Το avatar του ΣΥΡΙΖΑ και η Ντοραδωνική μέθοδος

Διαβάζεται σε 4'

Μπορεί να μην συμπαθιούνται αλλά έχουν τις ίδιες προεκλογικές συνήθειες ο Α.Γεωργιάδης και η Ντ.Μπακογιάννη, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση θα διανύσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο

Avatar

Είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει μια πολύ …ενδιαφέρουσα περίοδο όσο ο Στέφανος Κασσελάκης θα λείπει στις ΗΠΑ.

Και μόνον η φημολογία ότι υπάρχει περίπτωση να γίνουν συνεδριάσεις κορυφαίων οργάνων με τον πρόεδρο του κόμματος να συμμετέχει μέσω διαδικτύου αρκεί για να πυροδοτήσει νέο γύρο εσωκομματικών αντιδράσεων.

Γενικώς πάντως πρέπει να είναι πολύ αισιόδοξος ο Στέφανος Κασσελάκης αν πιστεύει ότι «θα βγάλει» την περίοδο μέχρι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πόσω μάλλον μέχρι τις ευρω-εκλογές, μέσω βίντεο και τηλεδιασκέψεων.

Γιατί στην Βουλή δεν είναι. Αν δεν είναι και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα μιλάμε όντως για την πρώτη προεδρία κόμματος μέσω.. avatar. Πολύ βολικό για να αποφεύγει κανείς πολιτικές αντιπαραθέσεις (στις οποίες πιθανότατα δεν μπορεί να ανταποκριθεί) αλλά δύσκολα συνάδει με την στοιχειώδη έννοια ενός πολιτικού αρχηγού.

Διάψευση

Παρεμπιπτόντως για όσους διατηρούσαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να αποκτήσει κάποια στιγμή την βουλευτική ιδιότητα η διάψευση ήρθε με τον ορισμό των νέων τομεαρχών του κόμματος.

Όλοι οι βουλευτές επικρατείας που θα έπρεπε να παραιτηθούν προκειμένου να «μπει στην Βουλή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει κάποιο τομέα κοινοβουλευτικής εργασίας. Ως εκ τούτου το σενάριο του Κασσελάκη – Βουλευτή, έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο, μάλλον δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας

«Την Κυριακή θα πάρω το αμάξι, θα πάω στην Πάτρα και θα ψηφίσω τον υποψήφιο δήμαρχο με το ΚΚΕ,  Κώστα Πελετίδη».

Δεν μπορούσε να τοποθετηθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια ο Διονύσης Τεμπονέρας που έκανε την σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα το γιατί λογαριασμοί γνωστοί για την ένθερμη υποστήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη του ασκούν κριτική σχεδόν για …τα πάντα είναι ένα ερώτημα προς διερεύνηση

Ντόρα και Άδωνις

Αν η τακτική της Ντόρας Μπακογιάννη δεν απέδωσε στη Ροδόπη, γιατί να αποδώσει στο Χαλάνδρι; Το ερώτημα πρέπει να απασχολήσει προφανώς τον Άδωνι Γεωργιάδη που από χθες απειλεί τους Χαλανδριώτες πως θα τους κόψει το ΕΣΠΑ.

Όπως έγραψε στο twitter «ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο». Με στόχο προφανώς τον υποψήφιο που στηρίζεται από δυνάμεις της αριστεράς Σίμο Ρούσσο

Όχι τίποτε άλλο μα αυτοί οι δύο (Άδωνις Γεωργιάδης και Ντόρα Μπακογιάννη) υποτίθεται πως αντιπαθιούνται. Με την αδελφή του πρωθυπουργού να έχει εκφράσει δημοσίως – εδώ και χρόνια- την απέχθειά της για τον διορισμό του νυν υπουργού Εργασίας στην θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Πώς γίνεται να ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους; Ε μάλλον γίνεται όταν το διακύβευμα είναι εκλογικό.

Πάντως ο Σίμος Ρούσσος δεν φαίνεται να ανησυχεί. Λέγοντας πως  «σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης». Πολύ πιο «απορροφητικός» από την κυβέρνηση αποδεικνύεται.

Για την Πλεύση

Άντε να βγάλεις άκρη τώρα με όσα γίνονται στην Πλεύση Ελευθερίας. Ένα προεδροκεντρικό κόμμα με ασαφέστατο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να έδιωξε τον Μ.Χουρδάκη της Α’ Θεσσαλονίκης αρχικά γιατί δεν ήταν συνεννοήσιμος και δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία της Κ.Ο. Στην συνέχεια άφησε αιχμές για «λοξοδόρμισμα προς την δεξιά». Αν και το κόμμα δηλώνει «ούτε δεξιά, ούτε αριστερά».

Το μόνο βέβαιο είναι πως στα κόμματα που έχουν μπει στην Βουλή με ποσοστά λίγο πάνω από το 3% θα έχουμε αρκετά τέτοια φαινόμενα το επόμενο διάστημα. Έτσι ώστε η δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών να αρχίσει να γεμίζει. Πράγμα που σίγουρα θα βοηθήσει την Νέα Δημοκρατία αφού είναι το μόνο κόμμα που μπορεί, λόγω μεγέθους, να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να αναζητήσει διαθέσιμες ψήφους όταν χρειαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα