Οι χρήσιμοι ανεξάρτητοι και η ομαλότητα του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν όσα κάνουν οι βουλευτές χωρίς κόμμα βολεύουν το κυβερνητικό κόμμα και η “διάσταση” απόψεων του Στέφανου με τα “τρόλ”

Χρήσιμοι

Τελικά μπορεί να αποδειχθεί πολύ – πολύ χρήσιμος ο θεσμός των ανεξάρτητων βουλευτών για την κυβέρνηση. Όπως άλλωστε σας έχουμε ξαναγράψει από αυτήν εδώ την στήλη. Κι αποδεικνύεται.

Ο προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας, Μιχάλης Χουρδάκης θα εκπροσωπήσει (σύμφωνα με προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής που ανέσυρε ο Κώστας Τασούλας και αξιοποίησαν κάποιοι εκ των ανεξάρτητων) ορισμένους από τους βουλευτές δίχως κόμμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Φυσικά θα έχει – μεταξύ άλλων – και δικαίωμα ψήφου για τυχόν αλλαγές στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Αυτά λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία κι αποτυχημένη απόπειρα της κυβέρνηση να διορίσει νέο Συνήγορο του Πολίτη. Δηλαδή την ανεξάρτητη αρχή που έχει οριστεί ως αρμόδια για την υπόθεση του νεκρού μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Ετοιμασίες

Αν είναι έτσι η ομαλότητα…τύφλα να ‘χει η ένταση!

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για την τελευταία ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία αποδοκιμάζει αναρτήσεις στα social media περί συγκέντρωσης οπαδών του το Σάββατο ενώ θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο που της έχει στείλει.

Όπως φαίνεται δεν έπεισε ούτε τα … «τρόλ» που τον υποστηρίζουν φανατικά τους τελευταίους 11 μήνες. Είτε αυτά που έχουν ονοματεπώνυμο είτε αυτά που έχουν ψευδώνυμο (αν και από αυτά που μάλλον έχουν αποκαλυφθεί).

Εκτός αν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι καθημερινά πιστοί (σε βάση …8ωρου η και 12ωρου) λογαριασμοί στον Στέφανο Κασσελάκη αποφάσισαν ξαφνικά να στραφούν ενάντια στην θέλησή του.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που να διοργανώνουν «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις για τον Κασσελάκη, δίχως ο ίδιος να επιθυμεί να συμβούν!

Ένα δίκιο

Ένα δίκιο (μάλλον περισσότερα) το έχει η Ρένα Δούρου που ζήτησε με ανακοίνωσή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει κάποια στιγμή την Βουλή για το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

Ιδίως από την στιγμή που o πρωθυπουργός δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί (με πρόσφατη την Σύνοδο Ν.Α Ευρώπης – Ουκρανίας) πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της».

Γιατί πώς να το κάνουμε μια τέτοια δήλωση δεν προβλέπει αποστολές …εσπεριδοειδών. Για οπλικά συστήματα μιλάμε που αντικειμενικά σχετίζονται με γεωπολιτικές ισορροπίες. Σε μια περίοδο μάλιστα που η «γειτονιά» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι άνω κάτω.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να εκτιμήσουμε είναι την ψυχραιμία της τομεάρχισσας εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να λειτουργεί κοινοβουλευτικά ενώ το κόμμα της βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται.

Κεφάτοι

Ανακοινώσεις για 300.000 εργαζόμενους που είναι καταρτισμένοι σε «πράσινες δεξιότητες» βγάζει όπως διαβάζουμε η Νίκη Κεραμέως.

Αν δει μάλιστα κανείς το ύφος που χρησιμοποιείται θα πιστέψει ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν …εργασιακός παράδεισος. Κεφάτοι μισθωτοί πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ εξίσου κεφάτοι άνεργοι πηγαίνουν και καταρτίζονται.

Αυτά από την υπουργό που μόλις τον Ιούλιο εξέδωσε εγκύκλιο εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, ενώ έχει φροντίσει να ζορίσουν όσο γίνεται οι προϋποθέσεις για να πάρει κανείς επίδομα ανεργίας.

Για το ύψος των μισθών καλύτερα να μην συζητήσουμε. Σίγουρα δεν φτιάχνουν το κέφι κανενός

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα