Οι “Κασσελίστας”, ο Τεμπονέρας και τα παιδιά από την Πάτρα

Διαβάζεται σε 5'

Επειδή όταν ανοίξει το μουσικό κουτί με τους φακέλους πολλά θα μαθευτούν για την τιμή της άδολης αγάπης.

Το μουσικό κουτί

Η σφοδρή αντίδραση Τεμπονέρα, στις χυδαιότητες οπαδού του Κασσελάκη δείχνει δύο πράγματα. Το πρώτο, είναι ότι οι μηνύσεις απέναντι στον τοξικό λόγο και στη σπίλωση συνειδήσεων (μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Κασσελίστας), είναι μονόδρομος, παρά την αλλεργία της Αριστεράς σε αυτές τις λύσεις.

Το δεύτερο είναι ότι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη, από τους απλούς οπαδούς μέχρι τα στελέχη δεν έχουν ζυγίσει και πολύ καλά τα πράγματα και κάποιοι ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, παίζοντας με το θέμα των αμοιβών των στελεχών και την έννοια του επαγγελματικού στελέχους.

Προφανώς κάποιοι influencers, πολιτικά στελέχη και δημοσιολογούντες ερωτεύθηκαν τα ηγετικά προσόντα και το πολιτικό όραμα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τέτοιος πολιτικός βγαίνει κάθε 100 χρόνια και αν.

Ωστόσο αρκετοί από αυτούς και απρόσεκτοι ήταν και λάθος ανθρώπους εμπιστεύθηκαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Όταν ανοίξει το μουσικό κουτί με τους φακέλους, θα μάθει ο ελληνικός λαός, πόσο ακριβή ήταν αυτή η άδολη αγάπη και αυτό θα γίνει σύντομα.

Και μια και πιάσαμε το πεντάγραμμο, να ευχηθούμε καλή τύχη στα παιδιά από την Πάτρα. Θα την χρειαστούν.

Σενάριο

Το ενδεχόμενο μίας νέας υποψηφιότητας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει. Έχουμε βέβαια μόνον μία εβδομάδα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, την ημερομηνία δηλαδή που πρέπει να κατατεθεί μαζί με όλα τα προ-απαιτούμενα (Πόθεν Έσχες και 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή βουλευτών). Όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 7 μέρες είναι… μια αιωνιότητα.

Το μυαλό πολλών ίσως πάει στην Θοδώρα Τζάκρη μια υπάρχει η φημολογία ότι ίσως τελικά αποφασίσει να κάνει το «σακάκι του Κασσελάκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά της λόγια. Όμως υπάρχουν και άλλες εκδοχές του πράγματος. Όπως για παράδειγμα ένα πρόσωπο που κινείται στην ίδιο χώρο αλλά έχει καταφέρει να… μην του φαίνεται.

Κυρίως επειδή έχει φροντίσει να στέκεται μακριά από την τοξικότητα. Επίσης επειδή φαίνεται να γνωρίζει την αξία του «να μην βρίσκεσαι εκεί που δεν πρέπει». Πράγμα πολύ χρήσιμο στην πολιτική όπως έχει αποδειχθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πάντως δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ανεξάρτητο χάος

Το χάος με τους ανεξάρτητους βουλευτές συνεχίζεται, μέχρι να γίνει …σήριαλ! Ο Κώστας Τασούλας θα ξεκινήσει την διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου τους στην Διάσκεψη των Προέδρων από την αρχή.

Διότι ο Μιχάλης Χουρδάκης που προτάθηκε από 8 στους 14 ανεξάρτητους έχασε την στήριξη της πλειοψηφίας τους όπως προβλέπει ο κανονισμός. Αιτία η Αθηνά Λινού που είχε στηρίξει την εκπροσώπηση αλλά στην συνέχεια το μετάνιωσε.

(Μάλλον γιατί κατάλαβε ότι αφού πριν λίγο καιρό ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να μην πολύ-μπλέκεται με τους Σπαρτιάτες που είναι οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους βουλευτές).

Φυσικά η υπόθεση θα μπορούσε να μείνει ως έχει. Οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές να μην εκπροσωπηθούν στην Διάσκεψη των Προέδρων. Άλλωστε δεν αποτελούν ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα (παρότι διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό) ούτε ενιαία πολιτική έκφραση έχουν.

Έλα όμως που η Διάσκεψη των Προέδρων είναι αρμόδια για την εκλογή ανεξάρτητων αρχών που χρειάζονται πλειοψηφία 3/5! Οπότε η κυβέρνηση φαίνεται πως σκέφθηκε ότι δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Ένας ανεξάρτητος βουλευτής βλέπετε μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο … ελαστικός από κάποιον που «κουβαλάει» την δέσμευση ενός κόμματος.

Ακαδημαϊκές εκλογές

Αρκετά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση αρκετών στο ΠΑΣΟΚ για τον «διδακτικό» χαρακτήρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ! Ιδίως εκείνων που δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν.

Άλλοι εκτιμούν ότι ο επανεκλεγείς Νίκος Ανδρουλάκης «πήρε μηνύματα», άλλοι πως «ξέρει τώρα τι πρέπει να αλλάξει», κάποιοι τρίτοι πως κατάλαβε καλύτερα την κατάσταση στο κόμμα του.

Η απορία που προκύπτει βέβαια είναι η εξής: Για… ακαδημαϊκούς λόγους προκλήθηκαν τελικά αυτές οι εκλογές; Διότι είχαμε την εντύπωση – με βάση όσα λέγονταν- πως υπήρχε επιτακτική ανάγκη και λαϊκή απαίτηση για αλλαγή ηγεσίας. Μια διάψευση στην οποία κανείς δεν αναφέρεται.

Επίσης αν ήταν διδακτικές εκλογική διαδικασία, τον Ανδρουλάκη αφορά περισσότερο η «διδακτέα ύλη» ή όλους τους υπόλοιπους;

Πλαστοπροσωπία Κουτσούμπα

Επιχείρηση εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα, καταγγέλλει το ΚΚΕ!

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, “νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ” για “επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου” και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι “Fluxion Oil”! Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα