Τα αγαθά της αποταμιεύσεως και ο από Βορρά κίνδυνος

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο Κ. Χατζηδάκης μας ζητά να “βάλουμε στην άκρη” και η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί για τα προεκλογικά μηνύματα από το κέντρο και πάνω

«Τα αγαθά της αποταμιεύσεως»

«Τα αγαθά της αποταμιεύσεως». Ήταν θέμα έκθεσης που έβαζαν στους μαθητές τις 10ετίες  του ’60 και του ‘70. Ε, αυτό έμοιαζε να θυμήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε σε τραπεζική εκδήλωση για την αποταμίευση. Λες και με την ακρίβεια που υπάρχει «μένουν στην άκρη».

Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα και την …υποχρεωτική αποταμίευση που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους. Όπως δήλωσε αυτή «αποτελώντας έναν επενδυτικό αιμοδότη για την ελληνική οικονομία. Και εγγυώμενο ταυτόχρονα τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους ασφαλισμένους με βάση το ρίσκο το οποίο θέλουν να αναλάβουν».

Ερώτηση κρίσεως: Έχει ρωτήσεις κανείς τους νέους ασφαλισμένους αν θέλουν να …αναλάβουν ρίσκο για να χρηματοδοτηθούν οι κάθε λογής «επενδυτές»;

Από βορρά

Το ότι η Νέα Δημοκρατία στην Βόρεια Ελλάδα ήταν λίγο πολύ γνωστό. Όπως φαίνεται όμως έχει «ζορίσει» αρκετά το πράγμα σε …στεριά και θάλασσα. Έτσι λοιπόν στην Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Καλαφάτης γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ στις συνεντεύξεις του γκρινιάζει λέγοντας πως «είναι θλιβερό κατάντημα, η απόπειρα καπηλείας της πίστης, του ανθρώπινου  πόνου, του πατριωτισμού των Ελλήνων» μιλώντας για «κραυγές που αφενός διαστρεβλώνουν, πολώνουν και διχάζουν  και αν ποτέ εφαρμόζονταν, θα οδηγούσαν σε αδιέξοδα και βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης γυρίζει στα νησιά του Αιγαίου διατύμπανίζοντας το πόσο έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές.  Προσθέτοντας πως «είμαι αισιόδοξος, ιδίως βλέποντας Περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, που παραδοσιακά ήταν δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τις δυνάμεις της κρίσης, του λαϊκισμο»

Δεν τρελάθηκαν

Εκεί στο Μέρα 25 δεν φαίνεται να … «τρελάθηκαν από την χαρά τους» με τα ανοίγματα που κάνει τελευταία προς τον συγκεκριμένο χώρο ο Στέφανος Κασσελάκης. Κι αν ο Γιάννης Βαρουφάκης αντιμετώπισε το θέμα κάπως σκωπτικά σε δηλώσεις του, το κόμμα εξέδωσε μία κάθε άλλο παρά κολακευτική ανακοίνωση για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Μέση Ανατολή.

Μεταξύ άλλων θυμίζουν πως «όταν ξεκίνησε ο νέος γύρος του πολέμου στη Γάζα, πόλεμος ο οποίος σταθερά μετατρέπεται σε επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας από την πλευρά του Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια θέση πρωτοφανούς στήριξης του Ισραήλ, πρωτοφανούς ακόμα και για τα μέτρα αυτού του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καμία σχέση με τα κινήματα και τις αντιστάσεις».

Στην συνέχει αναφέρουν πως «σήμερα, υπό το βάρος και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, που κρίνει τον Νετανιάχου ως ένοχο εγκλημάτων πολέμου και της γενικευμένης διεθνούς κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την υποκριτική θέση των ΗΠΑ, που κάνουν γενικόλογες ευχές για ειρήνευση, συνεχίζοντας να εξοπλίζουν το Ισραήλ και αναφέρονται στη λύση των δύο κρατών με τρόπο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί».

Μετά από αυτά τονίζουν πως «ο αγώνας για την Παλαιστίνη, είναι εδώ και δεκαετίες αγώνας για την ανθρωπότητα. Δεν θα τον κάνει και αυτόν σόου στο Tik Tok του ο κύριος Κασσελάκης.

Η πρώτη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «είναι η πρώτη αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πλεύση Ελευθερίας για την επίσκεψη της προέδρου της στην Θεσσαλία.

Υποθέτουμε ότι αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της επίσκεψης. Μια και η Ζ.Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που ταλαιπωρούν και την Θεσσαλία.

Άλλωστε οι επισκέψεις πολιτικών αρχηγών σε δημόσιες δομές είναι συνεχείς στην προεκλογική περίοδο. Έτσι ό καθένας θα μπορούσε να «περηφανευθεί» ότι είναι ο «πρώτος αρχηγός» που επισκέφθηκε μια από αυτές.

Μάλλον οι συγγραφείς επηρεάστηκαν από το πνεύμα της Ζ.Κωνσταντοπούλου στην Βουλή. Αφού σε καμία από αυτές δεν λείπει η φράση «η μόνη γυναίκα – αρχηγός στο κοινοβούλιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα