Οι “πλευρές” στην Μ.Ανατολή και ο φόβος της Ν.Δ για τον Βελόπουλο

Διαβάζεται σε 3'

Όταν στην κυβέρνηση βλέπουν κάπως παράξενα το μέλλον της Ελληνικής Λύσης και ο υφυπουργός Άμυνας μιλά για ελληνική ουδετερότητα

Ας ελπίσουμε

Ας ελπίσουμε να έχει δίκιο ό αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης «δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο και με καμία πλευρά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Διευκρινίζοντας σε συνέντευξή του πως «στη βάση των Διεθνών Συνθηκών μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποιες δομές από άλλες συμμαχικές χώρες, όχι όμως από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Μόνο που όσα υποστηρίζει δεν συνάδουν ακριβώς με την παρουσία ελληνικών πλοίων σε αποστολές του ΝΑΤΟ το οποίο σαφώς εμπλέκεται στον πόλεμο έχοντας –ξεκάθαρα- διαλέξει πλευρά.

Περί Βελόπουλου

Αξιοπρόσεκτες ιδέες έχουν – κάποιοι- εκεί στην Νέα Δημοκρατία για τον Κυριάκο Βελόπουλο. Επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θεωρούν ότι ίσως τον δουν …συγκυβερνήτη με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε χθες στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Δήμας. Παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και με αφορμή ότι αποκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη «εχθρό» δήλωσε: «Κύριε Βελόπουλε, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πάνος Καμμένος. Αυτός ήταν ο τίτλος της σημερινής σας ομιλίας.

Νομίζω ότι ψάχνετε εναγωνίως για δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους, όπως είχε κάνει ο Πάνος Καμένος. Εγώ αυτό κατάλαβα από τη δική σας ομιλία ότι στο μέλλον θέλετε να γίνετε ένας Πάνος Καμμένος. Αυτή είναι η φιλοδοξία της Ελληνικής Λύσης. Αυτή είναι και η δική σας φιλοδοξία».

«Αντι-tweet»

Το δικό του «αντι-tweet» «σήκωσε» ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην οποία ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να μετάσχει σε συνάντηση υποψηφίων προέδρων του κόμματος.

Χρησιμοποιώντας την ίδια «φόρμα» έγραψε:

«Η πραγματική ανάρτηση του Στέφανου:

– Έστειλα εξώδικο στο κόμμα μου.

– Κατηγόρησα το κόμμα μου για μαύρα ταμεία.

– Είπα κουκουλοφόρους τα μέλη της ΚΕ.

– Είπα διαπλεκόμενους τους εσωκομματικούς μου αντιπάλους.

– Αμφισβήτησα τις δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Φαίνονταν

Εξ αρχής φαίνονταν πως θα «ναυαγούσε» η υπόθεση του debate μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα ενώ μένουν μερικά 24ωρα για την επαναληπτική κάλπη που θα αναδείξει το ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμφότερες οι πλευρές είχαν «τα προγράμματά τους». Ο Νίκος Ανδρουλάκης με προετοιμασμένη από καιρό ομιλία στην Θεσσαλονίκή και ο Χάρης Δούκας με τις υποχρεώσεις του στον Δήμο Αθήνας σε εξέλιξη.

Φυσικά σε τέτοιες συγκυρίες το … blame game είναι μία γνωστή πρακτική. Το σίγουρο είναι όμως πως κανείς από τους δυο τους δεν έχει «φοβηθεί» στο παρελθόν τέτοιου είδους εμφανίσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε να πάει στο debate όλων των υποψηφίων ενώ ήξερε ότι ως ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωνε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής.

Αλλά κι ο Χάρης Δούκας όταν διεκδικούσε τον Δήμο Αθήνας δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον Κώστα Μπακογιάννη. Τότε που όλοι έλεγαν πως ο «γαλάζιος» δήμαρχος είχε μεγαλύτερη τηλεοπτική εμπειρία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα