Τα κόλπα του Άδωνι και η μάνικα στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'

Το κρύο νερό δεν φαίνεται να αρκεί για να συνέλθει η Κουμουνδούρου ενώ ο υπουργός Εργασίας ξεπέρασε τον (γνωστό) εαυτό του χθες στην Βουλή

 

Κόλπα Αδώνιδος

Κάθε επικοινωνιακό κόλπο σκαρφίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να «ενσωματώσει» τις κοινωνικές αντιδράσεις και να δημιουργήσει …καταστάσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ας δούμε μερικά:

Επέκρινε το ΚΚΕ …από τα αριστερά. Ζήτησε από τους βουλευτές του να μην επικαλούνται τις δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν απεργίες. Διότι – υποστήριξε- πως αν όντως υπάρχει διάθεση αντίδρασης κάτι τέτοια δεν θα έπρεπε να την εμποδίζουν. Όπως είπε: «Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται την επανάσταση του προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη του και η  εργατική τάξη στις δικαστικές αποφάσεις. Άρα έχετε ήδη ακυρώσει την ίδια σας την ύπαρξη».

Έβγαλε …τρελλή την ΑΔΕΔΥ. Λέγοντας πως απεργεί για το νομοσχέδιο του ενώ η ΓΣΕΕ δεν έχει κυρήξει απεργία (ξεχνώντας πως αυτό έγινε με ευθύνη της ΔΑΚΕ και του Παναγόπουλου).

Υποστήριξε ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε σοβαρή κριτική στο νομοσχέδιο του. Σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ επέκρινε το κόμμα του Ν.Ανδρουλάκη για την καταψήφισή του.

Το καλύτερο το κράτησε για τον ΣΥΡΙΖΑ: Προανήγγειλε έλεγχο του ΣΕΠΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» μετά από ανακοινωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι λέγοντας ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην προεκλογική τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μακριά

Με 253 ψήφους εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου. Θυμίζουμε ότι η ίδια είχε ζητήσει την άρση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δίκη για το Μάτι.

Η κοινοβουλευτική αυτή πράξη αποτέλεσε την αιτία να εμφανιστεί το όνομα του εν λόγω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην επικαιρότητα. Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει παρά το γεγονός ότι γίνεται …χαμός στο κόμμα της έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το μόνο βέβαιο είναι πώς η βουλευτής Δυτικής Αττικής, που εκλέχθηκε πολύ ψηλά στις Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές αποκλείεται να μην έχει σχηματίσει άποψη για τα τεκταινόμενα. Προφανώς έχει τους λόγους της να κρατιέται μακριά και να μην εκτίθεται.

Η μάνικα

Μια και αναφερθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσουν οι δύο γραμματείς του να …βγάλουν την μάνικα και ρίξουν κρύο νερό στην προεκλογική θέρμη, φανταστείτε τι γίνεται. Τόσο η Ράνια Σβίγκου όσο και ο Γιώργος Βασιλειάδης είχαν κάθε λόγο να κρατήσουν αποστάσεις από τα όσα συμβαίνουν αλλά προφανώς δεν γίνονταν αλλιώς.

Το ερώτημα όμως δεν είναι αν ήταν ορθή η ενέργειά τους. Αλλά το αν μπορεί πλέον να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αν συναθροίσει κανείς όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός διαδικτύου αυτό είναι πολύ αμφίβολο.

Απορίες

Ένα ακόμη ενδιαφέρον ερώτημα προκύπτει από όσα γίνονται στην αξιωματική αντιπολίτευση και αποτελεί αφορμή για σκέψη: Η διαρροή Κασσελάκη για το ότι δεν επιθυμεί την παραίτηση κανενός βουλευτή προκειμένου να γίνει ο ίδιος βουλευτής για ποιόν λόγο έγινε;

α) Επειδή ουδείς (συμπεριλαμβανομένου του Ευάγγελου Αποστολάκη) είχε διάθεση να θυσιαστεί για να του παραχωρήσει μια κοινοβουλευτική έδρα;

β) Επειδή ο ίδιος θα προτιμούσε να μείνει εκτός κοινοβουλίου καθότι το να υπονοείς ότι θα έχεις πολιτικές επιδόσεις εναντίον του Κ.Μητσοτάκη εφάμιλλες του Αλέξη Τσίπρα είναι λίγο διαφορετικό από το να το κάνεις;

Διαλέγετε και παίρνετε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα