Ποιος την πάτησε στον ΣΥΡΙΖΑ και η Δούρου που ρωτά τα λάθος πρόσωπα

Διαβάζεται σε 4'

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ έχει απορίες αλλά δεν τις απευθύνει εκεί που πρέπει ενώ εντοπίστηκε ο σίγουρος χαμένος στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντίπολίτευσης

Την πάτησε

Τι θα γίνει τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς γνωρίζει. Είναι μία εξίσωση με πολλές παραμέτρους και έναν άγνωστο «Χ». Στην θέση αυτή τοποθετείται προφανώς ο πρώην πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας που αν θελήσει να παρέμβει γίνεται αυτόματα το «πολιτικό γεγονός» που θα αλλάξει τα πάντα.

Από εκεί και πέρα οι μεταβλητές είναι πολλές και αφορούν όλα τα «στρατόπεδα» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί ενιαίες και κοινές θέσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν σε καμιά πλευρά. Μόνον κοινοί άξονες. Κάτι που θα φανεί άλλωστε και στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Γνωρίζουμε πάντως ποιος την  …έχει πατήσει σε αυτή την ιστορία. Κι αυτή είναι βέβαια η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Επί τόσο καιρό δεν είχε καν αντικείμενο και ξαφνικά τα 15 μέλη της θα πρέπει να «βαράνε υπερωρίες».

Ήδη 7 «πρωτοκλασάτα» στελέχη έχουν παραπεμφθεί και ορισμένα εξ αυτών φημίζονται για τον έντονο (ας χρησιμοποιήσουμε έναν εύηχο χαρακτηρισμό) χαρακτήρα τους. Πάλι καλά που ο πρόεδρός της, Αντώνης Κοτσακάς, φημίζεται ως ψύχραιμος άνθρωπος.

Ας ρωτήσει το σωστό πρόσωπο

Η Ρένα Δούρου επανέφερε χθές στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών & Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων το ερώτημα του πότε θα κυρωθούν από την Βουλή οι τρείς συμβάσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση μια και το θέμα είναι σε εκκρεμότητα για 4ο χρόνο και πάει για τον 5ο.

Απευθυνόμενη στην παρούσα υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ζήτησε «να μας απαντήσετε, γιατί δεν φέρνετε,  επιτέλους, προς κύρωση τα τρία μνημόνια». (Θυμίζουμε ότι αφορούν τις οικονομικές σχέσεις, την ευρωπαϊκή πορεία και την φύλαξη των συνόρων της Β.Μακεδονίας). Η υφυπουργός χθες δεν απάντησε. Όπως και ο υπουργός πριν λίγες ημέρες, όπως και ο πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια.

Μάλλον η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει το λάθος που κάνει. Απευθύνει το ερώτημα σε λάθος πρόσωπα. Αν θέλει όντως να λύσει την απορία της ας ρωτήσει τον Αντώνη Σαμαρά που έχει ξεκαθαρίσει πως τα τρία μνημόνια δεν θα περάσουν ποτέ από την Βουλή.

Βέβαια δεν υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία με την οποία μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε έναν πρώην πρωθυπουργό…

Συμπεράσματα

Νέα δήλωση από τον εκπρόσωπο Τυπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γκλαβίνα, για την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την διακυβέρνηση Σημίτη.

Ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη δήλωσε πως με τα νούμερα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε πως «ηξ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη “δίδυμα ελλείμματα” (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως)».

Έως εδώ καλά. Θα μπορούσε μάλιστα να εξαχθεί και το πολιτικό συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει αναπάντητα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και να σηκώνει τους τόνους.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο συμπέρασμα που είναι ίσως πιο σημαντικό. Πώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπαίνει καν στον κόπο να ασχοληθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη…

Μέσα

Μια και αναφερθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ να επισημάνουμε πως μάλλον θα είναι εύστοχη η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Παύλος Χρηστίδης προς το αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.

Έκει περιγράφει πως το υπουργείο προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα στους δήμους και σε τρίτους ενώ «η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να εφαρμόσει τις οδηγίες του υπουργείου και να δημοπρατήσει ένα αντιπλημμυρικό έργο στις Αχαρνές προϋπολογισμού 28.000.000€ με κλειστή διαδικασία».

Ουσιαστικά δηλαδή γίνεται λόγος για μια κατάσταση «μπάχαλο» ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως από το επόμενο διάστημα ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει. Δυστυχώς όποια δυσοίωνη πολιτική πρόβλεψη γίνει για τέτοια θέματα είναι σχεδόν βέβαιο πως …θα πέσει μέσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα