Τα προεκλογικά Mbps της κυβέρνησης και οι παραιτήσεις που δεν θα γίνουν

Και το γρήγορο ιντερνετ περιλαλαμβάνεται στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης όπως φαίνεται, ενώ ο Μητσοτάκης δείχνει έτοιμος να εκθέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού

Το 20% της τελευταίας στιγμής

Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα η άποψη που εξέφρασε στην χθεσινή του συνέντευξη στον ALPHA o Αλέξης Τσίπρας για τις δημοσκοήσεις. Όπως σχολίασε «πολλά παραδείγματα μας δείχνουν, όχι μόνο οι εκλογές της Κύπρου, αλλά απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πια ένα ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος. Ιδίως δε όταν οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις μας λένε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων αποφασίζουν την τελευταία εβδομάδα. Λένε ένα 20%, είναι πολύ μεγάλο».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ως καθοριστικό αριθμητικό παράγοντα των εκλογών το αν θα προσέλθουν στις κάλπες οι νέοι. Εκτιμώντας ότι «η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη». Εικάζεται ότι για τον ίδιο λόγο αλλά από την …ανάποδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί «στο τραπέζι» ακόμη το ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου και όχι στις 9 Απριλίου που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Προεκλογικά Mbps

Έκπληξη πολλών …Mbps ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην επιτροπή Περιφερειών της Βουλής υπαινίχθηκε ότι το επόμενο διάστημα (στην προεκλογική περίοδο δηλαδή) θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με επένδυση που θα απογειώσει τις ταχύτητες του διαδικτύου στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωγιάδης ανέφερε: «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν κάνει, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η Ελλάδα, με κάποια νέα μεγάλη επένδυση που ετοιμάζεται και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, θα έχει internet σχεδόν παντού με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι σήμερα και με πολύ ισχυρό σήμα και με υψηλότερες ταχύτητες». Υποθέτουμε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Ανάπτυξη συνελήφθη …ιδιαίτερα συγκαταβατικός για την επερχόμενη κάλπη. Σχολιάζοντας τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων στις περιφέρεις είπε πως «η θητεία μου λήγει με τις εθνικές εκλογές δεν έχει πολύ μεγάλο δρόμο ακόμα, αλλά είτε είμαι εγώ ξανά Υπουργός είτε κάποιος άλλος από τη δική μας Κυβέρνηση, αλλά βεβαίως και από την προοδευτική διακυβέρνηση, που προτείνει ο κ. Τσίπρας, αν αυτή επιλέξει ο ελληνικός λαός, δεν νομίζω να είχαν καμία σοβαρή αντίρρηση να μην διαθέσουν πόρους σε αυτές τις περιοχές».

Πάρτι …offshore

Εκτός από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ πάντως στην Ελλάδα υπάρχει και ο …κλασσικός αναπτυξιακός νόμος. Κι εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή από τον Αλέξη Χαρίτση και άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πληροφορηθούν πόσα επενδυτικά σχέδια έχουν ενταχθεί στον 4887/22 δηλαδή τον «αναπτυξιακό» όπως τον έστησε η σημερινή κυβέρνηση.

Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία διευκρίνιση που ζητείται: «Ποιος είναι ο αριθμός των εταιρειών, οι οποίες υπήχθησαν στον Αναπτυξιακό Νόμο και έχουν μετόχους με τη φορολογική τους έδρα σε φορολογικούς παραδείσους;». Ερώτηση που προφανώς «κουμπώνει» με τις πληροφορίες που θέλουν αρκετές από τις προτεινόμενες επενδύσεις να έχουν φορολογική έδρα εκτός Ελλάδας.

Πάρτι των offshore με λίγα λόγια. Όπως άλλωστε «δίδαξε» η περίπτωση του Ανδρέα Πάτση με αυτά είναι πολύ εξοικειωμένοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ.

Περί ασφάλειας

«Για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη, να υπάρξει προκοπή, να υπάρξει κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, πρέπει πρώτα να ισχύει το αίσθημα της ασφάλειας». Η δήλωση ανήκει στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και ειπώθηκε σε εκδήλωση στην Βοιωτία. Προφανώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την αναφορά αυτή θέλησε να τεκμηριώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης να εκπονήσει εξοπλιστικές δαπάνες περίπου 15 δις με τις γνωστές αγορές των καταδιωκτικών Rafal και των γαλλικών φρεγατών.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως η αντίληψη αυτή μοιάζει να επιβεβαιώνει κάτι που εδώ και αρκετό καιρό, όπως και πολλές φορές, έχει πει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης: Πως το θέμα των υποκλοπών υπονομεύει εκτός από την δημοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη. Γιατί ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει σε μία χώρα που μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή «επισυνδεμένος». Βλέπετε και οι επικοινωνίες …θέμα ασφάλειας είναι.

Θα «κρεμαστεί» η ηγεσία του ΥΠΠΟ;

Φυσικά μόνον τυχαίες δεν είναι ο διαρροές στον τύπο (ιδίως τον φιλοκυβερνητικό) σχετικά με τις εικασίες σχετικά με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να εκτονώσει την κατάσταση στην συνάντηση έχει σήμερα με τους καλλιτέχνες. Όπως θρυλείται θα προτείνει την δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας εργαζομένων αυτή την «Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης» προκειμένου να «προσπεράσει» την εμμονή της κυβέρνησης στο να διατηρεί το Προεδρικό Διάταγμα που εξίσωνε τις καλλιτεχνικές σπουδές με το απολυτήριο του λυκείου.

Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες προφανώς ο πρωθυπουργός θα «κρεμάσει» δεόντως, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού που τόσον καιρό επιμένει να εγκαλεί τους καλλιτέχνες ότι βρήκαν πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε. Σε άλλες εποχές (πιο σοβαρές) τέτοιο πράγμα θα σήμαινε παραίτηση του υπουργού και του υφυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνον βέβαιο είναι πως οι όποιες εξελίξεις δεν θα οφείλονται στον πρωθυπουργό αλλά στον επίμονο αγώνα των καλλιτεχνών. Σύντομα θα ξέρουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα