“Τα πάντα” του Κασσελάκη και οι υπογραφές της Δούρου

Διαβάζεται σε 3'

Όταν η τομεάρχισσα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ετερόκλητες συγκλίσεις και ο πρώην πρόεδρος παίζει τα παιχνίδια του

«Τα πάντα»

«Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

H αναφορά αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, που διέρρευσε ως δήλωση του σε βουλευτές, δεν λέει πως θα κατέβει υποψήφιος.

Το υπονοεί όμως και  ενισχύει την σχετική φημολογία. Προφανώς ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρώην πρόεδρός του παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Μάλλον γιατί αυτή θα είναι εφεξής η αγωνία του: Πως θα κρατήσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Κι επειδή ο πολιτικός λόγος δεν είναι δα και το δυνατό του σημείο τέτοιου είδους τερτίπια θα πρέπει να βρει αρκετά.

Όπως και τους πόρους για να τα στηρίζει. Αυτό ίσως αποδειχθεί το πιο δύσκολο από όλα στην περίπτωσή του.

Απορίες

Εντωμεταξύ κάτι περίεργες απορίες ακούγονται από κύκλους κοντινούς στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως αυτή του αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι δυνατόν να μην έχει λόγο στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει εκλεγεί στο εν λόγω όργανο και συμμετείχε ex officio επειδή ήταν πρόεδρος. Οπότε μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα δεν μπορεί να μετέχει σε τέτοιες συνεδριάσεις και μάλιστα να πάρει τον λόγο.

Να υποθέσουμε ίσως ότι ετοιμάζονται τίποτε εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο; (Αν και έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον δεν θα είναι εκπλήξεις).

Υπογραφές

Η Ρένα Δούρου συνεχίζει να κρατά τις αποστάσεις της από τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ίσως κάνει πολύ καλά, με βάση την τοξικότητα που κυριαρχεί. Μάλιστα συνεχίζει να έχει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Παρατηρήσαμε ότι στην τελευταία ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων της Δυτικής Αττικής (την περιφέρεια δηλαδή που εκλέγεται) συγκέντρωσε τις υπογραφές 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσά τους βλέπουμε αυτές του Πέτρου Παππά του Γιάννη Σαρακιώτη και της Γιώτας Πούλου  που θεωρούνται υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως επίσης της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Σωκράτη Φάμελλου που καταγράφονται στους επικριτές του πρώην προέδρου.

Ίσως να σημαίνει κάτι, ίσως και όχι…

Υποβάθμιση

Να υποβαθμίσει όσο μπορεί προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία την ερώτηση των 11 βουλευτών της για τα κόκκινα δάνεια. Αυτή με την οποία «τα έσουραν» για τα καλά στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ και υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η πιο light εκδοχή των διαρροών λέει ότι οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία των πολιτών για ένα πρόβλημα που κυβέρνηση σταδιακά επιλύει. Στα αυτιά μας έφτασαν όμως ακόμη και εκτιμήσεις πως την ερώτηση ενθάρρυνε ο …ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης για να πιέσει τις τράπεζες.

Αυτό το τελευταίο θα δυσκολευτούμε να το πιστέψουμε. Ιδίως από την στιγμή που οποιοδήποτε νομοσχέδιο φέρνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πρώτος φορέας που στην Βουλή σπεύδει να εκφράσει την ευαρέσκειά του είναι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Μάλιστα χθες βράδυ άρχισε να κυκλοφορεί και μια γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομικών στους ερωτώντες. Ο Κωστής Χατζηδάκης επέλεξε την πιο …διακριτική οδό αντί να αφήσει την ερώτηση να απαντηθεί δια ζώσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα