Τα ρομπότ της Κεραμέως και οι γαλάζιοι βουλευτές που “παθαίνουν ΣΥΡΙΖΑ”

Κρατική παρέμβαση με πλαφον στις τιμές ζητούν ακόμη και εκλεγμένοι της Ν.Δ ενώ η υπουργός Παιδείας μιλά για το μέλλον και πράττει το ...παρελθόν

Τρείς λόγοι

Το επιχείρημα της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις τροπολογίες για τον Κασιδιάρη για να «κοπούν ψήφοι» από την Ν.Δ είναι τουλάχιστον αφελές. Ακόμη και αν δεχθεί κανείς ότι οι αποφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης λήφθηκαν με αυτό το κριτήριο.

Πρώτον γιατί …δεν καταψήφισε την τροπολογία μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΚΕ με το Μέρα 25. Δεύτερον γιατί στην Κουμουνδούρου ξέρουν (κοινοβουλευτική) αριθμητική και γνώριζαν πως ότι και να πουν η τροπολογία θα ψηφιστεί. Τρίτον (και κυριότερο) γιατί δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία που σήκωσε τόσο ντόρο γι αυτή την υπόθεση, ενισχύοντας – αντικειμενικά- τον Κασιδιάρη.

Ο χειρισμός όλης αυτής της υπόθεσης από το Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά λαθεμένος και θα είναι η Ν.Δ που θα δεχθεί τις επιπτώσεις στην κάλπη.

Δεν θα την γλύτωνε

Φυσικά δεν περίμενε να την «γλυτώσει» η Ν.Δ έχοντας βάλει τον Μάκη Βορίδη, με το γνωστό παρελθόν του να εισηγείται τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Έτσι αιχμές για τον υπουργό Εσωτερικών άφησαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ως είναι «σαν ταινία του Μπουνιουέλ, σουρεαλιστική, να κατηγορεί ο κ. Βορίδης, πρώην γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, την Αριστερά σύσσωμη στην Ελλάδα ως συνοδοιπόρους Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού. Δεν πάει και ορθώς δεν το έκανε».

Ο γραμματέας του Μέρα 25 πάλι έκανε κάποιες «ιστορικές» παρατηρήσεις: «Θυμάστε την ΕΠΕΝ, ένα κόμμα με «εικονικό» αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και «πραγματικό» τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από την φυλακή; Θυμάστε ποιος ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας της; Ναι, ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης. Mήπως η διάταξη αυτή περί «πραγματικής ηγεσίας», αυτός ο χειρισμός που τώρα εξελίσσεται σε φιάσκο, δεν ήταν παρά ένα Φροϋδικό Ολίσθημά σας; Αυτή η τροπολογία είναι είτε τρόπος να ξεπλύνετε το ένοχο παρελθόν σας ή απλά μια κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρίας σας για να αντλήσετε ψηφαλάκια από την δεξαμενή του χώρου στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσατε».

Ούτε μια φορά «ακροδεξιά»

Οφείλει όμως σε αυτή την υπόθεση να αναγνωρίσει κανείς την ρητορική δεινότητα του Μάκη Βορίδη! Σκεφτείτε ότι έχει εισηγηθεί δύο τροπολογίες για το κόμμα Κασιδιάρη.

Για τον λόγο αυτό έχει μετάσχει σε δύο, αντίστοιχα, πολύωρες συζητήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως επίσης και σε τουλάχιστον 6 συνεδριάσεις διαρκών επιτροπών στις οποίες έγινε επεξεργασία των διατάξεων. Συνολικά σε όλα αυτά μαζί οι ομιλίες του πρέπει να διήρκεσαν πάνω από 4 ώρες, στις οποίες αναγκαστικά τοποθετήθηκε και για την «Χρυσή Αυγή».

Δίχως ούτε μία φορά να χρησιμοποιήσει τον όρο «Ακροδεξιά»…

Το σχολείο του μέλλοντος

Για το «Σχολείο του μέλλοντος» μας μιλά η Νίκη Κεραμέως σε μία από τις πολλές διαδικτυακές καμπάνιες της (διατίθεται χρήμα όπως φαίνεται) αναφερόμενη σε «177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρα». Σύγχρονα πράγματα.

Μόνο που στο «Σχολείο του Μέλλοντος» γίνονται και κάποια άλλα πράγματα που …μόνο με το μέλλον δεν έχουν να κάνουν. Αντιθέτως θυμίζουν το «ένδοξο παρελθόν» της Νέας Δημοκρατίας που επί δεκαετίες χρησιμοποιεί το σύστημα της «συνέντευξης» για να διορίζει δικούς της διευθυντές.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών εκπαιδευτικών συλλόγων στις διαδικασίες ανάδειξης διευθυντικών στελεχών έγιναν …όργια. Πιο συγκεκριμένα 70 «ημέτεροι» μετακινήθηκαν προς τα πάνω στους πίνακες ενώ όσοι δεν ανήκαν στην συγκεκριμένη κατηγορία «πήραν την κατιούσα». Είναι ενδεικτικό ότι εκπαιδευτικός που «συνεντευξιάστηκε» για σχολικός σύμβουλος βαθμολογήθηκε με 19,75 (δηλαδή άριστα), ενώ για Διευθυντής Σχολικής Μονάδας πήρε 12,80!

Όπως φαίνεται τα γαλάζια «ρομπότ» της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, είναι και απρόσεκτα μεταξύ άλλων…

Και βουλευτές της Ν.Δ θέλουν πλαφον στις τιμές

Το να μιλούν για κρατική παρέμβαση και πλαφον στις τιμές των καυσίμων τα στελέχη της αντιπολίτευσης το έχει συνηθίσει – υποθέτουμε- ό Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε έχει πεί πως κάτι τέτοιο θα ηταν «ουρανομήκης ανοησία»Τι γίνεται όμως όταν τα ίδια λένε και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Ούτε αυτοί κατανοούν την επιτυχημένη διαχείριση της ακρίβειας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ακριβώς αυτόζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου της Νεάς Δημοκρατίας: Πλαφόν τις τιμές της βενζίνης. Όπως αναφέρει «τα οριζόντια μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση αποτελούν θετικό στοιχείο, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας» τονίζοντας πως «σε νησιωτικές περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει φτάσει να κινείται ακόμα και πάνω από τα 2,3 ευρώ το λίτρο».

Με βάση αυτά ο Μάνος Κόνσολας, ρωτάει αν «προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει την πρόταση διαμόρφωσης ενός μηχανισμού επιβολής πλαφόν στην τιμή της βενζίνης στους νομούς που παρατηρούνται υπέρμετρες αυξήσεις;». Διευκρινίζει μάλιστα ότι «ο μηχανισμός επιβολής πλαφόν θα ενεργοποιείται όταν διαπιστώνεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης σε τιμές όπως αυτές που καταγράφονται στην παρούσα συγκυρία και θα αφορά μόνο συγκεκριμένους νομούς, που υπάρχει πρόβλημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα