Οι ζαριές του Πολάκη και το ψύχραιμο ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 4'

Στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν αλλού να γίνεται θόρυβος και αλλού να πηγαίνουν οι ψήφοι, ενώ ο αψύς Σφακιανός “καρφώνεται” με μαντινάδες

Δίχως προβολείς αλλά με ποσοστά

Δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο που – ειδησεογραφικά- οι δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ επισκιάζονται από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το προηγούμενο κυριάρχησε η θυελλώδεις συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στο συνέδριο των ευρω-σοσιαλιστών στην Μάλαγα της Ισπανίας, όπου αναγνωρίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η άνοδος της επιρροής του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που μόλις πέρασε η επικείμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας συγκριτικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όπου μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει να βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τους …λάθος λόγους.

Αντιθέτως μοιάζουν να προτιμούν να έχουν λιγότερους προβολείς και περισσότερα εκλογικά ποσοστά. Κάτι που φυσικά αναμένονταν και καταγράφεται σε κάθε δημοσκόπηση. Αφού το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι δεύτερο κόμμα μετά από 12 χρόνια.

Ζαριές

Ας επιστρέψουμε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στον Παύλο Πολάκη. Το πρόσωπο που – ίσως και να- του είπαν να «χαλαρώσει» λίγο την παρουσία του στα social media  όσο ο πρόεδρος του κόμματος θα «τείνει χείρα φιλίας» στα στελέχη των «6+6». Όμως αυτός -κατά την προσφιλή του συνήθεια- δεν το έκανε.

Έτσι μετά την φραστική επίθεση στην Σία Αναγνωστοπούλου ανάρτησε και (τις γνωστές) μαντινάδες στο διαδίκτυο με προφανή αναφορά στα εσωκομματικά.

Αυτή που προέβαλλε χθες έλεγε: «Έκεια θα το λαλούμε εμείς/κι όπου το βγάλει η βράση/ή που θα σάσει μιά δουλειά/ή που θα σοχαλάσει». Το μήνυμα σαφές.

Προφανώς για τον υπερ-συντονιστή του κόμματος η «δουλειά δεν έχει χαλάσει» στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τα ποσοστά που συγκεντρώνει και την φυγή του σημαντικότερου μέρους του στελεχιακού δυναμικού του.

Πάντως όσοι θέλουν μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς ο βουλευτής Χανίων δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίζεται η πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης …στα ζάρια. Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει και τίποτε να χάσει.

Φανατικοί

Οφείλουμε να ομολογήσουμε – εντωμεταξύ- πως είναι αρκετά διασκεδαστικά ορισμένα «ποσταρίσματα» των φανατικών υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη που βλέπει κανείς με μία απλή γύρα στα social media.

Ιδίως αυτά που ασκούν …κριτική στον πρόεδρο του κόμματος για την τροπολογία που «πέρασε» στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή και προβλέπει ότι διαγραφές στο κόμμα δεν θα μπορούν να γίνονται με δημοψηφίσματα αλλά μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αιτία; Το ότι ζητούν διαγραφές των στελεχών της των «6+6» και ιδίως της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου, αλλά τις θέλουν …απευθείας από τον πρόεδρο!

Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανό ο Στέφανος Κασσελάκης να βρει κάποιο τρόπο να τους ικανοποιήσει. Έστω και αν δεν σχετίζεται και τόσο με την πραγματικότητα. Η τέρψη του φανατικού κοινού πάνω από όλα!

Προσφορά

Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς από τα πρωτοσέλιδα του τύπου το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον τρόπο που θα παρακαμφθεί η συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 16 η οποία απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι «πρό των πυλών». Θα επιταχυνθεί μάλιστα ο χρόνος παρουσίασης της νομοθετικής ρύθμισης.

Αυτό από μόνο του δεν είναι εντυπωσιακό. Μια και αυτή η υπόθεση είναι γνωστό πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα όσο και …καημό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εντυπωσιακή όμως είναι η φημολογία που συνοδεύει την νομοθετική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με όσα λέγονται η κυβέρνηση επιθυμεί να την «περάσει» από τη Βουλή με εξαιρετικά διευρυμένη πλειοψηφία. Ευελπιστεί αρχικά σε θετική στάση ή έστω ουδέτερη από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης όμως θα επιδιώξει λένε την θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμώντας ότι θα παρουσιάσει στον νέο του πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη μια νομοθετική πρόταση τόσο συμβατή με τις δηλώσεις του, που δεν θα μπορέσει να την αρνηθεί.

Για να δούμε…

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα