Οι χυλόπιτες στον Μητσοτάκη και ο ευθύτατος Πλεύρης

Όταν ο πρώην υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα κόμματα δεν κάνουν ερωτήσεις για ναυάγια κι ο αρχηγός της Ν.Δ δεν μπορεί να βρει πρόεδρο για την Βουλή.

Βάγια

Αναμενόμενο ήταν να στρώσουν βάγια για τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες εξηγήσεις για τις λατρευτικές αυτές εκδηλώσεις των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά συμβαίνουν για όσους κάνουν …θαύματα κι αυτό είναι γνωστά αυτά από τα θρησκευτικά κείμενα.

Τι πιο κατάλληλο λοιπόν για έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που έχει δηλώσει πως αν εκλεγεί ο (εισαγόμενος όπως υποστηρίζει) πληθωρισμός θα υποχωρήσει αυτόματα; Ότι οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 25% δίχως να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση η συλλογικές συμβάσεις; Πώς άπαντες θα έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα (ακολουθώντας ίσως κάποιο αστέρι στον ουρανό);

Χυλόπιτες

Πολλές …χυλόπιτες τρώει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέση του Προέδρου της Βουλής. Τουλάχιστον αν πιστέψουμε την φημολογία των ημερών. Δύο μέχρι τώρα.

Οι κακές γλώσσες λένε πως ήδη το έχει προτείνει στον Νίκο Δένδια που ούτε καν το συζήτησε. Επίσης ζήτησε να αναλάβει την θέση ο Μάκης Βορίδης που κι αυτός δεν χάρηκε ιδιαιτέρως. Πιθανότατα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της Ν.Δ να θεωρούν τέτοιου είδους θεσμικές θέσεις κάποιο είδος …πολιτικής αποστρατείας. Ίσως πάλι να μην επιθυμούν να ικανοποιούν τα αιτήματα που θα γίνονται κάθε φορά από το Μέγαρο Μαξίμου και να εκτίθενται. Ποιος ξέρει.

Να σας θυμίσουμε πάντως ότι με βάση τον τελευταίο νόμο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής πρέπει να δίνει έγκριση όταν η ΕΥΠ επιθυμεί να «επισυνδέσει» κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Άχαρο καθήκον.

Ευθύτατος

Τουλάχιστον βρέθηκε κάποιος στην Νέα Δημοκρατία να πει ευθέως αυτό που δεν λέει η ηγεσία της για την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου. Ήταν ο Θάνος Πλεύρης που το συνηθίζει να μην κρύβεται σε τέτοια ζητήματα.

Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τον μέχρι πρότινος υπουργό Υγείας σε τηλεοπτική εκπομπή πως «δεν είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων να θέτουν ερωτήματα», σχετικά με το πώς έγινε το ναυάγιο. Είπε δηλαδή λέει και η επίσημη γραμμή της Ν.Δ πλαγίως. Ιδίως όταν υποστηρίζει πως όσοι έχουν απορίες για τα γεγονότα συκοφαντούν το Λιμενικό Σώμα.

Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης είναι ίσως η πιο κατάλληλη απάντηση στον Στέλιο Πέτσα που εκπροσωπώντας χθές την Ν.Δ σε τηλεοπτικό “πάνελ” αποτίμησε ώς “προσβλητικό” το δημοσιογραφικό ερώτημα του αν το κόμμα του έχει ώς πρώτη προτεραιότητα την διάσωση των ζωών των προσφύγων στην μεταναστευτική του πολιτική.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω στέλεχος της Ν.Δ έχει δηλώσει δημόσια στο παρελθόν ότι η φύλαξη των συνόρων “σημαίνει και νεκρούς”.

Πάλι στην Κρήτη

Το ‘πε και το κάνε ο Τσίπρας, που θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες στην Κρήτη. Την προηγούμενη ήταν στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι. Αυτή την φορά στα Χανιά.

Δεν είναι και κάτι κρυφό ότι στην Κουμουνδούρου «ποντάρουν» πολύ στο να προσπαθήσουν να «γυρίσουν το παιχνίδι» στο μεγάλο νησί. Κι αυτό αφορά τόσο την αντιπαράθεση με την Νέα Δημοκρατία, όσο και με το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε τα έφερε έτσι η συγκυρία ώστε ο αρχηγός του κόμματος που ήταν πρώτο στις εκλογές της 21ης Μάη (Ο Κ.Μητσοτάκης) όσο και ο αρχηγός του κόμματος που ήρθε τρίτο (Ν.Ανδρουλάκης) να είναι Κρητικοί. Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να συνηθίσει την ιδέα της ρακής, παρότι στα μέρη του πίνουν κατά βάση τσίπουρο.

Αισιόδοξη

Από τους πιο αισιόδοξους του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Όπως λέει εμφανιζόμενη στα τηλεοπτικά παράθυρα το κόμμα της θα συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά από το 11,5 με 12% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Όπως θύμισε χθες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου «η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων μας έδειχναν στο 8,5%» και το ποσοστό που έβγαλε η κάλπη ήταν κατά 3 μονάδες μεγαλύτερο.

Παράλληλα ήταν σαφής στο ότι «θέλουμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Αν θα γίνει τώρα ή αν θα γίνει αργότερα είναι ένα άλλο ζήτημα»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα