Τα πνευματικά δικαιώματα του ΠΑΣΟΚ και οι δυσκολίες των κυανόκρανων του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'

Όταν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπερασπίζονται τις ατάκες του Ανδρέα και στελέχη της Κουμουνδούρου  στριμώχνονται εκ των πραγμάτων

Περί ατάκας Αντρέα

Κάποιος έπρεπε να το κάνει αυτό, το έκανε ο Παύλος Χρηστίδης. Σε χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για …λογοκλοπή. Κατηγορώντας τον πως χρησιμοποίησε ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου και συγκεκριμένα το «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Όπως είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς επιτυχία. Το ίδιο επιχειρεί και ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν είναι α αλ καρτ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ας βρουν κάτι δικό τους να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για τις διαγραφές τους αντιγράφουν ατάκες του Ανδρέα»

Το μόνο που μένει πλέον είναι να κάνει η Χαριλάου Τρικούπη μήνυση στην Κουμουνδούρου και να διεκδικήσει αποζημίωση για «πνευματικά δικαιώματα».

Δυσκολα

Πολύς κόσμος είναι σε δύσκολη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο. Με πρώτους, φυσικά, αυτούς που βρέθηκαν στην ηγεσία του. Καθότι όποιος δημιουργεί το χάλι πρέπει μετά και να το «μαζέψει». Αν μπορεί φυσικά.

Όμως ειδική μνεία αξίζει σε αυτούς που προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του «κυανόκρανου». Μπαίνοντας κάπου στην μέση και προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπίες.

Σε αυτή την κατηγορία προσπαθεί – όπως φαίνεται- να μείνει  η Όλγα Γεροβασίλη. Έτσι βρέθηκε να ερωτάται σε ραδιοφωνική εκπομπή για την περίφημη ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ. Και να απαντά διαπιστώνοντας πως «όντως υπήρξαν ορισμένα κενά»…

Πρέπει να είναι κανείς πολύ μεγαθυμος, ευγενής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό για να περιγράψει ως «ορισμένα κενά» την απουσία αναφοράς σε αυξήσεις μισθών, σε καιρούς ακραίας ακρίβειας.

Πόσο μάλλον όταν αντικαταστάθηκε από την πρόταση για παροχή ..μετοχών στους εργαζόμενους. Δεν βρίσκετε;

Περίεργο

Μια και αναφερθήκαμε σε αυτή την ομιλία έχετε παρατηρήσει πώς -παρότι έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής (εσωκομματικής και εξωκομματικής)- ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παίρνει επ’ ουδενί αυτά που είπε πίσω;

Θυμάστε πως έκανε ότι μπορούσε για να «διορθώσει» επικοινωνιακά τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που είχε χρησιμοποιήσει για να περιγράψει το ψευδοκράτος στην Κύπρο. Το ίδιο και όταν έδιωξε από τις θέσεις τους τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Στέργιο Καλπάκη. Συναντήθηκε μαζί τους και ζήτησε συγνώμη.

Στα θέματα όμως που έχουν να κάνουν με τον ΣΕΒ και την «δήλωση φιλίας» προς το κεφάλαιο γενικώς, φαίνεται πως ο πρόεδρος δεν σηκώνει κουβέντα.

Πυρετωδώς

«Οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος  της κοινωνίας». Αυτό μας πληροφορεί η Κουμουνδούρου προκειμένου να πείσει για την ανάγκη να σταματήσει η εσωστρέφεια στο κόμμα. Ενδιαφέρον.

Αναρωτιόμαστε όμως αν ο προσφάτως εκλεγείς υπερσυντονιστής των τομέων Παύλος Πολλάκης το γνωρίζει αυτό. Διότι φαίνεται πώς αυτή την περίοδο έχει επεκτείνει τις διαδικτυακές του δραστηριότητες, πέραν των γνωστών αναρτήσεων του με τα πολλά θαυμαστικά και τα κεφαλαία.

Όπως διαπιστώσαμε χθες βράδυ περιδιαβαίνει και σε post μελών η στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απαντάει στις θέσεις που εκφράζουν. Όταν βέβαια θεωρεί ότι δεν είναι στην …σωστή γραμμή.

Με φράσεις του είδους «οποίος μπορεί και θέλει πλέον ,οποίος δεν μπορεί η θέλει κάτι άλλο, τι να κάνουμε χωρίζουν οι δρόμοι μας και η ζωή και ο λαός θα αποφασίσει που θα μας κατατάξει !!».

Υποθέτουμε ότι από στις πυρετώδεις εργασίες των τομέων δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη το σκάνδαλο που θα τον συναρπάσει. Κι όσο περιμένει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα