Οι “σταθμίσεις” του Οικονόμου και το world tour του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Σε 3 άλλες ηπείρους θα αναζητήσει ψηφοφόρους για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει η αστυνομία στα γήπεδα

Σταθμίσεις

“Nα σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της στα γήπεδα”. Αυτό προκρίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιαννης Οικονόμου ώς πεδίο προβληματισμού της κυβέρνησης μετά τα γεγονότα στο Ρέντη.
Μήπως όμως θα ήταν καλή ιδέα να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το πως κάνει την δουλειά της η αστυνομία γενικώς; Αν για παράδειγμα είναι προσανατολισμένη στο να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα και όχι τον κόσμο όταν διαμαρτύρεται;
Γιατί στο δεύτερο πεδίο έχει να επιδείξει πολλές … “επιτυχίες” τα τελευταία χρόνια. Από αλόγιστη χρήση δακρυγόνων μέχρι “τρελά φορτηγά” σε διαδηλώσεις. Στο πρωτο πεδίο ειναι που τα πράγματα δεν πηγαίνουν – εμφανέστατα- καλά.
Κάτι που θά έπρεπε να έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τότε που οι Κροάτες χουλιγκανς διέσχισαν ανέλεγκτοι την μισή χώρα.

Στο εξωτερικό…

Στην Νέα Υόρκη, την Μελβούρνη και το Γιοχάνεσμπουργκ θα αναζητήσει όπως μαθαίνουμε ψήφους την εορταστική περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης. Με τον τρόπο αυτο – όπως διαρρέεται- θα υλοποιήσει το σχέδιο να είναι πρώτος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Το οποίο και θεωρεί προσωπικό στοίχημα. Ενδιαφέρον.
Φυσικά έχουν την δική τους αξία οι ψήφοι της ομογένειας για όλα τα κόμματα. Άλλωστε το επιβάλλει πλέον και η νέα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί. Μόνο που πριν αναζητήσει κανείς ψήφους στο εξωτερικό μάλλον θα πρέπει να έχει λύσει το θέμα αυτό στο …εσωτερικό. Πράγμα που μάλλον δεν έχει συμβεί αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Όσο για τον στόχο της πρωτιάς στις ευρωεκλογές, ευτυχώς για τον Στέφανο Κασσελάκη, υπάρχουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν δημοσίως και λένε πώς καλό θα ήταν να σταματήσουν οι υπερβολές. Προφανώς για να αποφύγουν την …ομάδική έκθεση μετά από 6-7 μήνες. Κάποια αλλά – προσκείμενα στην ηγεσία- φαίνεται να συμμερίζονται την εκτίμηση και τα πιο σοφά εξ αυτών απλά σιωπούν.

Αυτοεξαίρεση

Πολύ …γεναία κίνηση, δεν λέμε, αυτή του Θανάση Πλεύρη να δηλώσει πως θα απέχει από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπή για τα Τέμπη. Αυτά μετά από το αίτημα εξαίρεσης εναντίον του επειδή φέρεται να έχει μηνυθεί από συγγενείς των αδικοχαμένων στο δυστύχημα.
Το πρώτο περίεργο στοιχείο ειναι πως στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο επιχειρηματολογεί σχετικά με το ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος εξαίρεσής του. Παρόλα αυτά …αυτοεξαιρείται.
Το δεύτερο περίεργο είναι πως θα απέχει μεν απο τις εργασίες, πουθενά όμως δεν αναφέρει πως θα απέχει και από τις ψηφοφορίες. Έτσι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή.

Επιμένει

Επιμένει ο Κώστας Σκρέκας – μετά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη – στο ότι το υπουργείο στοχεύει στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και την “μείωση των τιμών στα ράφια”. Μάλλον δεν έχει ακούσει τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Αυτές παραμένουν στο ότι το θέμα ειναι να …αυξάνονται οι τιμές αλλά να μην το κάνουν πολύ απότομα και να μην αυξάνεται οι ρυθμός της …αύξησης. Ευτυχώς για τον υπουργό Ανάπτυξης πάντως σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμου. Εκεί θα μπορέσει να διαπιστώσει τις σχετικές εκτιμήσεις από “πρώτο χέρι”.
Όχι τόσο ακούγοντας τον Χατζηδάκη και τον Θεοχάρη που προσπαθούν να ωραιοοποιήσουν λίγο τα πράγματα. Έχει κι άλλους το οικονομικό επιτελείο που δεν τους αρέσουν αυτά και τα λένε πολυ πιο κυνικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα