσματα, για «χώρες ευκαιρίας», για εμβάσματα από εταιρίες ειδικού τύπου και όλα αυτά τα πράγματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα