Τα πηγαδάκια του ΣΥΡΙΖΑ και η “ηγεμονία” που ξεκίνησε στη Ν.Δ

Οι απορίες που δεν μπορούν να συζητηθούν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ υπο την ασφυκτική επιτυχία του Μητσοτάκη

Συμφέροντα

Προφανώς κάποιο λόγο είχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν χθες στην Κεντρική Επιτροπή αναφέρθηκε σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην πρόθεσή τους να ξεμπερδεύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον ίδιο. Μάλιστα επισήμανε ότι στόχος τους αυτή την φορά θα είναι να ξαναφτιάξουν τον παλιό δικομματισμό της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατονόμασε τα συμφέροντα στα οποία αναφέρθηκε. Όπως όμως σχολιάστηκε σε αυτή την χώρα τα περισσότερα εκ των επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν «μιντιακή» βιτρίνα. Σε αυτές λοιπόν θα πρέπει να καταφύγει, τις επόμενες προεκλογικές μέρες κανείς αν θέλει να διαπιστώσει το ποίους εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγαδάκια

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν παράδοξο στα «πηγαδάκια» να μην σχολιάζονται τα αίτια της ήττας της 21ης Μαΐου. Αυτό λοιπόν ήταν το Νο1 ένα θέμα συζήτησης.

Βουλευτές διαφορετικών περιφερειών να αντάλλασαν εμπειρίες από τους νομούς τους. Εκπρόσωποι συνδικάτων και σωματείων εντόπιζαν διαφορές στην εικόνα που είχαν στους συνδικαλιστικούς χώρους με αυτό που συνέβη στην κάλπη. Στελέχη συζητούσαν μεταξύ τους για τον τρόπο που αποκωδικοποιούν τα κοινωνικά μηνύματα.

Ήταν σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πολύ χρόνο για να συζητήσουν γι αυτή την υπόθεση. Γνωρίζουν όμως – όπως φαίνεται- πως δεν έχουν χρόνο.

Κρούσματα δισταγμού

«Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ; Είναι ένας. Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το λέω ξεκάθαρα». Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη μετά από ευθεία δημοσιογραφική ερώτηση χθες στον Αντέννα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί έχουν ήδη καταγραφεί δύο περιπτώσεις υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ που έχουν δυσκολευθεί να απαντήσουν με την ίδια ευθύτητα στο ίδιο ερώτημα όταν τους τέθηκε σε τηλεοπτικά πάνελ. Η πρώτη ήταν η Κατερίνα Μπατζελή και η δεύτερη η Μιλένα Αποστολάκη.

Υποθέτουμε ότι μετά το πλάγιο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν θα παρατηρηθεί τρίτο «κρούσμα δισταγμού». Όμως η προεκλογική περίοδος έχει αρκετές εβδομάδες ακόμη οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε…

Κοινή λογική

Η Νέα Δημοκρατία πάντως πρέπει να «το ψάξει» λίγο για την κριτική που ασκεί στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί – ασχέτως του πολιτικού της περιεχομένου- ενίοτε είναι ασύμβατη με την κοινή λογική.

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε πως «ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες». Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για ταύτιση με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ψήφους, ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ψήφους. Είναι λίγο δύσκολο λοιπόν τα ίδια επιχειρήματα από την μία να φέρνουν ψηφοφόρους και από την άλλη να διώχνουν.

Ηγεμονία

Μια και αναφέραμε το κυβερνών κόμμα, μάλλον έχει προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό του κόμματος η πρόσφατη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το ότι οι βουλευτές θα κριθούν από τον ζήλο τους στη προεκλογική περίοδο. Ιδίως όταν αυτό το κριτήριο φαίνεται να είναι πιο σημαντικό από τις ψήφους που πήραν.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την θέση που θα έχουν στα ψηφοδέλτια μια και ως γνωστόν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Όχι τίποτε άλλα μα μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στον πρόεδρο. Βλέπετε η «ηγεμονία» Μητσοτάκη που είναι μια μετεκλογική πιθανότητα για την χώρα, είναι ήδη μια πραγματικότητα για την Νέα Δημοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα